Lietuviai nemoka kurt dainųMano nuomone nesidomit tinkama lietuviška muzika. Va pacituosiu žodžius (nepamenu pavadinimo grupės) grindcoro grupės: "štai ir atidaro,daktaras duris, skverbiasi pro staktą mėlynas byb*s." Ne žodžiai, o gryna filosofija. Arba Diktatūros senos dainos apie Šalčininkų rajoną arba garsųjį metaliūgą Sėklą
![]() Devoted, džiugu, kad randi lietuviškoje muzikoje tai, ko nori...
...bet tikrai ne visus tokio stiliaus muzika domina. Tarkim aš asmeniškai tarp lietuvių atlikėjų sau tinkamos muzikos nerandu (nors gal ir nelabai ieškau). Bet kiek teko susidurti, susidariau nuomonę, jog lietuviai per daug paprastai ir per daug stereotipiškai žiūri į muziką, jos kūrimą, atlikimą. Man asmeniškai labiausiai ko trūksta, tai nedirbtinos improvizacijos. O kas dėl pasakymo, jog reikia labiau domėtis... Taip, gal gerai paieškojus ir rastum kažką sau tinkamo, bet faktas tas, kad Lietuva tikrai neturi atlikėjo/grupės, kuris rengtų sėkmingus pasaulinius turus ir būtų nors kiek žinomas už LT sienų (na gal išskyrus Aliną Orlovą). O šiaip vieninteliai, ko šiuo metu klausau iš lietuviškos muzikos ir kas labiausiai atitinka tai, ko muzikoje ieškau - Golden Parazyth. Daugumoj tie, kurie kažką gero sukuria niekur į viešumą nelenda, o tie kurie eina, skelbiasi - mažuma... Lietuviai juk - drovi tautelė
![]() Beje žiūrint ne iš popso pusės, Lietuva turi nepaprastai gerų kompozitorių - V. Augustinas, V. Miškinis... Negirdėti? Nesistebiu, nes patys lietuviai yra tiek pripratę prie tų visų 69 ir yvų, kad nelenda giliau į tokią muziką, kuri ugdo ir kultūrą ![]() nors... taisykit mane, jei netiesą sakau ![]() Kaip galima, taip sakyti, kad nemoka. Imkim pavyzdžius, aišku tikrai, ne visiems patinka SEL, tačiau jis surengė beveik vienodą koncą Lietuvai, kaip Tiesto. Žmonių praktiškai tiek pat. Tai kas gali sakyt, kad nemoka. Jei dainos būtų negražios, nieks neitų. Yra daug atlikėjų - Mario basanov, Sel, Jazzu, Šeduikytė and etc.
![]() ‹ Šis bei tas ‹ Pašnekesiai |