Įvairūs Gyvūnai

Fretkos

Reighta

Aktyvus dalyvis

9,711.30 Lt

Standartinė » 2009 Rgp 16, 20:33

Tokius gyvūnus pigiai galima įsigyti iš zoologijos sodo: http://www.zoosodas.lt/?tid=1&stid=29&lvl=1&lid=29&lang=1.

--------------------------------------

Vartotojo avataras

Auryt

Dalyvis

2,464.02 Lt

Standartinė » 2009 Rgp 16, 21:28

Mano tėvo svajonė. ; D
Man tai nepatinka, nes ,,fretla" yra laukinis gyvūnas. Tas pats kas laiko voveres ar dar ką sugalvoja. :shock:

Mvp

Aktyvus dalyvis

19,803.61 Lt

Standartinė » 2009 Rgp 16, 21:36

iš pradžių pagalvojau kas čia per gyvūnas :D bet supratau kad šeškas paskaitęs. nu manau tokių namie laikyt neapsimoka, laukinis gyvūnas visgi

Vartotojo avataras

MeezYyY

Aktyvus dalyvis

Kauno raj.

13,762.56 Lt

Standartinė » 2009 Rgp 16, 22:08

Aš irgi galiu pasigirti,kad jau turiu tą šešką,kitaip fretka ; DD
Na mielas padarėlis labai myli mus,tik,kad vat paauginta ji yra ir kakoja sakykim kur tik papuola :D

Vartotojo avataras

*AgnyČy

®espect

Kaunas

44,364.82 Lt

Standartinė » 2009 Rgp 18, 20:59

Tai ką dėl kakojimo darysit?pratint reik.
Laukiniai jie,kaip ir šunys ir katės.Visi gyvūnai laukiniai,tik vienus prisijaukina žmonės,kitų ne.

Vartotojo avataras

Agness

Dalyvis

7,062.34 Lt

Standartinė » 2009 Rgp 26, 00:41

Baikit šešką vadint fretka! Dieve, kaip mane erzina tas žodis. Taip taip, fretka tas pats kas šeškas, tik fretka žodis kilęs iš lenkų kalbos. Taigi, esame lietuviai, tai ir šnekėkim lietuviškai.

Vartotojo avataras

*AgnyČy

®espect

Kaunas

44,364.82 Lt

Standartinė » 2009 Rgp 26, 14:33

O man prilipo fretka.Jis lietuviškas man rodos ;Pppp
Šeškai laukiniaI ,o fretkos naminės ;DD

Vartotojo avataras

Agness

Dalyvis

7,062.34 Lt

Standartinė » 2009 Rgp 26, 14:45

Šeškas ir yra šeškas. Patikėk, žinau. Kiti galvoja - šeškas laukinis, neprijaukinamas ir smirda, o fretka specialiai išvesta auginti namie, nekanda ir nesmirda. Bullshit. Tai vienas ir tas pats.

Vartotojo avataras

chilly

Forumo gyventojas

Kaunas

2,481.00 Lt

Standartinė » 2009 Rgp 26, 19:13

Man regis fretkos yra auginamos kailiams, o šeškai yra laukiniai arba naminiai.
Pati auginu namuose, tai tikrai padarėlis mieliausias iš mieliausių. O jau kaip šokinėja, arba kai išmaudai laksto po visą kambarį tai gali išgriūt. :D

Vartotojo avataras

Agness

Dalyvis

7,062.34 Lt

Standartinė » 2009 Rgp 26, 21:10

Šeškai auginami kailiams, šeškai yra laukiniai, šeškai yra naminiai. Tik kažkas šeškus auginamus namie pradėjo vadinti fretka, nu ir prilipo visiems.

Vartotojo avataras

chilly

Forumo gyventojas

Kaunas

2,481.00 Lt

Standartinė » 2009 Rgp 26, 21:29

Nu čia va idėsiu. ;D

Šeškas ar fretka?
Tarp šeškų augintojų iki šiol nėra bendros nuomonės – kas tai per gyvūnai, iš kur jie atsirado ir kaip juos teisingai vadinti. Dažnai pardavėjai teigia, jog tai fretka, fredka, furo, bet jokiu būdu ne šeškas. Tai galima paaiškinti labai paprastai: daugeliui žmonių žodis "šeškas" asocijuojasi su nemaloniais dalykais (dažniausiai visiškai nepagrįstais), ir žmogus, susižavėjęs nuostabiu, pūkuotu gyvūnu greičiau nusipirks "fretką" nei šešką.

Fretka (fredka)

Daugelis žmonių, neretai net ir dirbantys veterinarijos srityje, mano, kad namuose laikomas šeškas iš tiesų nėra tikrasis lot. mustela putorius, o kažkoks išvestinis šeško ir audinės (arba dar kokio nors kiauninio gyvūno) hibridas. Toks gyvūnas tikrai buvo išvestas moksliniais tikslais ir dėl kailio, bet vyriški individai nebuvo pajėgūs pratęsti giminę ir ilgainiui žmonės nustojo juos veisti. Tikroji tiesa yra ta, kad laukinio šeško ir naminio šeško (fretkos) pilną chomosomų rinkinį sudaro vienodas skaičius chromosomų, jie gali daugintis tarpusavyje ir susilaukti vaisingų palikuonių, kas įrodo, jog tai yra tas pats gyvūnas.

Šeškas kai kuriose užsienio valstybėse turi kelis pavadinimus. Pavyzdžiui, anglų kalboje polecat ir ferret. Polecat vadinami laukiniai šeškai, o ferret – domestikuoti.

.

Greičiausiai, žodis ferret lenkų ir čekų kalbose pavirto į žodį "fretka", o vėliau imtas vartoti ir Lietuvoje, nors šio žodžio galūnė akivaizdžiai nelietuviška, todėl nenustebkite neradę žodžio "fretka" lietuvių kalbos žodyne. Pagal prasmę žodžiai "fretka" ir "naminis šeškas" skirti apibūdinti tą patį gyvūną, tačiau gerbkime lietuvių kalbą, vadinkime savo augintinius taip kaip juos nuo seno vadino mūsų protėviai ir neklaidinkime žmonių ieškančių atsakymo į klausimą "kuo skiriasi šeškas nuo fretkos?".

Stomatologai pyksta, kai juos vadina dantistais, o šeškai – kai juos vadina fretkom.

Vartotojo avataras

Agness

Dalyvis

7,062.34 Lt

Standartinė » 2009 Rgp 26, 21:40

Aš jau šitą tekstą šimtąkart skaičius, dėl to taip ir sakau.
Paskutinį kartą redagavo Agness 2009 Rgp 27, 12:22. Iš viso redaguota 1 kartą.

Vartotojo avataras

chilly

Forumo gyventojas

Kaunas

2,481.00 Lt

Standartinė » 2009 Rgp 26, 23:10

Na,tu juk ne visuma.

Eridana

Lankytojas

Telsiai

24.28 Lt

Standartinė » 2009 Rgs 01, 01:03

Sveiki, na as kaipstik turiu 4 parduodamus mazus fretkiukus :D ir kaina tik 200lt :lol:

Vartotojo avataras

MeezYyY

Aktyvus dalyvis

Kauno raj.

13,762.56 Lt

Standartinė » 2009 Rgs 01, 19:11

Gal netyčia čia yra išmanančių apie šeškiukus?Nes man reik suleist savo merginą ir nieko nežinau..

Įvairūs Gyvūnai

Linksmas.net on Facebook  Tapk gerbėju

Šiandien:

Imagination.lt

Dabar prisijungę

Šiuo metu prisijungęs 1 narys :: 0 registruotų, 0 slaptų ir 1 svečias
Daugiausia vartotojų (555) buvo 2010 Bir 02, 09:13

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias