Diskusijos Gyvenimas

Neįgalūs žmonės

Vartotojo avataras

julybug

Aktyvus dalyvis

Vilnius

694.35 Lt

Standartinė » 2009 Bal 15, 23:19

Nu tu turbūt geriau -inai ;DDD

--------------------------------------

Vartotojo avataras

Živilėėė

Įsijaučiantis

Vilnius

2,851.80 Lt

Standartinė » 2009 Geg 03, 15:56

aš nesuprantu , kaip galima iš tokių žmonių šaipytis , juos diskriminuoti. aš niekada taip negalėčiau , jie juk žmonės , kaip ir mes.

Vartotojo avataras

devilish

®espect

17.00 Lt

Standartinė » 2009 Geg 03, 16:00

Živilėėė rašė:aš nesuprantu , kaip galima iš tokių žmonių šaipytis , juos diskriminuoti. aš niekada taip negalėčiau , jie juk žmonės , kaip ir mes.

Aš irgi taip pat galvoju. Man skaudu matyti tokius žmones, o kai dar iš jų yra tyčiojamasi tai išvis. Juk jiems sunku prisitaikyti prie mūsų ir jiems tam reikia daug jėgų ir stiprybės kad nepalūžti.

Mvp

Aktyvus dalyvis

19,803.61 Lt

Standartinė » 2009 Geg 03, 16:26

Pas mane klasėje yra vienas... Su mumis mažai bendrauja aš tai dar stengiuos ko nors paklausti ir nekreipti dėmesio koks jis yra ir panašiai, bet matosi, jis net pats stengiasi kuo mažiau bendrauti... Neseniai jis mušosi su tokiu ereliu (tokio pačio amžiaus ) ir kai tik pargriovė tą neįgalų, jo labai geras draugas puolė tą erelį patraukė savo drauą, kad nereiktų muštis, nuvalė žoles nuo draugo ir abu nuėjo... Smagu kad dar tokie žmonės sugeba rasti tikrų draugų...

Vartotojo avataras

Tyliai

Dalyvis

UK

339.12 Lt

Standartinė » 2009 Spa 12, 21:44

Nes įsivaizduojama, kad jie yra silpnesni. Todėl yra drovimasi prie jų kažką daryti. O tai skatina bėgti nuo problemos. Taip ir gimsta diskriminacija. Siūlyčiau sudalyvauti projekte "Gyvoji biblioteka".

Vartotojo avataras

chilly

Forumo gyventojas

Kaunas

2,481.00 Lt

Standartinė » 2009 Spa 12, 22:22

Man asmeniškai nejauku būti prie jų, bet tikrai nediskriminuoju. Kaip tik mėgstu padėti ir pnš.

Vartotojo avataras

Pukuse

®espect

Vilnius

-5.00 Lt

Standartinė » 2009 Spa 13, 08:14

Taip, aš Bloga. Taip, aš žiauri. Bet vienas mano klasiokas, na ne visai neįgalusis, bet šiek tiek, mane laaabai nervina. Bet mane nervina ne tas neįgalumas, bet kitos jo sąvybės. Jis naglas, šūkauja, rėkauja savo kvailu balseliu, per matieką mokytojai aiškint pradeda... Nu aš negaliu gailėt ar ką tokio žmogaus. iš pradžių sakiau, oi, vargšiukas, reiks kažkaip pasistengt padėt ar ką, dabar nė velnio, labiau galvoju kaip susilaikyt jam akmens į galvą nesviedus.

Vartotojo avataras

Artes

®espect

...netoli

30,325.57 Lt

Standartinė » 2009 Spa 13, 10:11

Pukuse rašė:Nu aš negaliu gailėt ar ką tokio žmogaus. iš pradžių sakiau, oi, vargšiukas, reiks kažkaip pasistengt padėt ar ką, dabar nė velnio, labiau galvoju kaip susilaikyt jam akmens į galvą nesviedus.

O kas sako, kad reikia jų gailėti? Kaip tik, reikia elgtis kaip su kitais žmonėmis, neišskirti jų: jei nervina - taip ir pasakai, jei patinka - pagiri. Tai ir vadinama pilna integracija [šiuo atveju į klasę], kai elgiesi taip, kaip ir su kitu elgtumeisi [aišku tas tavo elgesys nėra tobulas, bet kiek supratau - jo irgi].

Vartotojo avataras

Vykst

®espect

Kaunas

2,821.00 Lt

Standartinė » 2009 Spa 13, 11:32

stereotipai ir tiek, visuomenės nusistatymas ir sakyčiau tolerancijos/supratimo trūkumas?

Vartotojo avataras

insomned

Forumo gyventojas

Vilnius

296.00 Lt

Standartinė » 2010 Bal 12, 16:38

Labai, be galo kvaila tema.
Nes ji tik žeidžia neįgailiuosius.
Prie mūsų mokyklos yra jų mokykla.
Tad matau juos kiekvieną dieną. Ir man jie yra lygiai tokie patys žmonės kaip mes visi.
Ir man labai nepatika kai kurių požiūris į tai. " Tu neįgalusis, tai ateik aš tave paguosiu. Uoi kokia užuojauta. Kaip jautiesi? Gal nori kartu pabūt?"
Jūs suprantat, kad jiem nepatinka užuojauta. Jie nori jaustis pilnaverčiai.

Vartotojo avataras

seabear

Mis Linksmai

Vilnius

8,200.78 Lt

Standartinė » 2010 Bal 12, 18:02

oi, žn labai daug atvejų, kai tie neįgalieji vaidina kvailučius, o iš tikrųjų yra nagli ir gudrūs. tokiems tai jau nei užuojautos, nei gailesčio nejaučiu, nes, toks jausmas, lygesni už visus nori but

Vartotojo avataras

chilly

Forumo gyventojas

Kaunas

2,481.00 Lt

Standartinė » 2010 Bal 12, 19:47

Monster. rašė:Labai, be galo kvaila tema.
Nes ji tik žeidžia neįgailiuosius.
Prie mūsų mokyklos yra jų mokykla.
Tad matau juos kiekvieną dieną. Ir man jie yra lygiai tokie patys žmonės kaip mes visi.
Ir man labai nepatika kai kurių požiūris į tai. " Tu neįgalusis, tai ateik aš tave paguosiu. Uoi kokia užuojauta. Kaip jautiesi? Gal nori kartu pabūt?"
Jūs suprantat, kad jiem nepatinka užuojauta. Jie nori jaustis pilnaverčiai.

jie ne tik nori jaustis, bet ir bando tai daryti. kabinasi į gyvenimą kiek gali,bet ta visa pagalba ar rūpestis vien del to kad tu neigalus.. Ir visai ta tema nekvaila. Ko čia žeistis dabar? Juk niekas neįžeidinėja jų, gali kalbėt apie tolerancijos stygių, arba atvirkščiai.
Šiaip man gaila labai tų neįgalių. Teko kaune pabuvot jaunimo tam centre neįgalių,reikėjo koncertuoti jiems. Tai mano nervai per silpni, visą laiką praverkiau persirengimo kambarėly.. Dar dabar prisiminus graudu. Šiaip jie taip stengiasi viską patys,savarankiškai,su šypsena veide.. Buvo vyriškis toks, kuris pats nelabai paeina, bet atsisakė tos moters pagalbos, pats bandė ir stengėsi eiti.. Nu žodžiu,tikrai baisu, manau,kad reikia vertinti tai ką patys turim ir taip pat suprasti ir juos.

Vartotojo avataras

itwasnotme

Patyręs forumietis

planeta Žemė

569.34 Lt

Standartinė » 2010 Bal 12, 19:47

crystalised rašė:oi, žn labai daug atvejų, kai tie neįgalieji vaidina kvailučius, o iš tikrųjų yra nagli ir gudrūs. tokiems tai jau nei užuojautos, nei gailesčio nejaučiu, nes, toks jausmas, lygesni už visus nori but

na taip,būna,kad apsimetinėja visokiais vargšeliais, etc. tai dėl to ir nereikia pernelyg jų užjautinėti, iš esmės tai iš vis to daryti nereiktų,stengtis,kad jie kuo savarankiškiau viską darytų ir t.t. nes po to gaudami pernelyg daug dėmesio tampa labai išlepintais ir pan.

Vartotojo avataras

Sturgelis

Forumo gyventojas

Somewhere under the Sun

5,520.43 Lt

Standartinė » 2010 Bal 13, 19:34

Žinot, yra įvairių neįgalumo atvejų ir nereikia sakyt, kad yra išlempama per neįgaluma. Absurdas čia visiškas! Kiek pažįstu psichiškai neįgalių žmonių, nė vienas nėra išlepęs. Jų tėvai kaip tik kone gėdijasi, o aplinkinių patyčios taip pat malonumo neprideda. Taip pat pažįstu ir fiziškai neįgalių žmonių. Jiems kaip tik reikia dėmesio ir palaikymo, o ne pasakymo: "pamėgink pats". Ir taip sunku juk. Per vasarą prižiūriu neįgalų berniuką ir visgi kad ir kaip jam blogai bebūtų, kažin ar kuris nors iš jūsų taip džiaugiasi gyvenimu. Aš tikrai jam neprilygstu :} Reikia keisti pagalbą į pamokas mėgautis kiekvienu mažu stebuklu.

p.s. temos pavadinimas kvailas. Negi vaikai ne žmonės?

devoted

Aktyvus dalyvis

6,284.66 Lt

Standartinė » 2010 Bal 13, 20:04

Tenka dirbti su neįgaliais vaikais. Jie tokie patys vaikai ir tiek. Tik malonesni ir draugiškesni nei sveiki...

Diskusijos Gyvenimas

Linksmas.net on Facebook  Tapk gerbėju

Šiandien:

Imagination.lt

Dabar prisijungę

Šiuo metu prisijungęs 1 narys :: 0 registruotų, 0 slaptų ir 1 svečias
Daugiausia vartotojų (762) buvo 2025 Gru 04, 15:42

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias