Taigi galbūt pradėsiu nuo savęs. Jau pusė metų esu Šaulys, tačiau priesaikos kol kas nesu davęs. Todėl skaitausi kaip kandidatas į Šaulius. Taipogi, manau jei suėjus 16 metų, mąn siulys jungtis į karo akademiją - Stosiu. Jeigu nesiulys, jungsiuos prie KASP (Krašto Apsaugos Savanorių Pajėgos). Nežinau iš kur, tačiau kažkodėl tai mane traukia labiau nei kas kitas...
Na jei jau pradėjau tai reikia pilnai išsipasakot.
Taigi vasaros vidurį (Liepos pradžioj), mums šauliams buvo stovykla. Buvo atvažiavę iš Utenos rajono, keli ir iš Vilniaus. Vienu žodžiu, su uniformom 35 laipsnių karštyje pralaukėm kol visus paskirstė į būrius. Taip jau pakliuvo - patekau į antrą būrį. iš viso mūsų buvo apie 10, jau nebepamenu tiksliai. Nu vnž pirmą dieną vėliavą kurėm, pažygiavom, ankščiau nusipelnę gavo prizus ir t.t. Vakare buvo vėliavos nuleidimas (Ar nebuvo ?
), visi "sugulėm" miegot. Nemiegojom iki 1 valandos kai tik išgirdom kad mieste fejerverkus kažkas sprogdina. Tokie jau ruošemės eit, tik girdim BAM BAM BAM kažkas daužo kažką. Žodžiu visą stovyklą pakelė, beveik visi mūsų būrio nariai tik su triusikais buvo, tame tarpe ir aš ir sugalvok tu man nufotkint... Vienu žodžiu - Aliarmas, nu kaip aišku męs laimėjom pirmą vietą. Antrą dieną pradžioje nieko gero nenuveikiau, nes buvo budėjimas. po to atvažiavo KASP (Kaip minėjau ankščiau) ir pravedinėjo mums apmokymus. Taigi mokemės granatas mėtyt, aišku tuščias, bet vistiek rupužės vos ne 4 KG sveria. Nu kvadratas už 20 metrų ir turi į jį pataikit. Tada mokė mus topografijos - Kitaip tariant Koordinačių mokslo. Labai lengvas dalykas, per 10 sekundžių atradau visus keturis taškus kurios sakė "mokytojai". Tada pamokė kaip lipti virvės viršumi. ta prasme atsigulus ant jos pilvu. Paskutinis dalykas kurį "mokė" tai buvo ištvermė. Uždeda dujokaukę, duoda dešimties KG dujinį užtaisą, ir turi apibėgti ratą. O ratas - Vos ne pusė KM. O su kerzis bėgt taip nepatogu... Trečią dieną keli gulėjo ligoninėj, nes pagalvokit, karštis muša 35, o tu su uniforma. Vienu žodžiu, po to buvom bažnyčioj, ir nieko gero iki vakaro nenuveikėm. Nebent maudytis buvom