Tai vat, turėjom azijos aviganę ir ji buvo kupiruota, tiek ausys, tiek uodega. Už ar prieš? Ar verta kupiruoti? Na bent jau mano nuomone, tai kovinius šunis, net tik, kad reikia, bet ir BŪTINA kupiruoti... Nuomonę reiškit.
Kupiravimas
50 pranešimai(ų)
• Puslapis 1 iš 4 • 1, 2, 3, 4
Na lyg ir nėra tokios temos
Tai vat, turėjom azijos aviganę ir ji buvo kupiruota, tiek ausys, tiek uodega. Už ar prieš? Ar verta kupiruoti? Na bent jau mano nuomone, tai kovinius šunis, net tik, kad reikia, bet ir BŪTINA kupiruoti... Nuomonę reiškit. -------------------------------------- Aš gal prieš, nes visų pirma tai kaip sakė šuniui juk skauda, o visų antra, koks šuo yra, toks yra. Mano mamos draugė savo šuniui ausis apkirpinėjo (nu aišku ne pati.
D) tai paskui vaikščiojo vargšiukas su tokiu ''dėklu'' galvai ir žaliom ausim nuo zelionkos. ![]() O aš už. Gerai žmogui kai veria auskarą, taip pat skauda, bet vėliau nebeskauda, taip pat ir šuniui, bet juk kaikurių veislių šunims tai būtina, taip laikinai paskauda, bet juk vėliau viskas normaliai ir tam šuniui pačiam kur kas geriau. Kupiravimas šiaip jau skirtas kovinių veislių šunims, tai niekas ir neliepia dvarniukams kirpt
Na bet sakau, mano nuomone tai netik, kad reikia, bet ir būtina...Monna, bet žmogus, kai veriasi auskarą, jo pats nori, o šuo? Ar jis pats prašo, kad jam karpytų ausis, uodegą? Ir, kodėl, tavo manymu, ausų karpymas yra būtinas? Kuo šuniui geriau?
Tai šuo ir negali pasakyti nori jis ar ne. Bet juk šeimininkas žino, jog šuniui bus geriau. Taip kovos nebeegzistuoja, ir ačiū dievui, bet ar nebūna tokių atvejų kai šuo pasprasčiausiai nutrūksta nuo pavadžio, ar šiaip pasprunka iš namų, o kelyje sutinka benamių šunų? Na o kai sutinka, tada ir taip jau aišku, kas vyksta... Ir aš net neabejoju, kad geriau šuniui būti nukupiruotam, nei kokio kito šuns nelygiai nudraskytomis ausimis ar uodega.
Nesąmonė. Kaip šeiminkas gali žinoti kaip šuniui geriau? Gal šuniui žiauriai nepatinka taip kaip jam padaro, plius dar jis turi kęsti skausmą. Ir dėl ko? Dėl to kad kažkokiam žmogystai tai gražiau atrodo. Ir tai tu vadini žinojimu kaip šuniui yra geriau???!!! Pritariu viskam ką parašė Vėtra, paskaičius Monnos postą, kurį komentavo ir Vėtra pagalvojau parašyti tą patį. Ir tas kupiravimas yra nepalyginamas dalykas su auskarų vėrimu. Dabar tave tėvai nuves kad tau per visą kaktą ir nugarą idiotiškus implantus sudėtų. Ir tu sakysi kad jie gerai padarė, nes tėvai žino geriau? Gerai, tu už tą dalyką, bet su kai kuriais tavo teiginiais (pvz šiuo) aš visiškai, visiškai visiškai nesutinku.
O kodėl būtina?..
Man asmeniškai dauguma veislių kupiruotos gražesnės (pvz., ryženšnauceriai ar tie elementarūs dobermanai), tačiau po ausų kupiravimo seka gijimo laikotarpis, ir šuniui tikrai tas nėra malonu ir lengva. Uodegas dažniausiai nukerpa per keletą dienų nuo šuniuko atsivedimo, todėl jam tas uodegos nužnybimas dalampački. Bet dėl ausų tikrai šuniui kankintis tenka, juk kupiruoja šuniukus jau 4-6 mėnesių. O uždraudė dėl to, jog tai yra nehumaniškas elgesys su gyvūnais (žalojimas ne medicininiais, o kosmetiniais tikslais). Nors vistiek privatūs veterinarai dauguma šitą be problemų padarytų.
Tame ir yra visa esmė, kad šuniui dažniausiai nuo to jokios milžiniškos naudos nebūna
Beje, kam įdomu, labai geras straipsnis su visais pavyzdžiais, aprašymais bei galimomis kupiravimo pasėkmėmis yra Agieshos blog'e http://agiesha.blogas.lt/sunu-uodegu-ir ... s-201.html
aš prieš, manau koks gimė, kokį sutvėrė, toks tegu ir būna Gerai žmogui kai veria auskarą, taip pat skauda, bet vėliau nebeskauda - mes patys pasirenkam vertis auskarą ar ne, manau jai šuo turėtų pasirinkimo teisę savęs tikrai nežalotų.
50 pranešimai(ų)
• Puslapis 1 iš 4 • 1, 2, 3, 4
‹ Įvairūs ‹ Gyvūnai |

D) tai paskui vaikščiojo vargšiukas su tokiu ''dėklu'' galvai ir žaliom ausim nuo zelionkos. 

Bet gražiau atrodo vis gi. ; DD