Įvairūs Filmai, TV, knygos

Šiandien žiūrėjau filmą

Vartotojo avataras

green_snow

Aktyvus dalyvis

6,253.00 Lt

Standartinė » 2012 Rgp 17, 10:05

American Reunion :(

--------------------------------------

Vartotojo avataras

Artes

®espect

...netoli

30,325.57 Lt

Standartinė » 2012 Rgp 18, 01:45

Café de Flore

geras filmas

Vartotojo avataras

MuOn

®espect

Vilnius

21,478.95 Lt

Standartinė » 2012 Rgp 18, 11:17

O galėtum išsakyti savo nuomonę apie jį? tiesiog įdomu. Nes aš užvakar jį peržiūrėjau, ir kol kas nedrįstu vertinti, nežinau, ne mano skonio filmas, bet kad jis prastas tai irgi nesakau.

Vartotojo avataras

muonikulis

Dalyvis

Šiauliai

2,833.62 Lt

Standartinė » 2012 Rgp 18, 16:33

Loosies.

Vartotojo avataras

Artes

®espect

...netoli

30,325.57 Lt

Standartinė » 2012 Rgp 18, 19:52

MuOn rašė:O galėtum išsakyti savo nuomonę apie jį? tiesiog įdomu. Nes aš užvakar jį peržiūrėjau, ir kol kas nedrįstu vertinti, nežinau, ne mano skonio filmas, bet kad jis prastas tai irgi nesakau.

O man tai kaip tik pasirodė mano skonio (nors kiek pamenu mūsų skoniai retai kada sutampa, tai kaip ir nereiktų tuo labai stebėtis :)

Patiko filmo realumas. Tarkim Dauno sindromu sergančius vaikus vaidino iš tiesų šia liga sergantys vaikai. Kadangi savo darbe tiesiogiai susiduriu su šia liga ir tikrai žinau, kaip atrodo ir kaip pasireiškia ši liga (tarkim jie tikrai labai greitai prisiriša prie žmonių, labai dažnai apsikabinėja ir pan.), taigi būtų per daug kvaila žiūrėti į sveikus vaikus, kurie tik vaidintų. Dabar gi viskas atrodė labai autentiška ir tikra. Už tai tikrai labai didelis pliusas (vis tik su sveikais vaikais režisieriui ir kitiems aktoriams būtų buvę tikrai lengviau dirbti, nei su dauniukais. Bet režisierius pasirinko autentiką. Gerbiu už tai).
Kas dar patiko, kad šiame filme viena pagrindinių rolių atiteko muzikai (o patiko turbūt todėl, kad ir mano pačios gyvenime muzika užima labai svarbią vietą).
Autisto berniuko motina kasryt įjungia dainą „Cafe de Flore“ ir tai tampa maža jųdviejų tradicija.
Tas vyras-didžėjus taip pat sunkiai įsivaizduoja savo gyvenimą be muzikos. Jo žmona irgi dažnai klauso muzikos, o dukros – jų motinos mėgstamą muziką naudoja kaip kerštą tėčiui, palikusiam šeimą. Bene labiausiai įstrigo scena, kai jie važiuoja automobiliu ir pradeda tyčiotis iš tėčiui patinkančios Sigur Ros‘ų dainos, paeiliui dainuodami „tiuuuuuuuuuuujūūūūūūūūūūūū“ ;D Kadangi pati klausau šios grupės, labai smagiai susižiūrėjo ta scena (jau nekalbu apie sceną su viena mėgstamiausių jų dainų „Svefn-g-englar“).
Na bet čia labiau subjektyvūs dalykai. Kitiems šios scenos galėjo praslinkt net nepastebėtos (nors tuo būtų sunkoka patikėti, kadangi ir pats režisierius teigia, kad pagrindinis veikėjas filme ir yra būtent muzika).
Vienintelis dalykas, kuris man nelabai patiko, tai filme panaudota reinkarnacijos idėja. Man pilnai būtų pakakę beatodairiškos meilės ir jos paleidimo temos, išvystytos skirtingais kampais (meilė vaikui ir meilė vyrui). Tai, kaip galų gale pasisuko filmas ir kad ale tai tie patys žmonės, pasirodė gana skystokai. Bet visam filmo kontekste tai per daug netrukdė, nes taip ir neužėmė dominuojančios temos (nors paskutinis kadras su ta nuotrauka taip gan įdomiai pasirodė;D). Vis tik man asmeniškai net ne pabaiga buvo svarbiausia, o viso filmo metu vystyti charakteriai, veikėjų meilė vienas kitam, muzikai... praradimai, atradimai, veikėjų savivokos auginimas, mokymasis paleisti ir t.t. ir pan. Žodžiu čia nebuvo tas atvejis, kai filmą gelbsti pabaiga. Atvirkščiai – visas filmas buvo įdomus ir stiprus savo tematika bei pateikimu.
Tai va, filmas man patiko, IMDb daviau 9 balus ir manau po gero pusmečio pakartosiu filmo peržiūrą dar sykį (dar liko keletas neužfiksuotų momentų, kuriuos norėčiau iki galo išsiaiškinti).
O kodėl tau nelabai šitas filmas?

Vartotojo avataras

MuOn

®espect

Vilnius

21,478.95 Lt

Standartinė » 2012 Rgp 19, 10:49

Turbūt todėl, kad aš nepastebiu tokių dalykų kaip tu. :] Tikrai, galbūt neįsigilinu kartais, galbūt kai kurie momentai net nerūpi. Pvz kiek žiūrėjau filmų kur dominuoja muzika, man retai koks patiko, nebent neblogas August Rush.
Dar nelabai mėgstu kai kaitaliojamos scenos, na, sumaišytos, man vėliau sunku sugaudyti ir greitai viską suprasti. Pvz apie 30min filmo aš sėdėjau ir galvojau, tai kas atsitiko toj šeimoj, kad čia keičiasi žmonės ir kuo susiję ta motina su vaiku sergančiu dauno sindromu? Matyt aš tikrai nemėgstu pernelyg įsigilinti į filmą ir atidžiai jį žiūrėti. Nesakau, kad mano mėgstamiausias žanras lengvos komedijos ir tt, mėgstu ir sunkesnius, ir šitas nėra laaabai sunkus filmas, bet kažkodėl neužkabino.
Kas patiko, tai parodyta meilė tarp motinos ir sūnaus. Pvz aš neseniai pradėjau domėtis būtent šia liga, skaityti apie vaikų elgesį, apie kasdienius rūpesčius (tėvų) ir man tai labai įdomu.
Visgi pažiūrėsiu aš šį filmą dar kartą. Nes protingai išsireikšti net negaliu. : D tikrai, kartais nemoku išreikšti savo nuomonės, o tik patiko/nepatiko, geras/neblogas/nelabai. Reiktų dažniau man atkreipti dėmėsį į visas detales ir atidžiau žiūrėti tokio tipo filmus. :]

Vartotojo avataras

Artes

®espect

...netoli

30,325.57 Lt

Standartinė » 2012 Rgp 20, 00:00

Man tai kaip tik „August Rush“ nelabai patiko. Labai jau saldus...
O dėl to, kas ką pastebi filme, turbūt labai subjektyvus dalykas. Greičiausiai kiekvienas pastebi tai, kas jam svarbiausia, kas jį domina ir t.t. Ir tikrai yra tokių filmų, kurie daugeliui patinka, turi aukštą balą įvairiuose reitingavimo tinklapiuose, bet žiūrėdamas neatrandi dominančios temos ir filmas praplaukia neužkabinęs.
Na o kaitaliojamos scenos bei vienu metu maišomi keli laikotarpiai irgi mano sritis;) Nežinau kodėl, bet mėgstu tokius filmus. Nors šitas, kaip ir pati minėjai, šiuo atžvilgiu tikrai nėr sudėtingas.
__
Vakar kaip tik peržiūrėjau dar vieną „Café de Flore„ režisieriaus darbą C.R.A.Z.Y. (kiek teko kur domėtis, šitas filmas vienbalsiai įvardijamas kaip geriausias šio režisieriaus kūrinys. Ir šiaip - 36 apdovanojimai įvairiausio rango festivaliuose tikrai nemažai).
Nu ir ką, filmas tikrai labai smagiai susižiūrėjo (iš pradžių toks ale komedija, bet paskui labiau jau į dramą užnešė). Tikrai vienas geresnių filmų, peržiūrėtų paskutiniu metu.

Vartotojo avataras

green_snow

Aktyvus dalyvis

6,253.00 Lt

Standartinė » 2012 Rgp 20, 00:39

Aš kątik baigiau žiūrėta tą Cafe de Flore, kurį dabar aptarinėjat. :) Ir man jis visai patiko, bet negaliu sakyt, kad būtų visiškai pavergęs, nors ir susigraudinau porą kart. O šiaip čia jau daug išsakyta, be to dar ir įspūdžiai turi sugult.

Vartotojo avataras

Perlita...

Lankytojas

Kaunas

318.00 Lt

Standartinė » 2012 Rgp 20, 10:34

Šiandien žiūrėjau filmą "I give my first love to you". Šiaip labai patiko. Įvertinčiau 10+ :love:

Vartotojo avataras

jevel2rhyme

Dalyvis

2,625.00 Lt

Standartinė » 2012 Rgp 20, 11:36

Reservoir Dogs
http://www.imdb.com/title/tt0105236/

Geras Tarantino filmas, įtraukiantis, daug kraujo ir smurto scenų 9/10

Vartotojo avataras

MuOn

®espect

Vilnius

21,478.95 Lt

Standartinė » 2012 Rgp 20, 14:11

Boku no hatsukoi wo kimi ni sasagu (I give my first love to you)
http://www.imdb.com/title/tt1401656/

nežinau, šiaip tai maniau bus mano skonio filmas, nes aš mėgstu įvairias dramas, meiles ir tt., bet šis nesukėlė labai daug įspūdžių. Aišku buvo vietų, kur virptelėjo širdis. Gal dar blogai tai, jog aš žiūrėjau vien su subtitrais, tai jų kai kurios replikos ir išsireiškimų tonai tikrai kažkokie fu. (čia ne dėl jų kalbos, o dėl paties vaidinimo).
Va. šiaip žinoma gal ne eilinė istorija, žiauroka.. Duodu 7/10

P.S. Jei kas turit watchlist'us IMDb tai mestelkit čia. Nes aš jau peržiūrėjus begalę filmų, nebežinau ką žiūrėti : D

Vartotojo avataras

green_snow

Aktyvus dalyvis

6,253.00 Lt

Standartinė » 2012 Rgp 20, 14:57

http://www.imdb.com/user/ur28971042/watchlist

na čia mano. gerai tau, kad nebežinai ką žiūrėt, aš tai tiek visko noriu pamatyt, bet kiekvienąsyk didelė dilema būna išsirinkt. :D

Vartotojo avataras

MuOn

®espect

Vilnius

21,478.95 Lt

Standartinė » 2012 Rgp 20, 16:29

green_snow rašė:http://www.imdb.com/user/ur28971042/watchlist

na čia mano. gerai tau, kad nebežinai ką žiūrėt, aš tai tiek visko noriu pamatyt, bet kiekvienąsyk didelė dilema būna išsirinkt. :D

o, ačiū, peržiūrėsiu vėliau.
Na, aš irgi turiu atsisiuntus dabar apie 10 gerų filmų ir nėra laiko pažiūrėti, bet kartais kai jau negaliu išsirinkti tai atsisiunčiu tuo metu ką pamatau gero arba ko reikia.

EDIT: kažkodėl paspaudus ant nuorodos man atidaro mano watchlist'ą. : D

Vartotojo avataras

green_snow

Aktyvus dalyvis

6,253.00 Lt

Standartinė » 2012 Rgp 20, 17:18

Vartotojo avataras

illuminated

®espect

-13,073.73 Lt

Standartinė » 2012 Rgp 20, 20:52

The Help - 9