Diskusijos Grožis ir sveikata

Vegetariška dieta

Vartotojo avataras

*AgnyČy

®espect

Kaunas

44,364.82 Lt

Standartinė » 2010 Rgp 04, 11:55

marcius1515 rašė:Šiaip be mėsos aš negalėčiau išgyvent labai ilgai, bet ir mežeminu tų, kurie tik "žoles" valgo, kiekvienam savo...

Tikrai nežemini,sakydamas , kad žoles valgom :whata:
Šiaip,pasiskaitykit daugiau,mėsėėdžiai,nes užknisa kiekvieną kartą aiškint. Nepatinka-nesilankykit čia ir nepirškit čia savo nuomonės. Čia-vegetarų tema :p
Bet galiu paaiškint kodėl kitiem gyvūnam(plėšriem) reikia valgyti mėsą ir jie ją ėda.
Jų viršk. žarnynas trumpesnis,todėl mėsa greičiau suviškinama ir nepūna kaip pas žmogų.
Dantys iltiniai-pritaikyti medžioti.
Jie tai padaro be jokių įnagių ,kitaip nei žmogus.
Tai tiek : )

--------------------------------------

Vartotojo avataras

Vykst

®espect

Kaunas

2,821.00 Lt

Standartinė » 2010 Rgp 04, 19:08

iš mėsos daugiau energijos gauni, vat ;d kžn, damn noriu dabar kokio kumpio rūkyto ;dd

Vartotojo avataras

*AgnyČy

®espect

Kaunas

44,364.82 Lt

Standartinė » 2010 Rgp 04, 23:07

Deja,ji tik apsunkina organizmą :sweeet:

Vartotojo avataras

faustinaan

Dalyvis

Rosario

564.31 Lt

Standartinė » 2010 Rgp 05, 00:17

*AgnyČy rašė:Tikrai nežemini,sakydamas , kad žoles valgom :whata:
Šiaip,pasiskaitykit daugiau,mėsėėdžiai,nes užknisa kiekvieną kartą aiškint. Nepatinka-nesilankykit čia ir nepirškit čia savo nuomonės. Čia-vegetarų tema :p
Bet galiu paaiškint kodėl kitiem gyvūnam(plėšriem) reikia valgyti mėsą ir jie ją ėda.
Jų viršk. žarnynas trumpesnis,todėl mėsa greičiau suviškinama ir nepūna kaip pas žmogų.
Dantys iltiniai-pritaikyti medžioti.
Jie tai padaro be jokių įnagių ,kitaip nei žmogus.
Tai tiek : )

Siaip netik vegetaru o ir mesaedziu tema. Pirmam poste aiskiai buvoma klausiama kodel propaguojamas/NEPROPAGUOJAMAS vegetarizmas.
Kitiems citavusiems mano postus pasakau, visu pirma esu labai tolerantiska visiems, bet sakiau kad NUOSIRDZIAI, zinodama savo pomegi kepsniams/desroms ir t.t. nesuprantu zmoniu visiskai isbraukianciu mesa is savo valgiarascio. Mesoje apstu proteinu, gelezies, taigi jei tiek daug meseedziu tai vadinasi mesa vistik reikalinga, patys minejot kad vartojat papildus. Siaip vegetarizmas yra kiekvieno pasirinkimas taigi nesigincysiu del to, bet kaip tik pasiklausiau gydytojo, kuris vistik pasake kad mesa zmogui yra reikalinga, gyvuliniu proteinu kokybe yra zymiai aukstesne uz augaliniu. Gyvuliniai proteinai sudaryti is zmogui ivairiomis proporcijomis butinu amino rugsciu o prastesne augalines kilmes proteinu kokybe lemia vienos ar daugiau butinu amino rugsciu trukumas. Nieko tuo irodyti nenoriu, tiesiog argumentuoju mano pasisakyma, kad mesa zmogaus organizmui vis tik yra reikalinga, o vartoti ja ar ne, tai kiekvieno pasirinkimas ir vegetarams iš tikrųjų patarciau isigyti papildu, kaip ir sakesi forumo dalyve Samer.

Vartotojo avataras

*AgnyČy

®espect

Kaunas

44,364.82 Lt

Standartinė » 2010 Rgp 05, 16:44

Gerai,tegul būna ir mesėėdžių temą,tik nereik puldinėt :whata:
Arba išvis tada naują temą reik kurt TIK vegetarams. :p
Aš nevartoju jokių papildų,nes juose taip pat yra gyvulinių preimaišų ar whata hell;x
Tik vitaminus kokius būnu..bet ir tai visad skaitau,kad nebūtų kokios želatinos ;x
Pritariu tau , kad galbūt vos vos reikalinga šiekt tiek mėsos.Na gal tik vištienos. Bet laabai retai.Raudonos mėsos-ne.
O man iš vis gerai be jos ^^
Ir šiaip..neįsivaizduoju kaip dabar galėčiau jos paragaut..;xxx

Vartotojo avataras

faustinaan

Dalyvis

Rosario

564.31 Lt

Standartinė » 2010 Rgp 05, 19:09

As taves ir nepuldineju, greiciau pataisiau.
Ragauti ar neragauti, balta ar raudona mesa, vartoti papildus ar ne tai jau tavo pacios pasirinkimas. Tiesiog PATARIAU vartoti papildus, nes mesoje randamu medziagu iš tikrųjų reikia zmogaus organizmui.

Politik

Forumo gyventojas

Blessed Luxembourg.

2,123.00 Lt

Standartinė » 2010 Rgp 05, 19:18

Jei vegetariška dieta yra sudaryta, pavyzdžiui, dietologo ar kito šitoj srity nusimanančio žmogaus ir tu jos laikaisi, tai papildų nereikia, bet jei tu vieną dieną susigalvojai "Ai va, būsiu vegetaras" tai pagert reiktų papildus. Ypatingai geležį, cinką.

Vartotojo avataras

*AgnyČy

®espect

Kaunas

44,364.82 Lt

Standartinė » 2010 Rgp 05, 19:29

faustinaan rašė:As taves ir nepuldineju, greiciau pataisiau.
Ragauti ar neragauti, balta ar raudona mesa, vartoti papildus ar ne tai jau tavo pacios pasirinkimas. Tiesiog PATARIAU vartoti papildus, nes mesoje randamu medziagu iš tikrųjų reikia zmogaus organizmui.

Nesakau , kad būtent tu puldinėji,bet ir iš tavęs taip pasirodė.;D
Nu supratau.Taip,tai mano pasirinkimas.

Vartotojo avataras

ievuzia

®espect

Vilnius

3.00 Lt

Standartinė » 2010 Rgp 05, 23:38

Perverčiau kelis paskutinius puslapius ir pastebėjau, kad visi sako, jog vegetarizmas nesveikas, silpnina imunitetą ir pan... Turiu pasakyti, kad valgydama mėsą turėjau labai silpną imunitetą, visokie peršalimai lipdavo kaip musės prie ... :| O dabar taip nėra, anaiptol. Kažkur per pusantrų metų buvau vos vieną kartą peršalus ir tai tik porai dienų.

Vartotojo avataras

Meja

Dalyvis

Vilnius

3,439.75 Lt

Standartinė » 2010 Rgp 06, 01:38

na dėl sveikatos kaip kam :)
aš jaučiu kaip mane veikia tas vitaminų, geležies trūkumas. nuovargis, depresija užeinanti, labai per nervus kerta..
bet čia dėl to kad vasara, kai mokslai būna vistiek labiau atsirenku maistą, špinatus visokius valgau. dėl to nesiskubinu papildų pirktis, man maloniau mitybą suderint ;)

mane labiausiai pykdo visa ta mėsos industrija. aš suvokiu žmogaus prigimtį valgyti mėsą, bet kai gyvūnai kai kurie net dienos šviesos neišvysta iki papjovimo, savo mėšle turi gyvent ir ėsti nepritaikytą savo organizmui maistą nuo kurio nutukę net nepastovi...tai man šlykštu :) na aišku europoj kol kas geresnė situacija, čia labiau JAV taip, bet vistiek :)

Vartotojo avataras

Elfen*

Lankytojas

334.00 Lt

Standartinė » 2010 Spa 31, 12:45

Aš vegetarė jau kokius 5 menesius. Iš pradžių buvo sunku atsisakyti šašlykų :D , bet dabar jokio noro valgyti mėsą nejaučiu :) Sulaukiau daug kritikos iš artimūjų ir t.t. Kraujas gal truputį ir nusilpo, bet ne vien dėl to, kad nevalgau mėsos o dėl to, kad beveik nieko nevalgau ;[ Na o pati vegerarizmo įdėja pas mane atėjo nuo vieno filmuko apie mėsinių gyvūnų auginimą tai ir praėjo noras kažkaip ;]

Vartotojo avataras

dziegorius

Lankytojas

134.00 Lt

Standartinė » 2010 Lap 01, 03:58

Na, aš ale vegetarė - nevalgau tik mėsos. Kiaušiniai, žuvis, pienas eina ... Rišau prieš 7m. su mėsike, bet praeinant pro rūkytas ištos šlauneles seilė vis dar tįsta :D Nežinau kur čia riba valgyt mėsą ar ne.... bet šnd skaičiau seną straipsnį http://www.technologijos.lt/n/mokslas/biotechnologijos/straipsnis?name=straipsnis-10262&t=/121/173&l=, kad iš kiaulės ląstelių susintetinta mėsa ir pagalvojau, kad jei ten terpė ir auginimas natūralu, tai gal ir valgyčiau tokią, tik reikėtų psichologiškai gerai nusiteikt.

Vartotojo avataras

Miyuki.

Patyręs forumietis

Tokyo

10,630.92 Lt

Standartinė » 2010 Lap 01, 11:10

Labai norėčiau būt vegetarė, bet kumpio ir šašlykų nežinau kaip reiktų atsisakyt. :D

Vartotojo avataras

Drup

Dalyvis

Vilnius

2,554.15 Lt

Standartinė » 2010 Lap 01, 11:22

neesu vegetare.. taciau taip jau yra kad man mesa yra labai neskani.. todel suvalgau ja labai labai retai..

Vartotojo avataras

dziegorius

Lankytojas

134.00 Lt

Standartinė » 2010 Lap 02, 17:00

Miyuki. rašė:Labai norėčiau būt vegetarė, bet kumpio ir šašlykų nežinau kaip reiktų atsisakyt. :D

Nu joa... sojos neparūkysi ir šašlykų iš jos nepakepsi... bet esu darius iš sojos faršo balandelius, kol nepasakiau, kad soja nieks ir nesuprato, kad ten ne mėsa :lol:

Diskusijos Grožis ir sveikata

Linksmas.net on Facebook  Tapk gerbėju

Šiandien:

Imagination.lt

Dabar prisijungę

Šiuo metu prisijungę 0 narių :: 0 registruotų, 0 slaptų ir 0 svečių
Daugiausia vartotojų (1712) buvo 2026 Bal 14, 02:02

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių