Ubuntu
12 pranešimai(ų)
• Puslapis 1 iš 1
Ubuntu šiuo metu yra labiausiai paprastiems vartotojams pritaikyta linux distribucija. naudoju seniai. Labai paprasta naudoti, grafinė sąsaja yra jau praktiškai viskam, ko gali prireikti paprastam namų vartotojui. Su laptopais naudoti rizikinga, nes bateriją suryja greičiau nei windowsai. Šiuo metu naudoju 10.10 versiją ir tai yra geresnė Ubuntu versija, kokią iki šiol man teko išbandyti. Jokių ten bėdų su Ubuntu nėra, o jei ir iškyla kokia nors problemėlė, tai 99% tikimybė, kad Ubuntu forumuose tavo bėdai bus aprašytas bent vienas sprendimo būdas. Labai galinga ir patogi operacinė sistema. Atviras kodas turi daugybę privalumų, pvz jei tik užsinori įsirašyti skype, tai užtenka konsolėje parašyti paprastą eilutę "apt-get install skype" ir turi, o jei purto nuo minties apie konsolę, tai tam yra ir pakaitalas su grafine sąsaja. Žodžiu, mano mama supranta kaip Ubuntu naudoti geriau, nei kaip naudoti Windows, o kompuose ji išvis nibumbum
![]() Prikeliu temą
![]() ![]() ![]() ![]()
Naudojau. Bet anksčiau labiau, o juk viskas keičiasi, čia 2006-2008 maždaug daugiausiai naudojau Linux. Kai kas iš linukso net padegradavo, anksčiau buvo geriau. Yra savi pliusai, savi minusai. Pavyzdžiui video su sena vaizdo korta nestringa su Fedora, turbūt ir su kitais linuxais, o su Windows 7 stringa. Bet dabar mano kameros driverių nėra, todėl iš dalies dėl to nenaudoju Linux ir Windows daugiau programų yra, bet žiūriu Windows vis krenta populiarumas, o MAcos didėja. gs.statcounter.com galima pažiūrėt. Jei tik naršyt internete reikia, tai Linux iš esmės niekuo blogiau už Windows. Linux ir nemėto pranešimų, kad baigiasi testavimo periodas ir reikia užregistruoti, nupirkti.
Man ir toks įspūdis susidarė, kad Microsoft dirba tik, kad kuo daugiau pinigų iškrapštytų, o nemyli savo darbo, o jei darbas daromas tik, kad uždirbtum, tada tokį kūrinį drąsiai galima išmesti į šiukšlių dėžę. Gal myli kažkiek bet vistiek linuksistai labiau dirba ne už pinigus ir toks darbas yra vertingesnis. Tik iš techninės pusės Windows geresnis (driverių yra daugiau ir programos labiau suderintos ir jų daugiau), o iš dvasinės tai linux. Kažkaip seniau atrodė, kad MS ne dėl pinigų viską darydavo, ar bent jau to Windowsuose nesimatydavo, ir kaina buvo labai maža, palyginus su dabartinių Win. O po to prasidėjo Vista ir iš karto, ir visur tik pinigus bandžo išlupt. O šiaip, nors ir Linux hardware support ne toks geras, tačiau GNU/Linux tikrai gera ateitis nusimato, kadangi dauguma distribucijų yra vis labiau pritaikomos žmonėms, o ne kažkokiems robotams, kur komandas tevedinėja ant PC. Labai smagu, kad Ubuntu, openSUSE, Linux Mint, Dedora, ir daug kitų distribucijų labai sumodernizuotos, nebereik knistis su terminalu (nors elementarių komandų mokėjimas labai pagerina žinias), kad pritraukia daug vartotojų. O Apple Mac OS X visiškas šlamštas, moki belenkiek, normaliai be nulaužinėjimų veikia tik ant iMac, iMac normalus kainuoja kažkur 7000 lt, kitą tokio pačio galingumo nešiojamą paiimi už 3000 lt, o stalinį iš vis už 1500.
12 pranešimai(ų)
• Puslapis 1 iš 1
‹ Kompiuteriai ‹ Internetas, technologijos |