UtelėsPas mus mokykloj buvo. Tai ėjom visi draugiškai pas seselę žiūrėt. : D
Bet pas mumis nieko nerado, tai nežinau. Bet gaš, fu. Utelės sucks. ![]() ir šiaip, pasistenk neturėt jokio kontakto (rankomis, rūbais) su ja. [: Aš buvau užsikrėtus utėlėm iš kur net neįsivaizduoju, pamačius tai pamišau tai buvo naktis, tad iškart važiavau i naktinę vaistinę nusipirkau vaistų kur per vieną kartą viską išnaikina sumokėjau 70lt, buvo ir pigesnių bet ten daug kartu teptis reikia ir neaišku kada padės.. Kirptis plaukų nereikėjo
![]() ![]() Utėlė – krauju mintantis parazitas. Kraują ji siurbia dažniausiai vakarais, kas 3–4 val., vienu kartu „išgerdama“ maždaug miligramą. Utėlė patelė kasdien padeda po 3–4 kiaušinėlius (glindas). Išsiritusios naujos utėlaitės jau po pusvalandžio pasirengusios siurbti kraują. Siurbdama kraują utėlė sukelia stiprų niežulį, odoje palieka rausvų dėmelių.
Utelės įkandimai tokie specifiniai būna. Taip,kad lengva atpažinti jas... O čia bendram išprusimui galite pasiskaityti apie žmogiškas uteles... http://www.vpu.lt/socpedagogika/isgyven ... gika/2v65/ Dažniausiai yra usikrečiama nuo žmonių. Ir nebūtinai priežastis tas artimas kontaktas. Atėjo žmogus turinti utėlių į mokyklą. Pasikabino striukę/paltą. Šalia atsiduria kita striukė/paltas. Vėliau tas kitas žmogus gali jų turėti, vien todėl, kad netyčiom ant striukės buvo nulipusi utėlė. O Tu pasiėmei striukę, ant kurios ji perėjo ir pas Tave irgi gali būti. Ir nereikia šaipytis iš to žmogaus kuris turi utėlių. Nebūtinai nuo nešvaros (aišku gali taip būti) Bet jomis galima užsikrėsti bet kur -troleibuse, mokykloje, kur tik nori. Be to tam žmogui bus labai nesmagu jeigu visi žinos, apkalbinės ,šaipysis. Pas mus klasėje praeitais metais buvo , kad kažkas (nežinia kas, niekas net nenori aiškintis, net ne visi žino , kad daug kam tada buvo, tiesiog kažkas atnešė, nebūtinai nuo nešvaros..) Ir turėjo pusė klasės. DAugiau mergaitės (nors ką aš žinau, pati esu mergaitė, tai daugiau su mergaitėmis gi bendrauju) tai teko ir man nuo kažko užsikrėsti. Tiesiog reikia nusipirkti šampūno, na ten tokio skysčio. Sušlapinti galvą, juo įtrinti. Pabūti kažkiek laiko, perplauti, o tada laukai siaubingas procesas ,kai turi būti viskas iš galvos išrenjkama, nes neduok Dieve kokia viena atgis. Vėliau dar reikia keletą kartų perplauti, dėl atsargumo. Tai labai pavojinga, jeigu vienas žmogus atsineša... Pavyzdžiui mes turbūt nuo kitos klasės užsikrėtėm, kuri irgi tada buvo užsikrėtusi. Taip gali ir pusę mokyklos užkrėsti
![]()
Tu visiškai neteisus. ((: Utelės atsiranda TIK švariose ir prižiūrimose galvose. be to, jos peršoka ten. utėlės maitinasi plaukais, o ne purvu ar riebalais ant galvos ![]() ‹ Diskusijos ‹ Grožis ir sveikata |