RekomenduojuKaip ir Gutsy man labai patiko knyga "Ieškant Džei Džei". Taip pat tos pačios autorės : "Dingusi Džudė", "Mėlyni laiškai" ir "Sunki meilė". Taip pat "Angelas ir Džo" bei "žvaigždė" (abi šios knygos iš serijos Beveik Suaugę). Dar labai patiko Cathy Hopkins knygų serija "Draugės, pasimatymai". Perskaičiau visas 7 dalis.
Patariu paskaityti Haruki Murakami "Dansu dansu dansu".
Tikrai labai įtraukianti knyga. Sakiniai kiek sudėtingi, bet labai greitai ir lengvai skaitosi. O apmąstymams ir interpretacijoms palikta daaaug vietos. O ir rašymo stilius nenuobodus, toks lengvai išskirtinis. Knygos siužetas taip pat liuks. Na, vietom nuspėjamas, bet tikrai nenuobodus. Pats pagrindinis veikėjas šiek tiek, na, smarkiai keistas ![]() Beje, tik nesupratau, kodėl kai vertė į lietuvių kalbą, pavadinimą paliko tokį. Gal, kad patrauktų akį, nes "šok šok šok" tikriausiai sukeltų kitokias asociacijas. Dar manau turėtų būti nebloga šios serijos pirmoji dalis - "avies medžioklė". Bet man dar neteko skaityt, bet kai pasiimsiu, tikiuosi nenusivilsiu ![]() Paulo Coelho "Vienuolika minučių"
Niekada netikėjau, kad įmanoma TAIP parašyti. Ypač kalbant apie seksą. Ši knyga man buvo kažkas labai gražaus. Ir visai nesvarbu, kad pagrindinė veikėja - prostitutė. Coelho parodydamas, koks seksas gali būti purvinas ir niekingas, taip pat parodė ir sakralią, šventą jo prasmę ir prigimtį. Kelias dienas galvojau apie vieną ištrauką: "Pasaulio pradžioje vyrai ir moterys buvo kitokie nei dabar, jie sudarė vieną būtybę, gana žemaūgę, turinčią kūną ir kaklą, bet dviem veidais, žiūrinčiais skirtingomis kryptimis. Tarsi du padarai būtų suklijuoti nugaromis, su dvejopais lytiniais organais, keturiomis kojomis ir keturiomis rankomis. Tačiau graikų dievai pavydėjo tai būtybei, nes ji keturiomis rankomis galėjo daugiau dirbti; dėl dviejų veidų buvo neįmanoma jos netikėtai užklupti, o keturiomis kojomis ji galėjo stovėti ar eiti ilgą laiką nepavargdama. Dar pavojingiau buvo tai, kad būtybė turėjo dvejopus lyties organus - jai nereikėjo kito, kad pratęstų giminę. Dzeusas, aukščiausias Olimpo viešpats, tarė: "Aš sumaniau, kaip iš šių mirtingųjų atimti šiek tiek jų stiprybės." Ir švytinčiu žaibu perkirto būtybę į dvi dalis, taip sukurdamas vyrą ir moterį. Tai smarkiai pagausino pasaulio gyventojų, bet taip pat juos sutrikdė ir susilpnino, nes dabar jie turėjo ieškoti savo prarastosios pusės, apkabinti ją ir tame glėbyje atgauti savo ankstesnę stiprybę, savo gebėjimą išvengti išdavystės ir ištvermę ilgai eiti bei sunkiai dirbti." John Irving. Sidro namų taisyklės (mėgstantiems rimtus romanus)
Jutt Truber. Mėlynas ežeras šiandien žalias bei Jana Frey. Atgal kelio nėra (šiuolaikinio jaunimo elgesio pasėkmių romaniukai) Peter Stamm. Agnesė (Šita nereali. Visiškai neįprasta meilės istorija. ![]() Plum Sykes. Bergdorfo blondinės bei antra jos dalis Skyrybų debiutantė. (mėgstančioms lengvus romaniūkščius) Tim Bowler. Apokalipsė (Vėlgi neįprasta meilės istorija) Karin Alvtegen. Kaltė bei Gėda. (Nerealūs detektyvai) Isabel Abedi. Kuždesys (Nereali siaubo/meilės istorija) Melvin Burgess. Kraujotvynis (Romanas, visiem patartina perskaityt) Va mano mylimiausios. ![]() ‹ Įvairūs ‹ Filmai, TV, knygos ‹ Knygos, žurnalai |