Diskusijos Gyvenimas

Neįgalūs žmonės

Vartotojo avataras

Eglekas

Įsijaučiantis

1,147.00 Lt

Standartinė » 2011 Spa 04, 20:33

Mano tėtis neįgalus ,serga altchaimerio liga.(Jei teisingai parašiau)Nu bet visi žmonės normaliai bendrauja kaip su sveiku.Ir niekas nesigaili ir neapkalbinėja.Jis paprastas žmogus :kiec:

--------------------------------------

Vartotojo avataras

Gabe7

Forumo gyventojas

33,236.51 Lt

Standartinė » 2011 Spa 12, 18:43

Šiaip dažnai pastebiu dviejų tipų neįgaliuosius - tai nuolat užsidepresavę arba nuolat bandantys įrodyt,kokie jie pilnaverčiai.Pirmasis tipas tai aišku suprantamas,tačiau neįgalumo nepagydysi,todėl derėtų tiesiog susitaikyti.Mane kur kas labiau nervina tie neįgalieji,kuriem pasiūlai pagalbą,o jie iškart šoka į akis rėkdami,jog patys gali viską pasidaryt(ir dar po to sako,jog juos diskriminuoja tokiu elgesiu),jog jie lygūs,jog jiems nieko nereikia ir t.t. Atsimenu kažkuriais metais per Lietuvos Talentus buvo toks vaikinas,invalido vėžimėlyje ir toks mažas dar.Ir kaip jis ten per interviu aiškindavo: man čia negalia netrukdo,man viskas čiki,aš kietas,man nieko nereikia ir pan. Nežinau,man tokie pasisakymai yra gryna savęs apgavystė.Sutinku,kad optimizmas gerai,bet kai jis išeina už blaivaus mąstymo ribų,tai jau erzina.Manau neįgalūs žmonės turi suvokti savo padėtį ir savo galimybes,neišaukštinti ir nežeminti savęs.Jie turi suprasti,jog pagal galimybes,jie nėra lygūs ir pagalba jiems reiklainga.Tada tikrai jų negalia netrukdys bendravimui(jei ji fizinė),jie nebijos pasityčioti iš savęs,nebijos kritikos,nes mokės suvokti,kiek ji pagrįsta ir teisinga.
Žiūrint iš visuomenės pusės,tai neįgalieji yra labiau engiami manau(lyginant su paprastais žmonėmis).Kaip ten valstybės jais rūpinas nesidomėjau,bet žmonės visumoj vistiek privengia jų,rečiau pasirenka kaip antrąją pusę,draugus,priima į darbą ir pan. :) Aišku,daug kas priklauso nuo negalios.

Vartotojo avataras

Bubble_ghost

Dalyvis

2,371.24 Lt

Standartinė » 2011 Spa 23, 19:18

Ėėė, tyčiotis labai negražu iš bet kurio žmogaus pusės. Nesvarbu- ar tai sveikas ar neįgalus žmogus. :roll:

Diskusijos Gyvenimas

Linksmas.net on Facebook  Tapk gerbėju

Šiandien:

Imagination.lt

Dabar prisijungę

Šiuo metu prisijungęs 1 narys :: 0 registruotų, 0 slaptų ir 1 svečias
Daugiausia vartotojų (762) buvo 2025 Gru 04, 15:42

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias