Tamsiaplaukis vaikinas nuotraukoje, kurio vardas toks pats, kaip ir garsiojo burtininko Harry Poterio, pasakoja apie tai, ką reiškia turėti tokį visame pasaulyje garsų vardą, rašo Dailymail.co.uk.
Britas Harry Poteris susilaukia kandžių juokelių ir pašaipų iš aplinkinių žmonių, policijos, telefonų kompanijos ir net futbolo teisėjų tik dėl savo vardo.
Vaikinas pasakoja, kad, kol nepasirodė garsioji rašytojos J. K. Rowling knyga, jis gyveno normalų ir paprastą gyvenimą. Tačiau dvidešimtmečio H. Poterio (jam tiek pat metų, kiek ir knygos personažui) gyvenimas kartu su knygos apie jaunąjį burtininką pasirodymu staiga pasikeitė. Vaikinui teko savo pirmajai merginai rodyti pasą, kad ši patikėtų, jog jo vardas iš tiesų yra Harry Poteris, o autobusų kompanija atsisakė suteikti kortelę, nes netikėjo, kad vaikinas nejuokauja ir sako savo tikrąjį vardą ir pavardę.
H. Poterio motina sakė, kad duodama savo vaikui tokį vardą net negalėjo įsivaizduoti, kad jis taps pasauliniu fenomenu. „Anksčiau aplinkiniai siedavo jo vardą su princu Harry ir net taip jį vadindavo“, – pasakojo moteris.
Pats H. Poteris prisipažino, kad jis norėtų, jog rašytoja nebūtų panaudojusi jo vardo savo personažui. „Mano gyvenimas visiškai pasikeitė nuo tos akimirkos, kai pasirodė knyga. Kartais susilaukiu net agresyvių reakcijų. Žmonės pamiršta, kad aš buvau Harry Poteris dar iki pasirodant knygai. Tada man buvo devyneri.“ Vaikinas prisimena, kaip net mokytojai mokykloje nesusilaikydavo nepajuokavę apie jo vardą, nekalbant apie bendraamžius.
H. Poteris, kitaip nei jo bendravardis burtininkas, užsiima kur kas žemiškesne veikla ir dirba banke. Vaikinas pasakoja, kad jis vienintelis darbovietėje kalbėdamas su klientais telefonu nesako savo viso vardo ir pavardės, kad neatitrauktų jų dėmesio. „Savo merginai turėjau rodyti pasą, kad ji patikėtų, jog nemeluoju apie savo vardą ir pavardę. Žaisdamas futbolą nuolat susilaukiu tokių replikų, kaip „Harry Poteris ir vėl panaudojo burtą prieš savo varžovą“.
reklama
Rašytoja J. K. Rowling yra sakiusi, kad savo knygos herojui tokį vardą davė, nes jai tai pats gražiausias berniuko vardas, kuriuo ji pavadino ir savo sūnų. Nenorėdama savo vaikui pridaryti problemų, ji vietoje tikros pavardės Rowling herojui suteikė Poterio pavardę, kurią „pasiskolino“ iš kaimynų, šalia kurių rašytoja gyveno vaikystėje.
Septynių knygų serija apie Harry Poterį turi daugybę gerbėjų visame pasaulyje, skaičiuojama, kad Harry Poterio vardas kaip prekinis ženklas yra vertas 15 milijardų svarų.
Straipsnis iš : alfa.lt