‹ Įvairūs ‹ Gyvūnai
-
Vėtra
- Apšilinėjantis
-
- 1,671.46 Lt
» 2010 Kov 21, 12:26
caffeine rašė:Nemanau, kad jiem mažiems esant labai kas įsimena.
Siūlyčiau daugiau pasidomėti tada... Mažiukas šuniukas kuo puikiausiai jaučia skausmą. Manau, jaustų kiekvienas, jei jam pjautų raumenis, sausgysles, iki septynių porų nervų. O žinant tai, kad šunyčiai turi didesnį jautrumą skausmui... guccino rašė:Tikrai prieš. Ir beje, girdėjau kažkur, kad šunys nuoskaudas įsimena ilgai. Šunys tokie geri ir ištikimi mums, o mes žmonės kaip visada kenkiam..
Be nuoskaudos, kai kurie šunys jaučia ir chroniškus ausų, uodegigalio skausmus visą gyvenimą. 
--------------------------------------
-

Pukuse
- ®espect
-
- Vilnius
- -5.00 Lt
» 2010 Kov 21, 12:59
Siūlyčiau daugiau pasidomėti tada... Mažiukas šuniukas kuo puikiausiai jaučia skausmą. Manau, jaustų kiekvienas, jei jam pjautų raumenis, sausgysles, iki septynių porų nervų. O žinant tai, kad šunyčiai turi didesnį jautrumą skausmui...
Manau Caffeine kalbėjo ne apie skausmą, o tiesiog, kad mažas šuniukas savo vaikystės neatsimena, nu ir neatsimins to kupiravimo. Čia aš taip supratau, nors ir nesutinku su tuo.
-

saulė.pasaulio
- Moderatorė
-
- 24,821.77 Lt
» 2010 Kov 21, 13:06
Domi. rašė:Na va,dar vienas žmogus kurem GRAŽU ir galvoja apie save kad jai būtų gražu o ne pačiam šuniui.
Neprisikabink prie to, ko nežinai, nes aš nesakiau, kad pati tai daryčiau savo šuniui.
Man daug kas gražu, bet to nedarau.
-

Monna
- Įsijaučiantis
-
- Panevėžio raj.
- 183.13 Lt
» 2010 Kov 22, 17:07
Bet STOP. Šeimininkas savo šuniui nori TIK GERO. + Tikrai, tikrai nematau, kažko blogo kai šuniukas būna nukirptas, kad ir tas puslapis http://agiesha.blogas.lt/sunu-uodegu-ir ... s-201.html tai dabar patys pasakykite, nejaugi nėra gražiau kai šuo nukupiruotas? Žinoma ne visais atvejais, bet dauguma... + dar cituoju vieną komentatorė, kuri puikiai išdėstė, ir galbūt jūs to nežinojote:
" Uodegas trumpindavo siekiant išvengti pasiutligės, nugarų traumų, bandant padidinti šuns greitį ir mėginant išvengti šios kūno dalies sužalojimo pjudant šunis tarpusavy, su kitais gyvūnais ar vedant juos į medžioklę" Tai argi tai neturi ir + ?
-

Pukuse
- ®espect
-
- Vilnius
- -5.00 Lt
» 2010 Kov 22, 19:00
Šeimininkas savo šuniui nori TIK GERO.
Leisk paklausti, per kurį gi galą tas žmogaus gerumas kupiruojant šunį pasireiškia? Manot šuo labai supranta kaip jam gražiau? Tai jei jam daugmaž tas pats, manau jis pasirinktų geriau nekęsti skausmo. tai dabar patys pasakykite, nejaugi nėra gražiau kai šuo nukupiruotas?
Tai tik tavo nuomonė, ir man pvz dažnai šuniukų auskys gražesnės nulėpusios, o ne kažkokie centimetriniai trikampukai ant galvos. "Uodegas trumpindavo siekiant išvengti pasiutligės, nugarų traumų, bandant padidinti šuns greitį ir mėginant išvengti šios kūno dalies sužalojimo pjudant šunis tarpusavy, su kitais gyvūnais ar vedant juos į medžioklę" Tai argi tai neturi ir + ?
Bent man nelabai tikisi. Kaip dėl trumpos uodegos galima išvengti traumos? Per daug neįtikėtina, gal aš ir klystu. Be to, juk tai tik vienos komentatorės parašytas dalykas, tai nebūtinai turi būti tiesa. Aš irgi galiu bet ką pasakyt, bet nebūtinai tai bus tiesa.
Ir jeigu tu, Monna, sakai kad tas kupiravimas yra nuostabus dalykas, turintis labai labai daug pliusų, tai pasakyk, kodėl jis uždraustas?
-

Monna
- Įsijaučiantis
-
- Panevėžio raj.
- 183.13 Lt
» 2010 Kov 22, 19:19
O man labai tikisi, kad galima dėl trumpos uodegos išvengti stiprių sužalojimų.
Uždraustas? Taip uždraustas todėl, kad čia yra LIETUVA - durnių šalis ()nesmerkit patrijotai) tačiau lietuvoje nuolatos priimami kvaili sprendmai, apgalvok gerai, ir manau suprasi 
-
Vėtra
- Apšilinėjantis
-
- 1,671.46 Lt
» 2010 Kov 22, 20:17
Monna rašė:Bet STOP. Šeimininkas savo šuniui nori TIK GERO. + Tikrai, tikrai nematau, kažko blogo kai šuniukas būna nukirptas, kad ir tas puslapis http://agiesha.blogas.lt/sunu-uodegu-ir ... s-201.html tai dabar patys pasakykite, nejaugi nėra gražiau kai šuo nukupiruotas? Žinoma ne visais atvejais, bet dauguma... + dar cituoju vieną komentatorė, kuri puikiai išdėstė, ir galbūt jūs to nežinojote: "Uodegas trumpindavo siekiant išvengti pasiutligės, nugarų traumų, bandant padidinti šuns greitį ir mėginant išvengti šios kūno dalies sužalojimo pjudant šunis tarpusavy, su kitais gyvūnais ar vedant juos į medžioklę" Tai argi tai neturi ir + ?
Na, gal kai kam ir gražu, dėl skonio nesiginčysiu. Tai tame ir yra esmė, kad uodegas trumpin davo siekiant apsisaugoti nuo pasiutligės ir t.t. Bet argi verta šiais laikais nukapoti šunėką, jei galimą jį tiesiog paskiepyti? Ir kokia turi būti šuns priežiūra, kad jisai taip dažnai stotų į pavojų susižaloti ( nepamirškime, kad didžioji dalis veislių yra nekupiruojamos, taip kad uodegos buvimas/nebuvimas čia mažiausia apsauga)? Kuris normalus šeimininkais šiais laikais pjudys šunį? Taip kad pagal tavo aprašymą uodeguotas šuo ( kad ir tas pats VA ) yra didžiausia problema  Ir kaip jie dar išgyvena... Monna rašė:O man labai tikisi, kad galima dėl trumpos uodegos išvengti stiprių sužalojimų. Uždraustas? Taip uždraustas todėl, kad čia yra LIETUVA - durnių šalis ()nesmerkit patrijotai) tačiau lietuvoje nuolatos priimami kvaili sprendmai, apgalvok gerai, ir manau suprasi 
Deja, toks įstatymas priimtas, kai Lietuva, anot tavęs durnių šalis, įstojo į ES. Ir šis draudimas galioja ne tik LT, bet ir visoje Europos Sąjungoje 
-

Monna
- Įsijaučiantis
-
- Panevėžio raj.
- 183.13 Lt
» 2010 Kov 22, 20:26
O aplink..?
-

Pukuse
- ®espect
-
- Vilnius
- -5.00 Lt
» 2010 Kov 22, 20:51
Taip, aplink. Visokios Gruzijos, Afganistanai ir skurdžios šalys. Tai be abejo nėra tokio įstatymo nekupiruoti gyvūnų. Nes kaikuriose šalyse šunis netgi valgo.
-

Monna
- Įsijaučiantis
-
- Panevėžio raj.
- 183.13 Lt
» 2010 Kov 22, 21:21
Airija
Austrija
Belgija
Bulgarija
Čekija
Danija
Jungtinė Karalystė
Estija
Graikija Ispanija
Italija
Kipras
Latvija
Lenkija
Lietuva
Liuksemburgas
Malta
Nyderlandai Portugalija
Prancūzija
Rumunija
Slovakija
Slovėnija
Suomija
Švedija
Vengrija
Vokietija
Na taip, galbūt čia ir uždrausta, bet nejaugi vyrauja tik šios šalys...?
-
Vėtra
- Apšilinėjantis
-
- 1,671.46 Lt
» 2010 Kov 24, 13:31
O ar neatrodo, kad šios valstybės yra pakankamai išsivysčiusios kinologijos tema ( o ir dauguma kitų) palyginti su Afrikos ar Azijos šalimis ? Taip, kitur, matyt, neuždrausta. Bet Azijoj šunys pjudomi, skerdžiami, valgomi, taip kad ne geriausias pavyzdys : )
Dauguma afrikiečių nelabai kuo ir domisi, pripažįsta apart afrikinių veislių (basendžių, rodezijos ridžbekų ir pan., kurioms niekas nekupiruojama) arba hieninių šunų.
Beliko Amerika, kurioje tikrai daug visokių išmislų. Ten tai, matyt, beveik niekas nedraudžiama, tuo labiau kupiravimas.
Iš tikrųjų, kas savo šunį bet kokiu atveju nori apkarpyti, importuoja iš tokių šalių, kuriose draudimo įstatymas negalioja. Taip kad problemų nelabai ir yra, reikia tik turėti pakankamai pinigų 
-

Blond.
- Forumo gyventojas
-
- Kretinga
- 29,210.62 Lt
» 2010 Kov 24, 15:55
Aš prieš.
Kam dėl grožio karpyti, jeigu vargšiukui šuniui skauda?
Absoliučiai prieš.
-

Disturbia
- Dalyvis
-
- Kaunas
- 60.00 Lt
» 2010 Kov 24, 16:49
Pukuse rašė:Aš gal prieš, nes visų pirma tai kaip sakė šuniui juk skauda, o visų antra, koks šuo yra, toks yra. Mano mamos draugė savo šuniui ausis apkirpinėjo (nu aišku ne pati.  D) tai paskui vaikščiojo vargšiukas su tokiu ''dėklu'' galvai ir žaliom ausim nuo zelionkos. 
Šuniukui neskauda kai jam kerpa tas ausis kol jis dar būna labai jaunas...
p.s. aš už 
-

Disturbia
- Dalyvis
-
- Kaunas
- 60.00 Lt
» 2010 Kov 24, 16:52
Pukuse rašė:Taip, aplink. Visokios Gruzijos, Afganistanai ir skurdžios šalys. Tai be abejo nėra tokio įstatymo nekupiruoti gyvūnų. Nes kaikuriose šalyse šunis netgi valgo.
Kinai valgo šunis, valgo kates, tigro spalvos gyvūnas yra netgi tris kart vertingesnis nei kitoks, mes nesuprantam jų kultūros, nors šiaip mano akimis katė yra laukinis gyvūnas. O jie dauguma dalykų nesupranta mūsų.
"Kas trečias žmogus - kinas", o jie gyvena tokiam mažam plote, juk turi ką nors valgyti???
-

Pukuse
- ®espect
-
- Vilnius
- -5.00 Lt
» 2010 Kov 24, 17:44
Monna rašė:Airija Austrija Belgija Bulgarija Čekija Danija Jungtinė Karalystė Estija Graikija Ispanija Italija Kipras Latvija Lenkija Lietuva Liuksemburgas Malta Nyderlandai Portugalija Prancūzija Rumunija Slovakija Slovėnija Suomija Švedija Vengrija Vokietija
Na taip, galbūt čia ir uždrausta, bet nejaugi vyrauja tik šios šalys...?
Cha, pirma pasakei kad Lietuva - durnių šalis, nes uždraustas kupiravimas. Tai visos šitos irgi durnos pagal tave? :)
O Disturbia, aš jų ir nesmerkiu, tik pasakiau kad kaip gali būt uždraustas kupiravimas jei net nemažai kas juos valgo.
‹ Įvairūs ‹ Gyvūnai
|
|
|