|
‹ Diskusijos ‹ Gyvenimas
-

SS
- Aktyvus dalyvis
-
- 4,705.10 Lt
» 2009 Spa 22, 10:40
Neeiline rašė:o tu irgi nesupratai. Kalbu apie tokį rodymą,jeigu ji būna rodoma.
O aš kalbu apie RODYMĄ. Nuo pat pradžių. Demonstravimą šito. Pramogos iš to darymą. Iš ko, deja, naudos tiek pat, kiek yra iš gėjų paradų. Tarytum patriotizmas būtų kažkoks gyvenimo būdas, sakau, mada. Tas išsišokinėjimas ir erzina. Nereikia ten nieko rodyti, po galais. Nereikia. Mylėkit Lietuvą, ir stenkitės, kad kitiems irgi būtų už ką ją mylėti. Daugiau nieko nereikia.
Jeigu kažkas kažko ir nesuprato, tai tu manęs po pirmo posto.
--------------------------------------
-

Zm0gis
- ®espect
-
- Grand Line
- 47.21 Lt
» 2009 Spa 22, 12:08
Nesu toks kuris rašo absoliučiai Lietuviškai... Daug žodžių iš "liaudies" lolz...
Na per TV iš viso nežiūriu beveik nieko kas susieja su istorija Lietuvos... Man užtenka tiek kiek mokykloj apsiskaitau ir išgirstu. Tikriausiai nežinojai kad mokyklose irgi yra pamoka kuri moko istorijos.
-

Abyto
- Patyręs forumietis
-
- Siauliai
- 17,407.66 Lt
» 2009 Spa 22, 13:32
Italija,Svedija,Ispanija.
-

SS
- Aktyvus dalyvis
-
- 4,705.10 Lt
» 2009 Spa 22, 13:56
Zm0gis rašė:Nesu toks kuris rašo absoliučiai Lietuviškai... Daug žodžių iš "liaudies" lolz... Na per TV iš viso nežiūriu beveik nieko kas susieja su istorija Lietuvos... Man užtenka tiek kiek mokykloj apsiskaitau ir išgirstu. Tikriausiai nežinojai kad mokyklose irgi yra pamoka kuri moko istorijos.
Tikrai. Verta susimąstyti.
*Tekstas po šios eilutės nėra skirtas Zm0giui* Palieku lankas šitos temos, nes per daug dramatizuojasi kai kurie individai. Pasakiau viską, ką norėjau, visgi. Va tau ir plėtok kažką panašaus į pokalbį, o ne 'aš manau taip, aš taip pat, ir aš taip pat tau pritariu' struktūros temą. Yeas.
-

Bite_Me
- Forumo gyventojas
-
- Vilnius.
- 57,027.79 Lt
» 2009 Spa 22, 19:56
SS rašė:Tai, jog gimei kažkur, dar visai nereiškia, jog turi visa savo esybe spinduliuoti pasigėrėjimą savąja šalimi ir būti 'patriotu' iki kojinių.
*Išdidžiai užmeta ant stalo savo kanopas su trispalvėm kojinėm* Ne, žmogau, rimtai sėdėjau su "lietuviškom" kojinėm.
Duuude.. Nemylite Lietuvos? Savo šalelę/gimtinę reikia mylėti, man tas "čia negražu, nes buvau Paryžiuj ir mačiau gražesnių vietų" juoką kelią. Kažkaip mūsų karta nė velnio nežiūri, kokį indėlį įdėjo senoji į dabartį. Ah, man ir kalba graži, ir istorija vilioja, o miškuose teisiog širdis cypia iš džiaugsmo.. Damn, sentimentali šiuo atžvilgiu.
Neesu maniakė, nesidemonstruoju viešai, bet kartais sugriežiu dantim, kai kas nors spjauna ant Lietuvos. Realiai, žmogau, pats ant savęs užsispjauni.
Dramatiškas atsidūsimas pamačius Jūsų paskutinis eilutes, SS, palydėjo man rašliavą į platųjį pasaulį.
Wtf? Maniau, visiškai kitoks temos pavadinimas. Škias, man gražiausia Lietuva. Mano Eldoradas, ką tik neseniai suvokiau. B)
-

Neeiline
- Forumo gyventojas
-
- Kaunas
- 37,870.39 Lt
» 2009 Spa 22, 20:41
Dideliausias pliusas Tau Bite_Me .
-

SS
- Aktyvus dalyvis
-
- 4,705.10 Lt
» 2009 Spa 22, 21:28
Nesusilaikysiu, ir gėdingai sulaužysiu savo (ne)šventą pažadą čia neberašyti, bet neišeis kitaip, Jieva.
Noriu pabrėžti, jog aš niekur nesakiau, kad Lietuva man nėra graži. Graži ji man, po galais. Labai graži. Gilesne prasme, ne 'paviršutine estetika', jeigu norisi tiksliau. Man suknistai daug kas yra gražu, miela, artima, šventa čia. Aš nenoriu bėgti lauk, man čionais yra pakankamai gera, nors akivaizdžios problemos bado akis įkaitintais virbalais, ypač šiandien. Tik aklas jų galėtų nepastebėti, bet vistiek jis jas išgirstų ir užuostų. O gal čia tik aš?
Nemyliu jokios šalies, kas gi čia? Galbūt mano 'meilės' samprata yra kitokia, o galbūt aš tiesiog nusišneku, ir nemoku termino teisingai jokio savo 'jausmams' šaliai prisitaikyti.
Ką norėjau pasakyti nuo pat pradžių, bet turbūt likau siaubingai nesuprasta, buvo tai, jog Lietuvoje trūksta tikrų patriotų, kurie savo patriotiškumą reikštų realiais darbais, kurie kyla iš tikros meilės savo šaliai, o ne šiaip sau švaistytųsi tuo žodžiu, nes jis kietai skamba (galbūt todėl ir nesakau, jog myliu savo šalį, nes nesijaučiu prie jos gerovės kažkiek iš esmės prisidėjusi). Aš jų beveik nematau. Dovanokit, patriotai.
Bet visa tai yra žmogaus pasirinkimas. Jis neprivalo mylėti šalies tik todėl, jog gimė joje. Kaip ir vaikas neprivalo mylėti motinos, kuri jį neigia ir skriaudžia. Galbūt tam žmogui tikrai geriau būtų kitur, o vaikui - pas kitą globėją.
-

Bite_Me
- Forumo gyventojas
-
- Vilnius.
- 57,027.79 Lt
» 2009 Spa 22, 22:28
DUUUDE! Nonsensas. Estetika - etikos mokytoja. Mąstančio žmogaus pradžiamokslis.
Žmogau, sakėte, kad negražu, sakėte, kaip grįžtant iš užsienio slegia mūsų miegamieji rajonai, galbūt ne kaip aidas atkartojau, bet esmė tokia pati.
Apibrėžkite koks turėtų būti tikras patriotas? Žygiuoti Gedimino prospektu su trispalve vėliava? Kam vežti malkas į mišką?
Man labai keistas Jūsų požiūris. :confused:
-

SS
- Aktyvus dalyvis
-
- 4,705.10 Lt
» 2009 Spa 23, 11:13
Jau apibrėžiau kas, mano nuomone, yra tikras patriotas, o Jūs manęs dabar klausiat, ar aš norėčiau, jog būtų būtent taip, kaip man iš esmės nėra priimtina, tas "perdėtas patriotizmas", viešas demonstravimasis, iš kurio naudos visiškai mažai.
Tikras patriotas mylės savo šalį taip, jog stengsis, kad visiems čia būtų nors kiek geriau, štai ką aš turiu omeny, ir kartoju kone kiekvienoj žinutėj. Saugos jos palikimą ir stengsis prisidėti. "Mylėk savo tėvynę ne
Koks slogulys, žmogau?? Aš jokios ironijos tenais nenaudojau, net į galvą nebuvo šovę. Viską filtruojat per savo prizmę, paskui ir nesusipratimai kyla. Gal dar reikėtų prie kiekvienos eilutės pabraukti, kur ten tiesiogiai kalbama?
Nesuprantat, nes ieškot kažkokių neegzistuojančių poteksčių.
-

Bite_Me
- Forumo gyventojas
-
- Vilnius.
- 57,027.79 Lt
» 2009 Spa 23, 12:33
Sakėte, norėjote padiskuotuoti, pati puolate ir erzinate savo vinguriavimais ir beprasme ironija.Jūs manote, kad kone kiekvienas žmogus, mąstantis priešingai Jūsų "nesupranta"? Ką prikaišiojat kiekvienam su Jumis besikalbančiam šioje temoje. Nurimk, žmogau.
Aš jų beveik nematau. Dovanokit, patriotai.
Taip ir supratau, kad Jūs norite kaži kokio aiškaus patriotizmo, ne tik švaistymosi tuo žodžiu. O kaip Jūs ketinate užčiuopti tą patriotą? Savąjį tikrą patriotą? Kažkaip kitaip kvepės? Jūs jų "nematote" dėl to, kad jie ir nesireiškia šitaip pompastiškai. Kas liečia paviršutinišką estetiką, tai Lietuva pasigirti ja nelabai gali
Gharr.. Kažkaip kvailai, matyt, perfiltravau per "savo prizmę".
-

Jey.
- Dalyvis
-
- Vilnius
- 7,173.66 Lt
» 2009 Spa 23, 12:57
Apskritai, gražiausia šalis man yra Lietuva. Be abejo, čia kaip pažiūrėsi: iš valdžios ir ekonomikos pusės čia visiškas "pravalas", kraštovaizdis be galo paprastas, lygumos, miškai, nesulyginsi su Islandijos, Graikijos ir kt šalių kraštovaizdžiais. Tačiau iš kitos pusės aš juk čia gimiau, žmonės savi, mentalitetas savas, kultūra artima. Nevadinčiau tokios šalies gražia, kur tik akis paganyt yra į ką, kas iš to, jei nuvažiuos lietuvis gyventi į Italiją, atsižiūrės tų kalnų, bet nesijaus ten savas, žmonėms labai sunku adaptuotis svetimose šalyse, tai patvirtins bet kuris emigrantas, esmė tame, kad kiekvienam save gerbiančiam asmeniui gražiausia šalis, (kad ir kokia yra) turėtų būti jo gimtinė.
-

Wonderful
- Lankytojas
-
- 259.36 Lt
» 2009 Spa 23, 13:02
Amerika
-

laisva siela
- Forumo gyventojas
-
- Kažkuris iš tūkstančio.
- 4,069.52 Lt
» 2009 Spa 23, 22:18
I'm so fucking patriot! Lietuva. Jei jau esu čia gimus, tai ir didžiuojuos savo šalim. Vien dėl to, jog pro mano langą atsiveriančio kraštovaizdžio nesulyginsi su niekuo. Ir saulėlydžiai pas mus gražiausi. Ko vertas pompastiškas kitų šalių didingumas, lyginant su kokybišku, natūraliu , bet lietuvišku, svarbiausia lietuvišku, paprastumu? Nublanksta... Tarp daug dirbtinumo išryškėja natūralūs dalykai. Taipogi ir Lietuva, kaip šalis, gerokai skiriasi nuo urbanistikos paliestų pasaulio milžinių. Gražu ten? Taip. Bet visur vienoda... Grįžti į Lietuvą - viskas kitaip. Ramybė. Nuostabi gamta. Aukso vertės kaimynai, kurie netingi pasakyti kritiškų žodelių. Bobutės, turguje po pusę lito parduodančios kojines ir nagli balandžiai autobusų stotelėse. Vasarą žemuogėmis išterliotos rankos. Geltonai žaliai raudoni žmogučiai, suvieniję širdis už krepšinį. Suglamžytas bulvarinis laikraštis, raudantis dėl kylančių kainų - na turi kažkokio savitumo Lietuva man, nors tu ką. Brangesnė ji man už kitas šalis vien dėl šitų paprastų, kitiems gal ir idiotiškų dalykų.
-

SS
- Aktyvus dalyvis
-
- 4,705.10 Lt
» 2009 Spa 23, 22:41
Naudokis tais valstybiniais kompais, tenais pusės sakinio nebėr paskutinėj žinutėj kažkodėl? Ah.. Bet gal užsibaigėt tą ir taip nuvalkiotą posakį (bet teisingą).
Nesinervuoju ašai niekad dėl tokių dalykų, neperdėkit tik. Jeigu nervuojasi, tai nervuojasi tam tikri kiti individai, kurie 'nesupranta mano beprasmės ironijos (kurios čia nėra, nain) ir dargi kažkokių erzinančių vinguriavimų'.
Juokingiausia tai, jog jokiu būdu nesikreipiau į tuos 'tikruosius' (ir kaipgi aš čia kreipčiausi, ha?), tik į, kaip čia išsireiškus, tuos pozerius. Ir užmyniau kažkodėl, nors vabalų po kojom neskaičiavau. Išvis, šitas mano pasisakymas buvo išprovokuotas to, jog kažkas pastebėjo, kaip staiga visi ėmė rašinėt apie savo seiles Tėvynei po kažkieno tais pasireiškimo, ir todėl man juokinga pasidarė, nes tą patį matau kone kasdien, kur žmonės garbina nosines raides ar dar kitaip švaisto laiką, nes kažkoks autoritetas juos netiesiogiai paskatino tai daryti.
Aš nemanau, jog kiekvienas skirtingą nuomonę turintis žmogus manęs nesupranta, kodėlgi? Baisiau ir parašyti negalėjot. Tiesiog čia kažkodėl buvo kimbama į atlapus dėl išsakytos kitokios nuomonės (kas Jūsų iš esmės tikrai neliečia, Jieva). Nieko aš nepuolu, nenoriu nieko įžeisti, įkąsti niekam taip pat nenoriu visiškai ir į jokį asmenį aš konkrečiai čia nesikreipiu.
Nereikia vaikiškai demonstruotis, kad būtum pastebėtas, yra Lietuvoje patriotų ir aš to neneigiu, tik jie nešūkalioja apie tai, ir tai yra labai gerai. Parašiau, jog 'nematau', norėdama pasakyti, jog aš matau per daug 'patriotų' ar 'pozerių'. Supratot teisingai, jog nenoriu to švaistymosi. Geras terminas terliojamas.
Iš esmės, tai visa, ką ir turėjau čia OMENY: nesišvaistykit tuo žodžiu. Viskas. Mano nuomonė. Jokių poteksčių. Aš nesu prieš Lietuvą ar jos mylėtojus, tik prieš pozerius, kurie patys nesuvokia, ką konkrečiai daro (tiksliau nedaro). Viskas.
"A poet is anybody who wouldn't call himself a poet"
-

Bite_Me
- Forumo gyventojas
-
- Vilnius.
- 57,027.79 Lt
» 2009 Spa 24, 09:39
Būtent, žmogau, būtent. Tame ir yra esmė. Manosiose platumose sakoma:
"Kiekvienas yra menininkas, bet tik menininkai tai žino".
‹ Diskusijos ‹ Gyvenimas
|
|
|