|
‹ Diskusijos ‹ Gyvenimas
-

Pukuoc
- Forumo gyventojas
-
- Šiauliai
- 65,106.26 Lt
» 2009 Spa 20, 20:04
Gimtinė..
--------------------------------------
-

Zm0gis
- ®espect
-
- Grand Line
- 47.21 Lt
» 2009 Spa 20, 21:52
maggie. rašė:Žiūriu kai Neeiline parašė kad Lietuva gražiausia, tai po jos beveik visi irgi taip pradėjo rašyt. 
Na jai peržiūrėtum tema pamatytum kad ne Eiline pirmoji parašė...
-

Lyju.
- Patyręs forumietis
-
- 17,403.93 Lt
» 2009 Spa 20, 21:56
maggie. rašė:Žiūriu kai Neeiline parašė kad Lietuva gražiausia, tai po jos beveik visi irgi taip pradėjo rašyt. 
Tai čia tik džiūgaut reik. Nes taip ir turi būt. (:
-

Lyju.
- Patyręs forumietis
-
- 17,403.93 Lt
» 2009 Spa 20, 21:59
Lietuviui,mylinčiam savo šalį,turėtų.
-

Lyju.
- Patyręs forumietis
-
- 17,403.93 Lt
» 2009 Spa 20, 22:03
Nes net neuždavei klausimo,todėl ir neatsakiau. (:
Parašyk į PM,pasakysiu savo argumentus. Kodėl aš myliu Lietuvą,gerai?
Nes čia ne vieta.
-

Kvaksia
- ®espect
-
- 7,334.39 Lt
» 2009 Spa 21, 16:01
Na, kodėl ne vieta? Visai gerai čia tiktų.
Gal paskelbi viešai savo argumentus.
Labai jau įdomu. :]
-

Zm0gis
- ®espect
-
- Grand Line
- 47.21 Lt
» 2009 Spa 21, 16:17
Aš ir mielai paskaityčiau kodėl myli Lietuva 
-

SS
- Aktyvus dalyvis
-
- 4,705.10 Lt
» 2009 Spa 21, 17:54
Zm0gis rašė:Aš ir mielai paskaityčiau kodėl myli Lietuva 
Verčiau pasitobulintum savo lietuvių kalbą.
Aš turbūt nemyliu Lietuvos, bet taip pat aš nemyliu ir jokios kitos šalies.
Užknisa tas perdėtas 'patriotizmas', kur seilėjamasi dėl kiekvieno su gimtine susijusio atributo. Atrodo, žmonės daugiau nebeturi gyvenime nieko daugiau, kaip tik trispalvius rankšluosčius ir kitas maximas. Jeigu man būtų leidę pasirinkti, kur ir kada gimti, aš drąsiai galiu pasakyti, jog Lietuva nebūtų buvęs pagrindinis variantas (vargiai išvis būtų buvusi tarp jų).
Tai, jog gimei kažkur, dar visai nereiškia, jog turi visa savo esybe spinduliuoti pasigėrėjimą savąja šalimi ir būti 'patriotu' iki kojinių. Visos tos šalys turi pliusų ir minusų, visos jos man potencialiai mielos ir artimos galėtų būti, tačiau gimiau ir augau Lietuvoje, todėl neneigsiu savo prisirišimo jai. Mieliausia turbūt ten, kur jautiesi savas.
Kas liečia paviršutinišką estetiką, tai Lietuva ja pasigirti nelabai gali (bet, pasakykit, kas nepastebėjot, kokie artimi širdžiai tie pliki laukai ir sovietiniai griuvėsiai, kuriuos matai pro langą, grįžinėdamas iš svetimos šalies?)
Velniop, ir kam aš tai rašau? Patriotai dėl mados. Thpu.
Paskutinį kartą redagavo SS 2009 Spa 21, 17:57. Iš viso redaguota 1 kartą.
-

Death Voice
- Patyręs forumietis
-
- Panevėžys
- 8,943.54 Lt
» 2009 Spa 21, 18:03
USA. Ir kalba patinka, ir žmonės daug draugiškesni atrodo, ir visa ką... Jei būtų man Dievas leidęs pasirinkt kur gyvent, tai pasirinkčiau. UNITED STATES OF AMERICA. 
-

Artes
- ®espect
-
- ...netoli
- 30,325.57 Lt
» 2009 Spa 21, 22:41
SS, įdomiai parašei ir su dauguma dalykų sutinku, išskyrus vieną - kaip gali būti mieli, cituoju, "sovietiniai griuvėsiai"? Aš myliu Lietuvą, didžiuojuosi jos kultūra ir t.t., bet kuo tikrai nesididžiuoju, tai sovietiniu palikimu.
-

-_-
- Lankytojas
-
- Vilnius
- 77.02 Lt
» 2009 Spa 21, 22:51
Visos šalys turi kažko išskirtinio, bet labiausiai man patinkančios būtų Lietuva ir Naujoji Zelandija.
-

Neeiline
- Forumo gyventojas
-
- Kaunas
- 37,870.39 Lt
» 2009 Spa 21, 23:02
Wtf? Patriotas dėl mados? Atsipeikėk. Perdėtas mylėjimas Tėvynės? Aš patriotė,bet tikrai nesišluostau su Lietuvos spalvomis. Patriotizmą ,galimą ir kitaip parodyti.
-

Zm0gis
- ®espect
-
- Grand Line
- 47.21 Lt
» 2009 Spa 21, 23:20
SS rašė:Verčiau pasitobulintum savo lietuvių kalbą.
Aš turbūt nemyliu Lietuvos, bet taip pat aš nemyliu ir jokios kitos šalies. Užknisa tas perdėtas 'patriotizmas', kur seilėjamasi dėl kiekvieno su gimtine susijusio atributo. Atrodo, žmonės daugiau nebeturi gyvenime nieko daugiau, kaip tik trispalvius rankšluosčius ir kitas maximas. Jeigu man būtų leidę pasirinkti, kur ir kada gimti, aš drąsiai galiu pasakyti, jog Lietuva nebūtų buvęs pagrindinis variantas (vargiai išvis būtų buvusi tarp jų). Tai, jog gimei kažkur, dar visai nereiškia, jog turi visa savo esybe spinduliuoti pasigėrėjimą savąja šalimi ir būti 'patriotu' iki kojinių. Visos tos šalys turi pliusų ir minusų, visos jos man potencialiai mielos ir artimos galėtų būti, tačiau gimiau ir augau Lietuvoje, todėl neneigsiu savo prisirišimo jai. Mieliausia turbūt ten, kur jautiesi savas. Kas liečia paviršutinišką estetiką, tai Lietuva ja pasigirti nelabai gali (bet, pasakykit, kas nepastebėjot, kokie artimi širdžiai tie pliki laukai ir sovietiniai griuvėsiai, kuriuos matai pro langą, grįžinėdamas iš svetimos šalies?) Velniop, ir kam aš tai rašau? Patriotai dėl mados. Thpu.
Kita karta pažėk ankstesnius postus.... Tada suprasi pričiom žodiai „myli Lietuva“
Ir wtf... Aš tikrai nesu Lietuvos patriotas. Mielai išlėkčiau į kokia Vokietija gyvent. Bet temą apie gražumą. Lietuva graži savo istorija ir pnš...
-

SS
- Aktyvus dalyvis
-
- 4,705.10 Lt
» 2009 Spa 22, 10:14
Patriotai jūs, patriotai..
Neeiline rašė:Wtf? Patriotas dėl mados? Atsipeikėk. Perdėtas mylėjimas Tėvynės? Aš patriotė,bet tikrai nesišluostau su Lietuvos spalvomis. Patriotizmą ,galimą ir kitaip parodyti.
Patriotizmo nereikia rodyti. Mano viso posto esmė. Nepagavai. Ne mylėjimas, o 'rodymas' tos meilės. Mylėti galima sėkmingai ir nedemonstruojant to, bet juk tuomet laurais neužmėtys? Kita karta pažėk ankstesnius postus.... Tada suprasi pričiom žodiai „myli Lietuva“ Ir wtf... Aš tikrai nesu Lietuvos patriotas. Mielai išlėkčiau į kokia Vokietija gyvent. Bet temą apie gražumą. Lietuva graži savo istorija ir pnš...
Peržiūrėjau visus postus prieš rašydama. Irgi nepagavai, apie ką aš. Daviau pastabą, jog galėjai parašyti "Kodėl myli Lietuvą". Du kartus. O ne "pričiom". Ir šiaip, ne į tave aš ten kreipiausi antra žinutės dalim. Galėjo šitas ir susivirškinti smegeninėj. "Lietuva graži savo istorija" - šitas dar labiau nuvalkiotas už "Lietuva graži savo gamta". Spėju, apie tą istoriją mokat tiek, kiek nugirdot per televizijos reklamas. Tiek tos. kaip gali būti mieli, cituoju, "sovietiniai griuvėsiai"? Aš myliu Lietuvą, didžiuojuosi jos kultūra ir t.t., bet kuo tikrai nesididžiuoju, tai sovietiniu palikimu.
Didžiavimasis ir mielybė - du labai atskiri terminai. Aš tarp jų 17 metų gyvenu. Man tatai glosto akį. Dvelkia tais laikais, kuomet manęs dar net nebuvo. Man tai - neatsiejamas Lietuvos kraštovaizdžio ir kultūros elementas.
-

Neeiline
- Forumo gyventojas
-
- Kaunas
- 37,870.39 Lt
» 2009 Spa 22, 10:26
o tu irgi nesupratai. Kalbu apie tokį rodymą,jeigu ji būna rodoma.
‹ Diskusijos ‹ Gyvenimas
|
|
|