Kol JAV menininkai ginčijosi su Didžiosios Britanijos laisvamaniais, kurioje šalyje pirmiausia gimė „punk“ judėjimas, Amerikos paaugliai „išrado“ naują stilių ir judėjimą. Kur gimė „teenwolve‘ai“ niekas nesiginčys. JAV jaunimas pavargo nuo melancholiškų pseudointelektualų „emo“ ir susidomėjo kur kas mistiškesniu įvaizdžiu. Būti „teenwolve‘u“ – tai gyventi gamtos vaikų: vilkų, vilkolakių gyvenimą.
„Saulėlydžio“ trilogijos įkvėpti jaunuoliai ima imituoti apsėstų vaikų elgesį: jie ne tik nešioja vilkų uodegas, tačiau ir medžioja gyvus padarus.
„Mes nesame gauja, nesame chuliganai. Mūsų grupė yra šeima, mes padedame vienas kitam išgyventi problemas“, – teigia „teenwolve‘as“.
„Teenwolve‘ai“ – tai „punk“, „goth‘ ir „emo“ stilių mišinys, papildytas gyvūnų kailių atributika. Paprastai „teenwolve‘as“ neįsivaizduojamas be ryškių akių lęšių bei nušlifuotų iltinių dantų.
„Jie nevirsta vilkais per pilnatį, tačiau jie virsta suaugusiais žmonėmis, išgyvena paauglystę. Taip jie išreiškia save, siekia rasti savo unikalumą. Jiems reikalingas bendrumo jausmas, priklausymo grupei jausmas, saugumas. Taip jie ieško savo identiteto“, – teigia psichologė.
„Kai mano sūnus grįžta namo, jo paprašau išsiimti kontaktinius lęšius, nusikabinti grandines, susirišti plaukus ir nusivalyti makiažą. Jis – geras vaikas. Reikia drąsos save išreikšti tokiu, netradiciniu būdu. Jei blogiausia, ką mano vaikas daro, tai rengiasi netradiciškai, tuomet man tikrai pasisekė“, – juokiasi „teenwolve‘o“ mama.
Įkvėpti Twilight sagos - TeenWolves
32 pranešimai(ų)
• Puslapis 1 iš 3 • 1, 2, 3
-------------------------------------- Gerai kai kurie atrodo. Bet tik kai kurie. Pvz., pas tą mergą, kuri kalbėjo, taip nelipo tos juodai padažytos lūpos...
Aš tik tikiuosi, kad šitas stilius neateis į Lietuvą, nes bus baisu ir į gatvę išeiti. Beje, ne visi lietuvaičiai sugebėtų padoriai suderinti visą šitą masę aksesuarų. Jei susikrauni visą tai, ką radai blizgančio namie, kietesnis netapsi. Bet jei ir atsibelstu šis stilius pas mus, tai po mėniesio, max. dviejų - mums paprasčiausiai tai atsibostų. Ir tikėkimės, kad tie teenwolves nepradės vaikščioti kaip vilkai, keturiomis, ar neduok dieve, kautis naudojant natūralius ginklus - dantis. Sėkmės jiems.
32 pranešimai(ų)
• Puslapis 1 iš 3 • 1, 2, 3
‹ Įvairūs ‹ Straipsniukai |