Diskusijos Gyvenimas

Kariuomenė

Jasta

Lankytojas

Zarasai

174.84 Lt

Standartinė » 2010 Rgs 08, 00:17

Taigi ar domitės tuo ? Ar patys esate kažkuo susiję su visu šitu reikalu ? Ar daug žinot apie ginklus, kaip juos ardyti, tepti ir t.t. Vienu žodžiu: Tema apie armiją.

Taigi galbūt pradėsiu nuo savęs. Jau pusė metų esu Šaulys, tačiau priesaikos kol kas nesu davęs. Todėl skaitausi kaip kandidatas į Šaulius. Taipogi, manau jei suėjus 16 metų, mąn siulys jungtis į karo akademiją - Stosiu. Jeigu nesiulys, jungsiuos prie KASP (Krašto Apsaugos Savanorių Pajėgos). Nežinau iš kur, tačiau kažkodėl tai mane traukia labiau nei kas kitas...
Na jei jau pradėjau tai reikia pilnai išsipasakot.
Taigi vasaros vidurį (Liepos pradžioj), mums šauliams buvo stovykla. Buvo atvažiavę iš Utenos rajono, keli ir iš Vilniaus. Vienu žodžiu, su uniformom 35 laipsnių karštyje pralaukėm kol visus paskirstė į būrius. Taip jau pakliuvo - patekau į antrą būrį. iš viso mūsų buvo apie 10, jau nebepamenu tiksliai. Nu vnž pirmą dieną vėliavą kurėm, pažygiavom, ankščiau nusipelnę gavo prizus ir t.t. Vakare buvo vėliavos nuleidimas (Ar nebuvo ? :D), visi "sugulėm" miegot. Nemiegojom iki 1 valandos kai tik išgirdom kad mieste fejerverkus kažkas sprogdina. Tokie jau ruošemės eit, tik girdim BAM BAM BAM kažkas daužo kažką. Žodžiu visą stovyklą pakelė, beveik visi mūsų būrio nariai tik su triusikais buvo, tame tarpe ir aš ir sugalvok tu man nufotkint... Vienu žodžiu - Aliarmas, nu kaip aišku męs laimėjom pirmą vietą. Antrą dieną pradžioje nieko gero nenuveikiau, nes buvo budėjimas. po to atvažiavo KASP (Kaip minėjau ankščiau) ir pravedinėjo mums apmokymus. Taigi mokemės granatas mėtyt, aišku tuščias, bet vistiek rupužės vos ne 4 KG sveria. Nu kvadratas už 20 metrų ir turi į jį pataikit. Tada mokė mus topografijos - Kitaip tariant Koordinačių mokslo. Labai lengvas dalykas, per 10 sekundžių atradau visus keturis taškus kurios sakė "mokytojai". Tada pamokė kaip lipti virvės viršumi. ta prasme atsigulus ant jos pilvu. Paskutinis dalykas kurį "mokė" tai buvo ištvermė. Uždeda dujokaukę, duoda dešimties KG dujinį užtaisą, ir turi apibėgti ratą. O ratas - Vos ne pusė KM. O su kerzis bėgt taip nepatogu... Trečią dieną keli gulėjo ligoninėj, nes pagalvokit, karštis muša 35, o tu su uniforma. Vienu žodžiu, po to buvom bažnyčioj, ir nieko gero iki vakaro nenuveikėm. Nebent maudytis buvom :) Ketvirtą dieną sumastė krepšinio varžybas padaryt... Nu iki vakaro lošėm, nuėjom maudytis, pavalgėm ir spat. Penktą dieną buvo "Misės ir Misio" konkursas. Vienu žodžiu, męs kritom antram ture, ir daugiau nesidomėjom. Po to rinko "Spec. Būrį" kuris leisis į žygį naktį (Tada planavo laužą kurs, visi neis miegot iki kada norės ir t.t.). Tai žodžiu aš pasisiūliau, tai buvo taip. Sako 1 - Bėgi. Sako - 2. Šliauži. Sako 3 - Žasele eini. Atrodo nesuku, bet kai įvedė į dumblą, kurio gylis apie 40cm, kai burna tam dumble, turi šliaušt, burnoj dumblas, veidas visas dumblinas... Gerai kad po to išvedė į ežerą. Ir visi, su visom uniformom sulindom į vandenį. po to gryžom, kažkokius pyragus kepėm ir miegot nuėjom. Ir paskutinę dieną surinkom palapines, ir išvažiavom namo... Gal kiek per daug papasakojau, bet nieko - Išsirekškit ir jūs, jei kažką kariško esat patyrę ar patyrusios...

--------------------------------------

Vartotojo avataras

rausvas.katinėlis

Aktyvus dalyvis

9,634.98 Lt

Standartinė » 2010 Rgs 08, 12:37

aš tik viena žinau - jeigu reiktų ropoti per purvą ir nerti po vandeniu, tai tikrai ne man :D

Vartotojo avataras

Milkyfriday

®espect

Vilnius

14,581.76 Lt

Standartinė » 2010 Rgs 08, 16:29

as kazkada is sautuvo saudziau kazkokio ilgo, tai sau i zubus su galu pataikiau ir šiaip skaudejo, bet buvo visai linksma kai ten taikiniai stovi :D

Jasta

Lankytojas

Zarasai

174.84 Lt

Standartinė » 2010 Rgs 08, 18:05

rausvas_katinėlis rašė:aš tik viena žinau - jeigu reiktų ropoti per purvą ir nerti po vandeniu, tai tikrai ne man :D

Ropot per purvą nėra baisu. Mūsų burį neviena panelė lengvai tokius dalykus praeina. :D

Milkyfriday rašė:as kazkada is sautuvo saudziau kazkokio ilgo, tai sau i zubus su galu pataikiau ir šiaip skaudejo, bet buvo visai linksma kai ten taikiniai stovi :D

Jaučiu iš vazduškės :D Nors nėra ten atatrankos. Tada manau galiu klysti. Kaip sakei įdomu kai taikiniai stovi. Kaip pasakojo mūsų jau tikrieji šauliai (Kuriems jau virš 18), kai jie buvo Rukloj, buvo atvažiavę anglai, ir reikėjo statyt apkasus. Žiuri kad anglai tokie iš plytų pasistatė skylę, samanom apsikrovė - Va čia tai apkasas. Tai tas sumastė pasiskolint plytų ir pats pasidaryt tokius apkasus. Nu po kažkiek laiko apkasai buvo, tas ilindo ir tada reikėjo šaudyt serijom. Tik vieną seriją, antrą ,o trečią pirmą sekundę buvo tyli, toliau jau pradėjo dubasint kaip reikia. Pasirodo ugnies slopintuvas (Duslintuvas) ėmė ir nuskrido kažkur. :D

Vartotojo avataras

Malonus

Įsijaučiantis

804.00 Lt

Standartinė » 2010 Rgs 08, 21:27

Visų pirma, kariuomenė, o ne armija... Tai perskaitęs iškart supratau, kad vaikiškos kalbos toliau bus, ir nesuklydau. Dar, dėl tavo vadinamos "vazduškės" ir atatrankos, tai ji yra, jeigu suprastum veikimą pats tokių niekų nerašytum. Neturiu ką pasayt tau, tik, labiau domėkis šituo dalyku, o ne rašinėk savo "nuotykius"...

Vartotojo avataras

Magly

®espect

Vilnius

36.00 Lt

Standartinė » 2010 Rgs 09, 11:32

aš tai kai pavadinimą perskaičiau pamaniau kad čia apie pačią karinę tarnybą, o ne apie šaudymą :mrgreen:

Vartotojo avataras

meowolf

Patyręs forumietis

Kaunas

6,503.72 Lt

Standartinė » 2010 Rgs 09, 22:44

Jasta rašė:Taigi vasaros vidurį (Liepos pradžioj), mums šauliams buvo stovykla.

Čia gal ta kur su Ukrainiečiais buvo?

Vartotojo avataras

artika

Aktyvus dalyvis

839.67 Lt

Standartinė » 2010 Spa 09, 12:40

aah, buvau šiais metais vasarą karinei šaulių stovykloj, nors buvo ir karšta, sunku, bet laabai patiko. kitais metais būtinai važiuosiu, laukiu nesulaukiu. :)
labiausiai įsiminė kai šaudžiau iš kulkosvaidžio ir AKA4 ar kaip ten vadinasi :D

Diskusijos Gyvenimas

Linksmas.net on Facebook  Tapk gerbėju

Šiandien:

Imagination.lt

Dabar prisijungę

Šiuo metu prisijungęs 1 narys :: 0 registruotų, 0 slaptų ir 1 svečias
Daugiausia vartotojų (762) buvo 2025 Gru 04, 15:42

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias