|
‹ Diskusijos ‹ Grožis ir sveikata
-

*AgnyČy
- ®espect
-
- Kaunas
- 44,364.82 Lt
» 2011 Bir 21, 17:49
lobo rašė:antra karta nuo zagres, o mentalitetas vistiek kaip pas vezika. vezikas už tave protingesnis žiūrou. Nu kiek galima tą patį? nenorit neskaitykit nei tų straipsnių, nei nevalgykit tos mėsos. Tik atsikabinkit nuo sveikai besimaitinančių žmonių, kuriems (bent jau daugumai) rūpi kiekviena gyvybė. Koks jūsų reikalas? Ką noriu tą valgau, ko nenoriu to nevalgau. Jezusmaria.
--------------------------------------
-

Gabe7
- Forumo gyventojas
-
- 33,236.51 Lt
» 2011 Bir 21, 18:34
Pasidomėjus akiratis prasiplės. Kai renkiesi fotoaparatą, domiesi ne tik apie Canon 600D, pasidomi ir apie kitus Canon modelius, ir apie Nikon ir apie Pentax. Kai turi pakankamai žinių gali spręsti kas tau geriausia ir naudingiausia ir kurį pasirinkti. Bele tik gerai. Bet kol nebandai, nežinai, kad gal gali būt ir geriau.
netinkamas čia pvz. 
-

vaiva
- VIP
-
- 55,767.71 Lt
» 2011 Bir 21, 18:34
kodėl? man atrodo tinkamas
-

Gabe7
- Forumo gyventojas
-
- 33,236.51 Lt
» 2011 Bir 21, 18:47
Čia renkiesi fotiką ar fotiką,o mityboj - žalius produktus ar visus produktus.Nu nežinau,neprivalo žmogus kiekvienu savo žingsniu domėtis.vieni renkas rūbus ilgai,kiti mitybą,treti mobiliaką,ketvirti mašiną,penkti univerą,ne visus domina kiekviena gyvenimo sritis.Dauguma žmonių valgymą laiko tik gyvybės palaikymo dalimi,nesidomi sveika čia ar ne,kiek E,kiek kcal ir kiek naudos.
-

*AgnyČy
- ®espect
-
- Kaunas
- 44,364.82 Lt
» 2011 Bir 21, 18:53
O jau tie kurie domisi, tai vos ne užsipuola tada. Kad nori būt sveikesni,atrodo,kad pavydi jei kiti nori ir sugeba tokiais būt.
-

vaiva
- VIP
-
- 55,767.71 Lt
» 2011 Bir 21, 18:58
tai aišku kad neprivalo. niekas neprivalo nieko daryti. bet kad išsirinkt naudingiausią variantą reikia domėtis. Man kažkaip užtenka laiko domėtis dalykais, kuriuos renkuosi sau, ne tik maistu, nes save myliu ir noriu sau geriausio. Geriausio mobilaus, geriauso fotiko, geriausio univero, gražiausių rūbų, geriausių kelionių, geriausios sveikatos. Jei neįdomu ar tavo kūnas sveikas ir kaip tą sveikatą pagerint ar palaikyt, tai vadinasi nemyli savo kūno. jei nemyli savo kūno, tai jis nemylės tavęs.
-
lobo
- Dalyvis
-
- VNO
- 4,963.20 Lt
» 2011 Bir 21, 19:04
*AgnyČy rašė:Ką noriu tą valgau, ko nenoriu to nevalgau. Jezusmaria.
jau pirmam poste rasiau. lobo rašė:valgyk ka tu nori
truputį atsipalaiduok. nieks cia tau neiashkina ka valgyt, tik tavo kai kurie preishkimai kelia abejoniu. kaip antai: *AgnyČy rašė:Tik atsikabinkit nuo sveikai besimaitinančių žmonių, kuriems (bent jau daugumai) rūpi kiekviena gyvybė.

-

Gabe7
- Forumo gyventojas
-
- 33,236.51 Lt
» 2011 Bir 21, 19:26
Jei neįdomu ar tavo kūnas sveikas ir kaip tą sveikatą pagerint ar palaikyt, tai vadinasi nemyli savo kūno. jei nemyli savo kūno, tai jis nemylės tavęs.
o kaip tie žmonės,kur belenkaip gyvena,rūko,geria ir sulaukia 90metų blaivaus proto?O kaip tie,kurie ryte nuolat mankštą daro,eina pabėgiot,valgo sveikai ir jau 80-ties gulasi po žeme?Kūno savo nemylėjo ar Dievas pajuokavo?  Ir yra tikrai tokių atvejų.
-

*AgnyČy
- ®espect
-
- Kaunas
- 44,364.82 Lt
» 2011 Bir 21, 19:29
pfp
-

vaiva
- VIP
-
- 55,767.71 Lt
» 2011 Bir 21, 19:33
Gabe7 rašė:o kaip tie žmonės,kur belenkaip gyvena,rūko,geria ir sulaukia 90metų blaivaus proto?O kaip tie,kurie ryte nuolat mankštą daro,eina pabėgiot,valgo sveikai ir jau 80-ties gulasi po žeme?Kūno savo nemylėjo ar Dievas pajuokavo?  Ir yra tikrai tokių atvejų.
Tai yra toks skirtumas, ar iki 40 metų gyvensi gerai, po to egzistuosi iki 90 likusius penkiasdešimt su visom ligom kurias užsigyvenai, ar kokybiškai gyvensi 80 metų. Manau, kad tai, ką vadinam blaiviu protu, iš tikrųjų visai nėra blaivus protas.
-

Gabe7
- Forumo gyventojas
-
- 33,236.51 Lt
» 2011 Bir 21, 19:40
Tai yra toks skirtumas, ar iki 40 metų gyvensi gerai, po to egzistuosi iki 90 likusius penkiasdešimt su visom ligom kurias užsigyvenai, ar kokybiškai gyvensi 80 metų.
tai būtent,kad tie nesveikieji nugyvena visus metus sveikiau,o sveikiesiems tai širdis,tai kepenys ir t.t. Į šitą dalyką aš turiu kitokį paaiškinimą - sveikuoliai per daug rūpinasi savimi,per daug nervinas dėl savo mitybos,gal per daug domis ir per daug žino,to pasekoj kiekvienas produktas su konservantu jiems jau neša vėžį,kiekvienas aliejuje keptas gaminys neša cholesterolio perteklių ar +10kg.  Išauga ta baimė,kuri persiduoda organizmui ir automatiškai sveikata blogėja.O pažiūrėk į tuos,kuriem nerūpi sveikata.Niekad nesijaudina,niekad nemato žalos savo organizmui.Pati manrods esi kažkada sakius - kad problemas pats žmogus susigalvoja.Kai negalvoji apie nieką,kai nieko nežinai - mažiau ir rūpinies,mažiau ieškai spragų.Ir kokia sveikata viduje - tokia ir kūne. Ai beje,blaivus protas tai turėjau omeny,kai senukus užpuola parkinsonas,amnezija - na žodžiu praranda sveiką protą tiesiogine to žodžio prasme.
-

vaiva
- VIP
-
- 55,767.71 Lt
» 2011 Bir 21, 19:50
Nežinau tokių duomenų, tai nieko pasakyti negaliu. O šiaip tai sutinku, viskas prasideda nuo to, ką galvoj turi. sako, jei žmogus visai tyras savo prote ir dvasioj, gali išvis beleką valgyt, arba apskritai nevalgyt ir bus sveikas. yra ir atvirkštinis variantas, fizinė sveikata įtakoja sąmonę. mano sąmonė nėra sveika, sunkoka man su ja susitart, tai belieka rūpintis organizmu fiziškai. Dėl baimių irgi sutinku - atsitiks tas apie ką galvosi, o jei bijai, tai atsitiks tas, ko bijosi. Nežinau ar kiti propoguojantys sveiką gyvenseną bijo, bet man nelabai kyla tos baimės. Pažiūriu į tuos (vyresniame amžiuje), kuriem nerūpi sveikata ir matau sergančius, liūdnus žmones. džiaugiuosi, kad tavo aplinkoj yra kitaip. Problemas žmogus susigalvoja pats, nereikia galvoti apie problemas, reikia galvoti apie sprendimus. Sveikas gyvenimas sprendimas, ne problema.
-

vaiva
- VIP
-
- 55,767.71 Lt
» 2011 Bir 21, 19:58
Tarp kitko, tiem liūdniem ligotiem žmonėm einamuoju metu jau rūpi sveikata, bet melejonas ligų velkasi iš paskos, pakeist gal ir pakeisi kažką, bet iš to liūdnumo ir ligotumo rankos nebekyla, tai tik pasako kartais "va, jei sveikata būtų gera..."
-

Gabe7
- Forumo gyventojas
-
- 33,236.51 Lt
» 2011 Bir 21, 20:06
bet sveikas gyvenimas riboja.O kadangi žmogus jau ir taip turi paisyti moralinių normų bei konstitucijos,tai tas ribotumas jaučiasi.Aš neturiu aplink save vegetarų,gal jiems malonumas juo būti,tačiau iš mano kiemo žiūrint,tai vistiek ar Tu keliauji ir nori kokių traidicinių mėsinių patiekalų paragaut,ar svečiuose turi nepatogintis,ar gamtoj su kompanija nevalgai to,ką visi.Na aišku,čia menkniekis,bet vistiek.Aš va tik nesuprantu - kodėl vegetarai sau išvis neleidžia niekad pasilepinti mėsa? Tarp kitko, tiem liūdniem ligotiem žmonėm einamuoju metu jau rūpi sveikata, bet melejonas ligų velkasi iš paskos, pakeist gal ir pakeisi kažką, bet iš to liūdnumo ir ligotumo rankos nebekyla, tai tik pasako kartais "va, jei sveikata būtų gera..."
Nevisada.Nu nepulsiu įrodinėt,bet ir savo šeimoj tokį pvz turiu,ir iš draugų giminių ir t.t. be to kiek svarbi sveikata senatvėje?Nelabai ką jau ir nuveiksi sename amžiuje,nu nebent artimiesiems neužkraut savo ligų ar išvengt fizinio skausmo.Bet geriau jau tada pilnai atgyvent jaunystę neribojant savęs ir naudojantis visais jos teikiamais malonumais.
-

vaiva
- VIP
-
- 55,767.71 Lt
» 2011 Bir 21, 20:17
Na, manęs neriboja. Atėjo laikas, suvokiau, kad man tokio maisto nebereikia, man jis nebeskanus, suvokiau ką reiškia jaustis fiziškai gerai, anksčiau to nežinojau. Nei mane šašlykėlį traukia paragaut iškyloj nei sojos dešreles kepu ant laužo kad tik kažko panašaus į mėsą paragaut. Tikriausiai nekas jei galvoj mintys apie mėsą. Tokiu atveju gal ir valgyt reiktų tą mėsą. Per tą laiką kol nevalgau mėsos, kelionėse ragavau ir maisto vietinio iš mėsos, mano kambariokas medžiotojas, tai jei kokį egzotiškesnį gyvūną nušauna paragauju, tai būna gal du kartus per metus. tik to lepinimusi nepavadinčiau, nes skaniau man vaisių suvalgyt. Ar nevartodama kalio cianido jautiesi kaip ribodama save? Galbūt irgi skanus dalykas. o kodėl nieko nenuveiksi? keliaut gali, eit parasparniu skraidyt, kurt sodą japoniškų augalų, romanus megzt, dvasinę kelionę į indiją padaryt, kurt projektą kaip išgelbėt afrikos vaikus. daug daugiau gali daryt nei vidutinio amžiaus žmogus, nes dirbt nereikia, vaikai užauginti, pinigų sukaupta tai ir mėgaujiesi sau.
Dėl jautimosi nepatogiai - sutikau per praktiką realiame gyvenime tik vieną akivaizdžiai kritišką žmogų, jaustis nepatogiai nebuvo nei minties, užtat labai gera treniruotė mano emocijų kontrolei. O šiaip žmonės labai supportive, arba apsimeta tokiais, nežinau, nelaabai ir rūpi, esamoj situacijoj pusė aplinkos žmonių vegetarai arba veganai
‹ Diskusijos ‹ Grožis ir sveikata
|
|
|