Įvairūs Mistika

Pikų dama

Vartotojo avataras

Aistėja.

Aktyvus dalyvis

Vilnius

8,756.50 Lt

Standartinė » 2009 Rgp 01, 21:32

Pikų dama - šiuolaikinio folkloro personažas, (piktoji) dvasia, kurią galima iškviesti specialaus ritualo metu. Laikoma pavojinga. Savo funkcijomis labai panaši esybė anglakalbiuose kraštuose žinoma kaip "Bloody Mary". Pavadinimas "Pikų dama" veikiausiai prilipo A.Puškino apsakymo tokiu pačiu pavadinimu dėka. (wiki)

Paveikslėlis

Aš asmeniškai gal ir tikiu, bet nerizikuosiu kviesdama. Aš nelysiu prie jos ir ji nelys prie manęs.

--------------------------------------

Vartotojo avataras

slpke

Dalyvis

15.00 Lt

Standartinė » 2009 Rgp 04, 11:45

Na ka zinau nei tikiu nei netikiu man regis vaikai prisigalvojo visokiu ensamoniu ir zaidzia jei butu tiesa "ritualas" butu tik vienas o ne daxuja, ir kiek matau is pazystamu visi sako buvo tas buvo anas su manim kviecia nieko nera tai vat cia eilinis isgalvotas pokstas vaikus gazdint :D
Gal ir egzistuoja ta dvasia bet akzkaip nesitiki kad ims pvz veidrodi ir kazkas ten vaidensis absurdas kazkoks, prisifantazuoja, mato ka nori matyti o po to zliumbia, del pasekmiu cia eilines pasakos
:piktas:

Mvp

Aktyvus dalyvis

19,803.61 Lt

Standartinė » 2009 Rgp 04, 15:27

slpke rašė:Na ka zinau nei tikiu nei netikiu man regis vaikai prisigalvojo visokiu ensamoniu ir zaidzia jei butu tiesa "ritualas" butu tik vienas o ne daxuja, ir kiek matau is pazystamu visi sako buvo tas buvo anas su manim kviecia nieko nera tai vat cia eilinis isgalvotas pokstas vaikus gazdint :D
Gal ir egzistuoja ta dvasia bet akzkaip nesitiki kad ims pvz veidrodi ir kazkas ten vaidensis absurdas kazkoks, prisifantazuoja, mato ka nori matyti o po to zliumbia, del pasekmiu cia eilines pasakos

Kada pabandysiu manau išsikviest...

AuDra ;)

Lankytojas

swencionys

253.36 Lt

Standartinė » 2009 Rgp 04, 21:22

awshree rašė:Bandem kazkada,pradinese klasese,nk neisejo :D bet ir td man px buvo ir db nelb tikiu ;]p
na as taj tykiu :dry: o bandyt tyngiu nes jej cia tiesa taj dada nelabaj geraj :piktas: :piktas: :piktas:

Vartotojo avataras

slpke

Dalyvis

15.00 Lt

Standartinė » 2009 Rgp 05, 09:47

kiek bandziau kviest su draugemis: kuri nors pradeda cypt o po to iskart kitos paskui ja o stoviu ir nieko ypatingo nematau :D :D :D tada man ta pradejusi pirma cypt sako ranka siekiancia mane mate :D Ok pacypia pacypia viska nutrinam arba ismetam ziurint kokiu budu kveiciam ir nieko man nebuna :D

Vartotojo avataras

ag.v

Dalyvis

Klaipėda

206.01 Lt

Standartinė » 2009 Rgp 05, 13:29

Pamenu pas mus pradinėse klasėse ketvirtokai kvietės pikų damą. Kadangi mokiaus pradinėj mokykloj visi tik ir kalbėjo apie tai :D Kitą rytą pasklido gandai pvz, kad mergų wc plytelės nuo sienos nukrito. Aišku taip ir buvo, bet visa tai buvo įvykę dar prieš kelias dienas. Tie ketvirtokai visai mokyklai pasakojo, kad pas juos per pamokas vaidentis pradėjo :D Aišku, kas norėjo, tas ir tikėjo, ir dar patiems tikintiesiems vaidentis pradėjo. :D

Vartotojo avataras

SoOf.^

®espect

Kaunas

5,539.04 Lt

Standartinė » 2009 Rgp 05, 14:33

Nelabai tikiu.
Yra tokia knyga, turbūt taip ir vadinasi, "Pikų Dama". Bet nesu įsitikinusi.
Tai man atrodo, kad nuo tos knygos ir prasidėjo visos legendos ir pasakos apie Pikų damą ;D

Vartotojo avataras

slpke

Dalyvis

15.00 Lt

Standartinė » 2009 Rgp 07, 19:29

Gali buti :D

Vartotojo avataras

BriGy

Patyręs forumietis

Vilnius

14,792.97 Lt

Standartinė » 2009 Rgp 08, 10:43

Patys jus kaip Bajeriai blemba . :mrgreen: :screw:

Samuks.

Dalyvis

Siauliai

8,560.02 Lt

Standartinė » 2009 Rgp 08, 13:21

mokykloi kokioi 1klasei tai drebėjau dėėl tokiu nesamonių. :D Prisimenu senai senai klasiokė mums pasakodavo apie piku damas ir panašiai.aš dabar tokias dalykais netikiu bet norėčiau pabandyt bet nedristu :D
Kiek iš 1klasės prisimenu piku dama galima išsikviesti taip,ant veidročio su raudonu lūpdažiu nupieši duris su rankena ten koki taškiuka padedi ir laiptus žemyn. ir sakai piku dama ateit piku dama ateik. Tipo jin atidaro duris ir pradeda lipti laiptais jei nespėji iš viršaus visko nutrinti tave jin užvaldo. :? :DDD o jei spėji nieko nebūna ir viskas ramu. :D

Vartotojo avataras

emo156

Aktyvus dalyvis

7,505.36 Lt

Standartinė » 2009 Rgp 08, 16:39

kazkaip as netikiu ta piku dama, bet vistiek bijau bandyti ja kviestis ... :shock:

Vartotojo avataras

slpke

Dalyvis

15.00 Lt

Standartinė » 2009 Rgp 08, 18:25

Reikės dar karta ant veidrodžio išbandyt su draugėm :D nors nei kiek aš netikiu :whata:

Vartotojo avataras

DoMyyy

Aktyvus dalyvis

Vilnius.

10,672.72 Lt

Standartinė » 2009 Rgp 16, 13:38

Aš tikiu .. :sweeet:
Paskutinį kartą redagavo DoMyyy 2010 Bir 28, 16:01. Iš viso redaguota 3 kartus.

Vartotojo avataras

Death Voice

Patyręs forumietis

Panevėžys

8,943.54 Lt

Standartinė » 2009 Rgp 16, 13:44

slpke rašė:Gal ir egzistuoja ta dvasia bet akzkaip nesitiki kad ims pvz veidrodi ir kazkas ten vaidensis absurdas kazkoks, prisifantazuoja, mato ka nori matyti o po to zliumbia, del pasekmiu cia eilines pasakos
Šiaip tai nuo senų senovės buvo tikima ,jog veidrodžiai yra vartai į kitus pasaulius...

Vartotojo avataras

Fas

Patyręs forumietis

Vilnius.

22,212.34 Lt

Standartinė » 2009 Rgp 16, 14:40

Kartą stovykloje su dar trimis draugėmis kalbėjom apie vaiduoklius, kortas, mistiką ir pnš. Ir tema apie pikų damą nukrypo. Prikalbėjom visokių istorijų ir paskui susigalvojom užsiėmimą - Iš kortų kaladės pikų damą ištraukti. Na tai pradėjom visos traukėm, bet nei viena neištraukė, tada pasižiūrėjom kur ji yra, o jos- NEBUVO. Išsigandom nes pradėdamos tikrai įdėjom kortą dar pažiūrėjom. Radom kortą visai kitam palapinės gale po miegmaišiu. Na ką, pagalvojom kad sutapimas ir toliau tęsėm "žaidimą". Vėl niekas jos neištraukė, vėl kaladėje jos nebuvo, ji buvo toje pačioje vietoje kur radom prieš tai. Dabar tai tikrai pasidarė nesmagu, pabandėm tai padaryti dar kartą, ir kai paskutinė draugė traukė, specialiai iš lėto, palapinės duris atsidarė ir vadovas sušuko:
- Ką čia darot?
Mes aišku pradėjom per visą stovyklą klykt. :clap:

Įvairūs Mistika

Linksmas.net on Facebook  Tapk gerbėju

Šiandien:

Imagination.lt

Dabar prisijungę

Šiuo metu prisijungę 0 narių :: 0 registruotų, 0 slaptų ir 0 svečių
Daugiausia vartotojų (555) buvo 2010 Bir 02, 09:13

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių