Šiandien pasiekiau savo tikslą
Kelionė iki sąmoningo sapnavimo buvo gana ilga (gal pusė metų), kadangi turiu mažai valios
Iš pradžių, kaip ir pridera, užsirašinėjau sapnus (kaip minėjau, turiu mažai valios, tai ne kiekvieną rytą juos užrašinėdavau) ir tikrindavau, ar nesapnuoju, pažiūrėdama sau į rankas. Po dviejų mėnesių, gulėdama ligoninėje sapnavau gana keistą sapną: buvau laivyne, o eidama iš vienos kajutės į kitą, pažiūrėjau sau į rankas ir paklausiau, ar nesapnuoju. Tada pradėjau labai džiūgaut ir... viskas. Tik va vienas dalykas man tame sapne buvo ne taip: mano rankos buvo visiškai normalios

. Kitas, toks "pusiau sąmoningas" sapnas buvo jau namuose: atsibudau ryte ir paprašiau, kad mama padarytų pusryčius. Pati nusprendžiau dar pasivartyti lovoje ir užmigau. Tada ir sapnavau tą sapną: buvau pas senelius, o ant padengto stalo buvo vaza su vynuogėmis. Aš pagalvojau, kad sapnuoju, nusiskyniau vynuogę ir pajutau skonį

Po to sapno, dar savaitę nuosekliai ir rimtai užsirašinėjau sapnus, bet tas entuziazmas pamažu išblėso. Vasarai nusprendžiau rimtai pradėti vėl juos užsirašinėti, bet dėl (vėl pasikartosiu

) mano valios trūkumo, nieko neišėjo. Po to sapno vėl sapnavau kažką panašaus į "sąmoningą sapną". Mat, ėjau savo mokyklos rūsiu link valgyklos ir tiesiog supratau kad sapnuoju.
Ką gi. Vakar, kaip įprastai nuėjus miegot, pagalvojau apie praėjusią dieną, apie rytojų ir vasaros atostogas, užmigau ir net nepagalvojau apie sąmoningus sapnus (čia retas atvejis). O lyg perkūnas iš giedro dangaus - štai ir sąmoningas sapnas. Sapnavau, kad mano kieme vyko susišaudymas ir aš pamačiusi tanką paprašiau, kad jo vairuotojas (mano pažįstamas) leistų nušauti vieną žmogų (nepagalvokit kad aš kokia žudikė

). Aš jį nušoviau, o paskui viena mergina bandė mane su kirviu pridaužyt. Kiek vėliau, jau sėdėjau pievutėje ir kokius penkis kartus sau įsignybiau, norėdama įsitikinti, kad sapnuoju. Tada ant nugaros kritau ant žemės (skaičiau, jog tai padidina sąmoningumą sapne), kad dar kartą patvirtinčiau, kad sapnuoju. Visą likusį sapną save raminau: viskas gerai, tai tik sapnas, nėra ko bijoti, viskas puiku, tau nieko nenutiks... Bet vistiek bijojau. Tą sapną aš galėjau kontroliuoti, bet vietos kažkodėl nepakeičiau, nes tiesiog apie tai nepagalvojau

Atsibudimas irgi buvo nevisai įprastas. Vis dar mačiau ryškų sapną, bet tada tiesiog pajutau, kad nubudau, pasisukau ant dešiniojo šono ir lygiai tuo metu, kai sapnas "baigėsi", pramerkiau akis.
Noriu palinkėti visiems to siekiantiems: niekada nenuleiskit rankų, nes sąmoningas sapnas gali pasirodyti tada, kai to mažiausiai tikitės. Sėkmės!