‹ Įvairūs ‹ Gyvūnai
-

Monna
- Įsijaučiantis
-
- Panevėžio raj.
- 183.13 Lt
» 2010 Kov 20, 14:39
Na lyg ir nėra tokios temos
Tai vat, turėjom azijos aviganę ir ji buvo kupiruota, tiek ausys, tiek uodega. Už ar prieš? Ar verta kupiruoti? Na bent jau mano nuomone, tai kovinius šunis, net tik, kad reikia, bet ir BŪTINA kupiruoti... Nuomonę reiškit.
--------------------------------------
-

Pukuse
- ®espect
-
- Vilnius
- -5.00 Lt
» 2010 Kov 20, 17:09
Kas tas kupiravimas?
-

Domi.
- Dalyvis
-
- Kaunas
- 1,757.22 Lt
» 2010 Kov 20, 17:13
Šunų ausų ar uodegų kirpimas.
Aš tai gan prieš,nes visitek šuniu skauda,jai jo prieš tai laikinai neužmigdo.
-

Vykst
- ®espect
-
- Kaunas
- 2,821.00 Lt
» 2010 Kov 20, 17:14
tipo apkarpo ausis, nukerpa uodega.
nesuprantu kdl uždrausta (kiek žn), tarkim dobermanui...nu kaip ta uodega atrodo...kaip žiūrkės kokios, o ir ausys ne kaip nulinkusios.
aš už/
-

Pukuse
- ®espect
-
- Vilnius
- -5.00 Lt
» 2010 Kov 20, 17:51
Aš gal prieš, nes visų pirma tai kaip sakė šuniui juk skauda, o visų antra, koks šuo yra, toks yra. Mano mamos draugė savo šuniui ausis apkirpinėjo (nu aišku ne pati.  D) tai paskui vaikščiojo vargšiukas su tokiu ''dėklu'' galvai ir žaliom ausim nuo zelionkos. 
-

Fregatta*
- Forumo gyventojas
-
- Zarasai
- 822.00 Lt
» 2010 Kov 20, 18:00
Aš taip pat prieš,bet kaime mano močiutės šuniui uodegą nukirpo. Bet gražiau atrodo vis gi. ; DD
-
Vėtra
- Apšilinėjantis
-
- 1,671.46 Lt
» 2010 Kov 20, 18:04
Prieš. Gerai, kad nekarpo, natūralumą išlaiko, prieš gamtą nekovoja. Gi šuniui dažniausiai tai jokios naudos neduoda. Žmogus karpo vien dėl to, kad jam gražiai atrodytų (daugeliu atvejų). Kai kurios veislės man netgi gražiau nulėpusiomis ausytėmis atrodo 
-

Monna
- Įsijaučiantis
-
- Panevėžio raj.
- 183.13 Lt
» 2010 Kov 20, 18:05
O aš už. Gerai žmogui kai veria auskarą, taip pat skauda, bet vėliau nebeskauda, taip pat ir šuniui, bet juk kaikurių veislių šunims tai būtina, taip laikinai paskauda, bet juk vėliau viskas normaliai ir tam šuniui pačiam kur kas geriau. Kupiravimas šiaip jau skirtas kovinių veislių šunims, tai niekas ir neliepia dvarniukams kirpt  Na bet sakau, mano nuomone tai netik, kad reikia, bet ir būtina...
-

Domi.
- Dalyvis
-
- Kaunas
- 1,757.22 Lt
» 2010 Kov 20, 18:08
Mano Rotvikui tai uodeka nukirsta,bet šiaip dokumentiniai Rotvikai su uodegom kai kurie būna.
-
Vėtra
- Apšilinėjantis
-
- 1,671.46 Lt
» 2010 Kov 20, 18:12
Monna, bet žmogus, kai veriasi auskarą, jo pats nori, o šuo? Ar jis pats prašo, kad jam karpytų ausis, uodegą? Ir, kodėl, tavo manymu, ausų karpymas yra būtinas? Kuo šuniui geriau?  Taip, sutinku, anksčiau jas karpydavo koviniams šunims, nes sunkiai gydavo ausų žaizdos po šunų kautynių, bet dabar jokios kautynės nevyksta. Gi kupiruojama vien dėl grėsmingesnės išvaizdos. Taip kad jokio būtinumo čia nėra. Jei toks būtų, nebūtų ES įsigaliojęs įstatymas.
-

Monna
- Įsijaučiantis
-
- Panevėžio raj.
- 183.13 Lt
» 2010 Kov 20, 18:21
Tai šuo ir negali pasakyti nori jis ar ne. Bet juk šeimininkas žino, jog šuniui bus geriau. Taip kovos nebeegzistuoja, ir ačiū dievui, bet ar nebūna tokių atvejų kai šuo pasprasčiausiai nutrūksta nuo pavadžio, ar šiaip pasprunka iš namų, o kelyje sutinka benamių šunų? Na o kai sutinka, tada ir taip jau aišku, kas vyksta... Ir aš net neabejoju, kad geriau šuniui būti nukupiruotam, nei kokio kito šuns nelygiai nudraskytomis ausimis ar uodega. 
-

Pukuse
- ®espect
-
- Vilnius
- -5.00 Lt
» 2010 Kov 20, 20:00
Nesąmonė. Kaip šeiminkas gali žinoti kaip šuniui geriau? Gal šuniui žiauriai nepatinka taip kaip jam padaro, plius dar jis turi kęsti skausmą. Ir dėl ko? Dėl to kad kažkokiam žmogystai tai gražiau atrodo. Ir tai tu vadini žinojimu kaip šuniui yra geriau???!!! Pritariu viskam ką parašė Vėtra, paskaičius Monnos postą, kurį komentavo ir Vėtra pagalvojau parašyti tą patį. Ir tas kupiravimas yra nepalyginamas dalykas su auskarų vėrimu. Dabar tave tėvai nuves kad tau per visą kaktą ir nugarą idiotiškus implantus sudėtų. Ir tu sakysi kad jie gerai padarė, nes tėvai žino geriau? Gerai, tu už tą dalyką, bet su kai kuriais tavo teiginiais (pvz šiuo) aš visiškai, visiškai visiškai nesutinku.
-

SS
- Aktyvus dalyvis
-
- 4,705.10 Lt
» 2010 Kov 20, 20:54
O kodėl būtina?..
Man asmeniškai dauguma veislių kupiruotos gražesnės (pvz., ryženšnauceriai ar tie elementarūs dobermanai), tačiau po ausų kupiravimo seka gijimo laikotarpis, ir šuniui tikrai tas nėra malonu ir lengva. Uodegas dažniausiai nukerpa per keletą dienų nuo šuniuko atsivedimo, todėl jam tas uodegos nužnybimas dalampački.
Bet dėl ausų tikrai šuniui kankintis tenka, juk kupiruoja šuniukus jau 4-6 mėnesių.
O uždraudė dėl to, jog tai yra nehumaniškas elgesys su gyvūnais (žalojimas ne medicininiais, o kosmetiniais tikslais).
Nors vistiek privatūs veterinarai dauguma šitą be problemų padarytų.
-
Vėtra
- Apšilinėjantis
-
- 1,671.46 Lt
» 2010 Kov 20, 21:08
Monna rašė:Tai šuo ir negali pasakyti nori jis ar ne. Bet juk šeimininkas žino, jog šuniui bus geriau. Taip kovos nebeegzistuoja, ir ačiū dievui, bet ar nebūna tokių atvejų kai šuo pasprasčiausiai nutrūksta nuo pavadžio, ar šiaip pasprunka iš namų, o kelyje sutinka benamių šunų? Na o kai sutinka, tada ir taip jau aišku, kas vyksta... Ir aš net neabejoju, kad geriau šuniui būti nukupiruotam, nei kokio kito šuns nelygiai nudraskytomis ausimis ar uodega. 
Tame ir yra visa esmė, kad šuniui dažniausiai nuo to jokios milžiniškos naudos nebūna  Na, tarkim, šuva pabėgo ( kas labiausiai įmanoma dėl netinkamos priežiūros). Šuo kupiruotas. Kyla klausimas, kodėl jį užpuolė? Che. Vienu tyrimu yra įrodyta, kad šunys be uodegų dažniau atsiduria agresyviose situacijose dėl „nesusikalbėjimo“ su gentainiais. Taigi, galimas daiktas, jog viskas ir kyla dėl nukirptos uodegytės. Kokia to ypatinga kupiravimo nauda jaučiama pjovimosi metu? Ta, kad šuns ausytės po viso mūšio neapdraskytos, gražios? Hm... Bet gali būti ir kitokia pabaiga. Priešininkas kibs ne į ausis, uodegą, kurių nėra, o į nugarą, šonus. Didesnė tikimybė didesniems sužalojimams, ypač vidinių organų  Be to, ne visos veislės kupiruojamos. Taigi, iš tavo pavyzdžio reikėtų suprasti, kad kas antras susipjovęs ilgaausis be ausų vaikščioja... Na, žinoma, kiek žmonių, tiek nuomonių. Iš bet kurios pusės pažiūrėjus galima surasti savų argumentų, bet pripažinkim - šunėkų kupiravimas labiau reikalingas šeimininkams, o ne keturkojams
Beje, kam įdomu, labai geras straipsnis su visais pavyzdžiais, aprašymais bei galimomis kupiravimo pasėkmėmis yra Agieshos blog'e
http://agiesha.blogas.lt/sunu-uodegu-ir ... s-201.html
-
nikc1a
- Įsijaučiantis
-
- 0.00 Lt
» 2010 Kov 20, 21:21
Monna rašė:O aš už. Gerai žmogui kai veria auskarą, taip pat skauda, bet vėliau nebeskauda, taip pat ir šuniui, bet juk kaikurių veislių šunims tai būtina, taip laikinai paskauda, bet juk vėliau viskas normaliai ir tam šuniui pačiam kur kas geriau. Kupiravimas šiaip jau skirtas kovinių veislių šunims, tai niekas ir neliepia dvarniukams kirpt  Na bet sakau, mano nuomone tai netik, kad reikia, bet ir būtina...
aš prieš, manau koks gimė, kokį sutvėrė, toks tegu ir būna
Gerai žmogui kai veria auskarą, taip pat skauda, bet vėliau nebeskauda - mes patys pasirenkam vertis auskarą ar ne, manau jai šuo turėtų pasirinkimo teisę savęs tikrai nežalotų.
‹ Įvairūs ‹ Gyvūnai
|
|
|