Diskusijos Grožis ir sveikata

Vegetariška dieta

Vartotojo avataras

Dogma.

®espect

Zarasai

1,214.48 Lt

Standartinė » 2009 Lie 14, 22:14

MeezYyY rašė:Bet gi vegetaru būt nesveika labai..Salotose baltymų gi nėra,o jų žiauriai reik,taip pat visose žolėse nėra ir kalcio,o be jo mes žlugę..Taip,kad jei būsi vegetaras tai bėdų su sveikata turėsi į valias. ; ]

Išvada,nebūkime vegetarai :]

--------------------------------------

Vartotojo avataras

lemonia

Lankytojas

Vilnius

661.60 Lt

Standartinė » 2009 Lie 17, 19:11

MeezYyY rašė:Bet gi vegetaru būt nesveika labai..Salotose baltymų gi nėra,o jų žiauriai reik,taip pat visose žolėse nėra ir kalcio,o be jo mes žlugę..Taip,kad jei būsi vegetaras tai bėdų su sveikata turėsi į valias. ; ]

Žmogau, gi ne veganai, gali valgyti pieno produktus ir jiems to kalcio, kurio tuose pieno produktuose daugiausia, pilnai užtenka.

Man kažkodėl atrodo, jog dauguma žmonių argumentais 'susigadinsit sveikatą' ir pan. tiktai teisina save ir savo silpnumą, vergavimą savo troškimams. Išvada - nebūkime vegetarai - nekalbėk bendratimi. Čia, manau, tema labiau pasišnekėti vegetarams, pasidalinti nuomonėm ar pan., o ne skaityti, kaip minia įrodinėja, jog jie yra teisūs, jog MES (kalbu apie vegetarus ir veganus) susigadinsime sveikatą, jog elgiamės durnai ir dar gausybė argumentų, neatitinkančių tikrovės. Mes niekam netrukdom, nerengiam paradų ir demonstracijų, nebrukam savo nuomonės, tad gal JŪS elgsitės taip pat ir nekibsit? MUMS (vėlgi kalbu vegetarų ir veganų vardu), ar bent jau daugeliui iš MŪSŲ, jau yra pakankamai išaiškinta, kaip mes griauname save, žalojame savo sveikatą ar kokie degradai mes esam, nieko nesuprantantys apie mitybą, jog gyvuliukai patys nori, jog juos suvalgytum, jog nekrėstumėm kvailysčių ir taptumėm dar vienais pilkos standartinės visuomenės sraigteliais.

Vartotojo avataras

*AgnyČy

®espect

Kaunas

44,364.82 Lt

Standartinė » 2009 Lie 18, 18:45

wuo :up:

Vartotojo avataras

pittule

Įsijaučiantis

3,507.06 Lt

Standartinė » 2009 Lie 21, 16:31

Esu vegetarė nuo gimimo ir jokiais rimtais sveikatos sutrikimais nesiskundžiu, esu sveika kaip ridikas, tikrai nesu labai jau plona, o džiūsna tikrai niekad niekas nevadino.. Man asmeniškai juokinga net, kad sako jog trūksta medžiagų kokių nors, nežinot kad riešutuose pilna baltymų? galėčiau daug vardinti iš kur gauti reikiamas medžiagas, bet manau, kad vegetarai tai ir taip žino..o kas norės irgi susižinos, jei rimtai domėsis :))
ir nebejuokaukit, kad nuo taisyklingo ir rimto vegetarizmo gali atsirasti mažakraujystė.. nuo netaisyklingo - taip, bet kai tokiu dalyku pradedi užsiimti, pasidomėk, kaip reikia maitintis, o ne tiesiog nebevalgyk mėsos - ir jokios mažakraujystės neatsiras.. ;)

Vartotojo avataras

Gab.*

Patyręs forumietis

Kaunas

-400.93 Lt

Standartinė » 2009 Rgp 05, 17:34

hm. http://gyvunu.skausmas.be.komentaru.vaizdelis.lt/ va ką dėl mūsų daro. aš pati nežiūrėjau. man baisu. gal pasižiūrėję šį video pamąstysit

Vartotojo avataras

Seya

Įsijaučiantis

3,024.82 Lt

Standartinė » 2009 Rgp 05, 21:17

nevalgau mėsos ir žuvies jau daugiau nei 2metus. 8)

Vartotojo avataras

Vykst

®espect

Kaunas

2,821.00 Lt

Standartinė » 2009 Rgp 05, 21:21

Valgau tik vištieną, na dar retkarčiais jautiena :)

Vartotojo avataras

peg@se

Dalyvis

klaipeda

4,108.92 Lt

Standartinė » 2009 Rgp 13, 19:30

gabrioletas rašė:hm. http://gyvunu.skausmas.be.komentaru.vaizdelis.lt/ va ką dėl mūsų daro. aš pati nežiūrėjau. man baisu. gal pasižiūrėję šį video pamąstysit

tai čia dar nieko jūs pažiūrėkit šitą: http://video.google.com/videoplay?docid ... 4130308142

čia apskritai apie visą žalą gyvūnams.

Vartotojo avataras

*AgnyČy

®espect

Kaunas

44,364.82 Lt

Standartinė » 2009 Rgp 14, 13:57

Vykst rašė:Valgau tik vištieną, na dar retkarčiais jautiena :)

Kam as "tik" ? :whata:

Vartotojo avataras

*AgnyČy

®espect

Kaunas

44,364.82 Lt

Standartinė » 2010 Bal 24, 16:18

Naaa,kas naujo VEGETARŲ pasaulyje? :} :ham:

Vartotojo avataras

futkarte

Apšilinėjantis

Panevezys-Siauliai

399.08 Lt

Standartinė » 2010 Geg 10, 13:46

Žmogau, gi ne veganai, gali valgyti pieno produktus ir jiems to kalcio, kurio tuose pieno produktuose daugiausia, pilnai užtenka.

Man kažkodėl atrodo, jog dauguma žmonių argumentais 'susigadinsit sveikatą' ir pan. tiktai teisina save ir savo silpnumą, vergavimą savo troškimams. Išvada - nebūkime vegetarai - nekalbėk bendratimi. Čia, manau, tema labiau pasišnekėti vegetarams, pasidalinti nuomonėm ar pan., o ne skaityti, kaip minia įrodinėja, jog jie yra teisūs, jog MES (kalbu apie vegetarus ir veganus) susigadinsime sveikatą, jog elgiamės durnai ir dar gausybė argumentų, neatitinkančių tikrovės. Mes niekam netrukdom, nerengiam paradų ir demonstracijų, nebrukam savo nuomonės, tad gal JŪS elgsitės taip pat ir nekibsit? MUMS (vėlgi kalbu vegetarų ir veganų vardu), ar bent jau daugeliui iš MŪSŲ, jau yra pakankamai išaiškinta, kaip mes griauname save, žalojame savo sveikatą ar kokie degradai mes esam, nieko nesuprantantys apie mitybą, jog gyvuliukai patys nori, jog juos suvalgytum, jog nekrėstumėm kvailysčių ir taptumėm dar vienais pilkos standartinės visuomenės sraigteliais.[/quote]

Pritariu tavo mintims :D As mesos nevalgau jau 3 metus, ja pakeiciau zuvimi. šiaip tai dar stengiuosi kuo maziau vartoti pieno produktu ir kiausiniu vienu valgyt negaleciau. Na bet kai mama iskepa koki pyraga, tai negaliu atsispirt :D
Nors as nevalgau jau 3 metus mesos, bet nesu nei karto siulius savo draugams nevalgyti mesos. Manau, tai laisvas pasirinkimas ir svarbiausia, kad man taip yra gerai. Kiekvienas esame individas ir kiekvienas savarankiskai nusprendziame ar pajuntame, ko mums reikia, o ko geriau vengti. :D
P.S. kalbant apie kraujo nusedima, tai neseniai dariausi tyrimus, tai parode, kad viskas normoj. šiaip jokiu vitaminu ir maisto papildu nevartoju.

Vartotojo avataras

funnyxcook

Lankytojas

168.00 Lt

Standartinė » 2010 Geg 20, 13:58

Buti vegetaru yra sveikia, bet su mesa ( nors ir kengsminga) tu negauni tokiu reikalingu vitaminu. todel vegetaru kraujas yra šiek tiek blogesnis ne gu zmoniu kurie valgo mesa. ;]

Vartotojo avataras

Gabe*

Dalyvis

Kaunas

7,612.33 Lt

Standartinė » 2010 Geg 20, 14:04

Lapkritį jau bus trys metai, kaip esu vegetarė:)
Pamenu, kai pradžioj, gal puse metų, dažnai naktim sapnuodavau, kaip valgau visą vištą pasidėjus:DD
Bet su sveikata tikrai pablogėjo, nors ir ta mano mityba nėra jau tokia super sveika, dažnai per dieną tik daug kavos išgeriu, o mama rėkia 'kodėl daržovės nepaliestos? greit eini valgyt daržovių!':DD

Vartotojo avataras

Meja

Dalyvis

Vilnius

3,439.75 Lt

Standartinė » 2010 Lie 23, 19:33

na man rugpjūčio gale bus 2 metai kaip nevalgau mėsos :)
esu patenkinta savo sprendimu, bet tikrai per sveikatą kerta stipriai jei nesirūpini. man po metų sakė, kad mažai iki mažakraujystės trūksta. pagal būseną irgi jaučias :) na bet čia reik vitaminus papildomai gert, maistą rinktis, kuriame daug geležies :)
o šiaip nežadu sustot, galvoju apie veganizmą, bet gal dar palauksiu tuos paskutinius metelius kol su mama gyvenu ;)

Vartotojo avataras

Apocalyptica

Aktyvus dalyvis

10,794.39 Lt

Standartinė » 2010 Lie 23, 20:22

Aš mėsos nevalgau dar tik apie 9 mėnesius, bet džiaugiuosi savo sprendimu. Norėčiau atsisakyti ir žuvies, bet retkarčiais valgau. Be žuvies tektų valgyti daugiau geležį turinčių daržovių, o ju pasirinkimas nėra per daug platus. Mėsos niekada labai nemėgau ir tai valgydavau retkarciais, kai buvo ruosiama kazkoks ypatingesnis patiekalas. Nuo vaikystės visokių kotletų pakęsti negalėjau, jau tada man jų kvapas pykindavo, o ka kalbeti kai dabar tenka ieiti i virtuve kuomet yra ruosiama kazkas is mesos, pykinti iskart pradeda. šiaip stengiuosi skatinti pazistamus ir tevus pagalvoti apie tai kokia neteisybe gyvunu atzvilgiu yra mesos valgymas, na kas be ko mėsa yra kogero vienas svarbiausiu veiksniu skatinanciu susirgima sunkiomis ligomis. Bet pagrindinis dalykas kodel as jos nevalgau, nes ji man yra neskani. Neisivaizduoju kaip galima valgyti lavoniena, tai, kas pries tai buvo zinduolis, kazkas labai panasaus i zmogu. Juk visos gyvunu kuno dalys tolygu zmogaus kuno dalims.

O virš visko yra gyvūnų žudymas kailiams :o mano smegenine nesugeba suvokti, kaip galima zudyti del to, kad parodyti savo turtinguma, galia. Juk pilna netikro kailio paltu, striukiu....bet vat ne, reikia elgtis nehumaniskai ir eiti paprasciausiu keliu....

Diskusijos Grožis ir sveikata

Linksmas.net on Facebook  Tapk gerbėju

Šiandien:

Imagination.lt

Dabar prisijungę

Šiuo metu prisijungę 0 narių :: 0 registruotų, 0 slaptų ir 0 svečių
Daugiausia vartotojų (1712) buvo 2026 Bal 14, 02:02

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių