Kas keisčiausia, kad vos per tris metus net mėsos kvapas ir skonis pasidarė šlykštus.
Neseniai teko paragaut vištienos, tai atrodo lyg kažką nesuprantamo būčiau suvalgius. Nu nes tikrai prieš visą tą vegetarizmą labai mėgau ir šiaip visoj giminėj, tikriausiai vienintelė mama kažkada seniai seniai buvo vegetarė ir visiem nėra daugiau ką valgyt, tik mėsą:))
Vegetariška dieta
Man ir panašiai. Pačios mėsos nemėgstu, kažkada svarsčiau tapt vegetare, bet "prisiminiau", kad visokie kumpiai, dešrelės ir panašūs dalykai - irgi mėsa. Ir dar vištą mėgstu. :] Tai nežinau, gal kada ateityje ir tapsiu vegetare.. Aš taip pat neišgyvenčiau be mėsos, niekaip niekaip. Dabar mama padarius kažkokį troškinį iš moliūgo, morkų, dar kažko, tai žiauriai nesinori, geriau kokio kumpiako suvalgyčiau. ; DD Ir šiaip, aš dažnai valgyt nemėgstu, taip pat esu pakankamai išpuikus (ir labai dėl to apgailestauju) ir betko nevalgysiu, nu negaliu nieko į burną įsidėt ir viskas, nieko negaliu padaryt. Tai jeigu kas valandą turėčiau žolytę valgyt tai nežinau, pro langą iššokčiau.
Nu aišku aš irgi žiauriai myliu gyvūnus ir man jie žiauriai patinka, bet ne tiek kad nevalgyčiau mėsos. Visgi kai kurie gyvuliai yra auginami mėsai, ir vien dėl to kad tu nevalgysi mėsos, tai kiaulių, vištų ar kažko kito vistiek neišgelbėsi. Gi tų gyvulių visada vienodai papjauna, negi dabar skaičiuos kiek žmonių yra vegetarai, tai tiek kiaulių neskers jie. Maisto iš jų yra padaroma tiekpat ar valgot mėsą jūs ar ne, ir nieko nepakeisit juk! Kaip tik, ''jūsų dalis'' bus neišpirkta ir ją sugedusią atiduos šunim. Ir kas iš to? Nieko. Žmonės, valgykit mėsą! Žinau, daug kas sako kad mėsa nėra sveika o daržovės šimtą kartų sveikiau, bet vistiek reikia ir stipresnio maisto gaut, be vien salotų ar žuvies.
Yra tokie dalykai kaip paklausa ir pasiūla. Kai kurie nors žmonės neperka mėsos - mažėja paklausa (aišku, gal ir minimaliai, bet kažkiek), tada prekybininkai mažina pasiūlą. Gal kažkiek mėsos ir bus "atiduota šunims", bet patiems prekybininkams tai nuostoliai, todėl galiausiai jie užsakinės mažiau mėsos iš augintojų. Ir t.t. grandinė... Aš irgi išpuikus dėl maisto;/
nieko negaliu padaryt..todėl yrančios lavonienos nesinori dėti į burnytę Pukuse--> jei sakai,kad dėl vieno žmogaus nieks nepasikeis(nors labai daug kas pasikeis,juo labiau,kad ne vienas žmogus žemėj yra vegetaras) ,tai labai klysti;] negi tavo toks nusistatymas,kad jei vienas-tai nieko nepakeis? Čia tas pats ir su šiukšlinimu. Vienas gal ir ne viską,bet labai daug ką gali pakeisti.: ) O dėl gyvūnų..matyt tu jų pakankamai negerbi ir nemyli, nes per daug tenkini savo įnorius . Pukuse, neįsižeisk, bet juokas ėmė skaitant tavo postą. Ypač ta paryškinta dalis.
Jeigu žmogus vegetaras, nereiškia, kad dėl jo kokius pora šimtų karvių mažiau paskers, čia jau labai siauras požiūris tavo:D Yra tokie dalykai, kaip žiaurios gyvūnų auginimo sąlygos, su tuo ne tik vegetarai/ veganai kovoja. Visi žino, kad ta mėsa buvo valgoma ir bus valgoma, nieks ir neverčia jūsų jos atsisakyt. Ir šiaip siūlyčiau pasidomėt youtube kaip auginami paukščiai kokiem KFC restoranam. Kaip Kinijoj, ir ne tik gyviem gyvūnam nulupama oda ir tokioj pačioj stadijoj jie išdarinėjami. Ir tai nėra vertimas atsisakyt mėsos, tik praplėst žinias, nes dauguma nieko nežinodami kalba beleką.
Siauras mąstymas man asocijuojasi su silpnaprotiškumu. Protinė nebranda gal geriau skambėtų, tavo atžvilgiu. Ir dar niekaip negaliu suprasti, kuo matuojamas yra maisto stiprumas? bla bla bla man trūksta dėmesio, bla bla bla aš supɨstas egocentrikas.
kažkas kažką pasakė? oh. Paskutinį kartą redagavo Milkyfriday 2010 Lap 06, 21:26. Iš viso redaguota 1 kartą.
‹ Diskusijos ‹ Grožis ir sveikata |