Kompiuteriai Internetas, technologijos

Ubuntu

Vartotojo avataras

Strawberry Swing

Moderatorė

Vilnius

29,266.26 Lt

Standartinė » 2011 Vas 05, 22:22

Gal kas naudojat ar bent jau teko išbandyt ir susidaryt nuomonę? (:

--------------------------------------

Vartotojo avataras

Milkyfriday

®espect

Vilnius

14,581.76 Lt

Standartinė » 2011 Vas 06, 00:13

buvau ant bairio isirases i laptopa, tai ka zn, kiek supratau tai ji programavimui skirta bet graziai atrodo + greit veikia, tik minusas kad ne visos windows programos yra ir linux

Vartotojo avataras

Strawberry Swing

Moderatorė

Vilnius

29,266.26 Lt

Standartinė » 2011 Vas 06, 00:16

nuu, programavimui labiau kiti linuxai eina, ubuntu kaip tik toks home simple easy edition.
su win programom, tai susiinstalini WINE ir veik

Vartotojo avataras

Blofeld.

®espect

Šiauliai

2,034.71 Lt

Standartinė » 2011 Vas 06, 00:42

Man nepatinka linuxai

Janisimo

Įsijaučiantis

Vilnius

1,245.19 Lt

Standartinė » 2011 Vas 11, 00:30

Ubuntu šiuo metu yra labiausiai paprastiems vartotojams pritaikyta linux distribucija. naudoju seniai. Labai paprasta naudoti, grafinė sąsaja yra jau praktiškai viskam, ko gali prireikti paprastam namų vartotojui. Su laptopais naudoti rizikinga, nes bateriją suryja greičiau nei windowsai. Šiuo metu naudoju 10.10 versiją ir tai yra geresnė Ubuntu versija, kokią iki šiol man teko išbandyti. Jokių ten bėdų su Ubuntu nėra, o jei ir iškyla kokia nors problemėlė, tai 99% tikimybė, kad Ubuntu forumuose tavo bėdai bus aprašytas bent vienas sprendimo būdas. Labai galinga ir patogi operacinė sistema. Atviras kodas turi daugybę privalumų, pvz jei tik užsinori įsirašyti skype, tai užtenka konsolėje parašyti paprastą eilutę "apt-get install skype" ir turi, o jei purto nuo minties apie konsolę, tai tam yra ir pakaitalas su grafine sąsaja. Žodžiu, mano mama supranta kaip Ubuntu naudoti geriau, nei kaip naudoti Windows, o kompuose ji išvis nibumbum :)

Vartotojo avataras

Strawberry Swing

Moderatorė

Vilnius

29,266.26 Lt

Standartinė » 2011 Vas 13, 12:58

oo, labai teisingai pasakyta.
aš labai džiaugiuos, kad kai pradėjau naudoti, tai mane mokino iš kart naudotis su terminalu daugiau nei tuos grafiniu būdu (:

Vartotojo avataras

Pjautuvas12

Įsijaučiantis

549.32 Lt

Standartinė » 2011 Rgs 09, 17:07

Prikeliu temą :D Naudoju, 11.04, žiauriai laukiu 11.10, tik gaila, kad joje nebebus seno gero Gnome 2 :( Ant 11.04 bent jau būdavo galima tą bugovą Unity išjungt. Nu bet reikia tikėtis, kad naujoje versijoje Unity bus ištobulintas GUI, arba iš bėdos sueis ir GNOME 3. O gal eis ir Gnome 2 įsirašyt :D. Beje, Ubuntu man pati geriausia OS, kokią esu naudojęs, nuo visokių Windūškių jau purto, seniau naudojau juos, kol vasaros pradžioj neišbandžiau Ubuntu. Viską gali tą patį padaryt, ir dar nemokamai. Windowsuose tiesiog man viskas šltkštu, atrodo, kad MS tik nori kiekvieną centą iškrapštyt iš žmonių, ir dar juos apgaudinėdami, kad legalūs windows geriau. Nixuja negeriau, su normaliu Windows Loader crack nulaužus, o originalūs Windows lūžta orginaliau nebent :D

Vartotojo avataras

Strawberry Swing

Moderatorė

Vilnius

29,266.26 Lt

Standartinė » 2011 Rgs 11, 18:00

Vakar išjunginėju pc ir galvoju, kaip aš galėjau anksčiau su WIN dirbt : D

Vartotojo avataras

Pjautuvas12

Įsijaučiantis

549.32 Lt

Standartinė » 2011 Rgs 12, 19:30

Aš irgi :D Ir galėlėjau dar su savo senuku belaukiant naujo pc 4 metus nesikankint su XP laginimu ir įsirašyt Xubuntu (Tas pats Ubuntu, tik vietoj GNOME aplinkos mažiau resursų ryjantis Xfce). Beje, jaučiu reikės paremt Ubuntu kūrėjus :)

Vartotojo avataras

VaikasDievo

Įsijaučiantis

1,783.00 Lt

Standartinė » 2011 Spa 13, 17:11

Strawberry Swing rašė:Gal kas naudojat ar bent jau teko išbandyt ir susidaryt nuomonę? (:

Naudojau. Bet anksčiau labiau, o juk viskas keičiasi, čia 2006-2008 maždaug daugiausiai naudojau Linux. Kai kas iš linukso net padegradavo, anksčiau buvo geriau.
Yra savi pliusai, savi minusai. Pavyzdžiui video su sena vaizdo korta nestringa su Fedora, turbūt ir su kitais linuxais, o su Windows 7 stringa. Bet dabar mano kameros driverių nėra, todėl iš dalies dėl to nenaudoju Linux ir Windows daugiau programų yra, bet žiūriu Windows vis krenta populiarumas, o MAcos didėja. gs.statcounter.com galima pažiūrėt. Jei tik naršyt internete reikia, tai Linux iš esmės niekuo blogiau už Windows. Linux ir nemėto pranešimų, kad baigiasi testavimo periodas ir reikia užregistruoti, nupirkti.

Vartotojo avataras

VaikasDievo

Įsijaučiantis

1,783.00 Lt

Standartinė » 2011 Spa 13, 17:23

... atrodo, kad MS tik nori kiekvieną centą iškrapštyt iš žmonių, ....

Man ir toks įspūdis susidarė, kad Microsoft dirba tik, kad kuo daugiau pinigų iškrapštytų, o nemyli savo darbo, o jei darbas daromas tik, kad uždirbtum, tada tokį kūrinį drąsiai galima išmesti į šiukšlių dėžę. Gal myli kažkiek bet vistiek linuksistai labiau dirba ne už pinigus ir toks darbas yra vertingesnis. Tik iš techninės pusės Windows geresnis (driverių yra daugiau ir programos labiau suderintos ir jų daugiau), o iš dvasinės tai linux.

Vartotojo avataras

Pjautuvas12

Įsijaučiantis

549.32 Lt

Standartinė » 2011 Spa 17, 17:11

Kažkaip seniau atrodė, kad MS ne dėl pinigų viską darydavo, ar bent jau to Windowsuose nesimatydavo, ir kaina buvo labai maža, palyginus su dabartinių Win. O po to prasidėjo Vista ir iš karto, ir visur tik pinigus bandžo išlupt. O šiaip, nors ir Linux hardware support ne toks geras, tačiau GNU/Linux tikrai gera ateitis nusimato, kadangi dauguma distribucijų yra vis labiau pritaikomos žmonėms, o ne kažkokiems robotams, kur komandas tevedinėja ant PC. Labai smagu, kad Ubuntu, openSUSE, Linux Mint, Dedora, ir daug kitų distribucijų labai sumodernizuotos, nebereik knistis su terminalu (nors elementarių komandų mokėjimas labai pagerina žinias), kad pritraukia daug vartotojų. O Apple Mac OS X visiškas šlamštas, moki belenkiek, normaliai be nulaužinėjimų veikia tik ant iMac, iMac normalus kainuoja kažkur 7000 lt, kitą tokio pačio galingumo nešiojamą paiimi už 3000 lt, o stalinį iš vis už 1500.

Kompiuteriai Internetas, technologijos

Linksmas.net on Facebook  Tapk gerbėju

Šiandien:

Imagination.lt

Dabar prisijungę

Šiuo metu prisijungęs 1 narys :: 0 registruotų, 0 slaptų ir 1 svečias
Daugiausia vartotojų (555) buvo 2010 Bir 02, 09:13

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias