Pagalba su namų darbaisšį kartą ir aš norėčiau paprašyt pagalbos. :} Tikriausiai jums ai pasirodys nežmoniškai lengva, bet man dabar smegenų užtemimas. : DDD
Reikia sudaryti lygtį ir išspręsti. Sąlyga: -Vasarojumi apsėtas 2 kartus didesnis plotas nei žiemkenčiais. Kiek apsėta vasarojumi ir kiek žiemkenčiais, jei vasarojus užima 4 ha didesnį plotą nei žiemkenčiais? Būtų labai gerai išspręsti šiandienai.. :}
Aj va, prisėdau dar kartą, ir radau klaidą. truputį ženklą supainiojau.. :}
Vasarojus - 8ha Žiemkenčiai - 4ha Vasarojus - y Žiemkenčiai - x Lygčių sistema: y=2x y=x+4
Duota : m1=4.5kg t1=60ºC=333K m2=1.5kg t2=0º=273K (į K verčiu todėl, kad su 0 susiprastina viskas ir kitaip susiskaičiuoja. Atsakymą irgi gausi K, bet galima pasiverst į ºC) c=4200J/(kg*K) λ=3.34J/kg Rasti : t3 Sprendimas : Q1+Q2+Q3=0 Q1=m1c(t3-t1) Q2=m2λ Q3=m2c(t3-t2) m1c(t3-t1)+m2λ+m2c(t3-t2)=0 Formulės aš neišsivedžiau t3, nes čia labai daug skaičių ir galima lengvai suklyst buvo (ir aš išvis nežinau kaip ją išsivest iš čia). Susistačiau visus žinomus skaičius ir sprendžiau kaip lygtį. ‹ Įvairūs ‹ Studijos, mokykla |