Įvairūs Filmai, TV, knygos

Televizijos įtaka jaunimui

Vartotojo avataras

Deimoskea

Aktyvus dalyvis

Nesvarbu

11,671.74 Lt

Standartinė » 2009 Sau 08, 21:48

Na viskas pasakyta ties pavadinimu. Ką manot?

--------------------------------------

Vartotojo avataras

Paulius

Patyręs forumietis

6,688.19 Lt

Standartinė » 2009 Sau 09, 00:01

norėtųsi šia tema daug pasakyt, bet pasakysiu tik tiek, kad didelė įtaka ir ne į gerą, nors priklauso tai nuo aplinkybių. jei pvz tėvai daro blogą įtaką vaiko psichologijai, tai televizija gali jam padėti, jei tinkamas laidas žiūrės.

Vartotojo avataras

Magly

®espect

Vilnius

36.00 Lt

Standartinė » 2009 Sau 09, 10:07

Paulius rašė:norėtųsi šia tema daug pasakyt, bet pasakysiu tik tiek, kad didelė įtaka ir ne į gerą, nors priklauso tai nuo aplinkybių. jei pvz tėvai daro blogą įtaką vaiko psichologijai, tai televizija gali jam padėti, jei tinkamas laidas žiūrės.

Visiškai pritariu.: )

Vartotojo avataras

Aistė

Moderatorė

33,526.76 Lt

Standartinė » 2009 Sau 09, 15:19

Daug kas daro įtaką,tai vienas iš veiksnių.

Vartotojo avataras

Ilė Kam

Apšilinėjantis

Anykščių r.

858.42 Lt

Standartinė » 2011 Spa 12, 18:33

Man televizija nedaro jokios įtakos, nes aš tiesiog jau kokius metus esu atsisakiusi jos. Jei ir žiūri tai labai retai ir trumpai, max ~30min (žinios). Turbūt man didžiausią įtaką daro muzika, bei virtualioji erdvė. :D Bet aš moku atsirinkti to ko man reikia ir ne. :) Manau yra tokių akip ir aš daugiau. (tikiuosi) :)

Vartotojo avataras

NeverAgain

Patyręs forumietis

Kažkur toli

724.87 Lt

Standartinė » 2011 Spa 12, 20:06

Televizija daugumai paauglių daro neigiamą įtaką. Skatina juos smurtauti, netaisyklingai kalbėti kadangi televizijoje daro labai daug kirčiavimo klaidų. Vis daugėja smurto atvejų mokykloje ir už jos ribų. Tas pats su patyčiomis.

Vartotojo avataras

candella.

Forumo gyventojas

empty streets.

23,956.77 Lt

Standartinė » 2011 Spa 12, 20:07

Televizoriaus VISIŠKAI nežiūriu vien dėl to, kad ten rodo tik šlamštą, kuris paveikia jaunimą, o ypač vaikus. Sesė mano daug žiūri televiziją ir jos mąstymas jau iškreiptas, tai kas bus toliau? Tikrai ne geriau.

Vartotojo avataras

Citrinute

Patyręs forumietis

22,825.21 Lt

Standartinė » 2011 Spa 13, 22:51

Ka galiu pasakyti apie LT televizija [LNK Tv3 ir t.t] tai ten rodo visiska s vos neuzimusiau i lietuva parvaziavusi :X bet kas liecia i taka tai taip daro ir labai iddele, o ypač vaikams kurie dar nepazysta gerai pasaulio ir mokosi is to ka jiems rodo filmukai, o tie cartoonai kuriuos rodo lietuviskos televicijos yra truputi subrendusiems negu 5 ar 6 metai. Bet jai neturi kabelines ir negali isijunkti Disney Junior ar CBeebies your basically screwed.

Vartotojo avataras

candella.

Forumo gyventojas

empty streets.

23,956.77 Lt

Standartinė » 2011 Spa 13, 23:56

Logiškai pagalvojus, ką rodo per TV? Rytais vaikai jo nežiūri (ačiū Dievui), nes tūno mokykloj. Grįžė po mokyklos jie mato animaciją, kurioje tikrai nieko gero nėra, paskui prasideda smegenis plaunantys meksikietiški serialai (ko jau ko, bet šito šlamšto savo vaikui žiūrėti tikrai neleisiu), dar vėliau tokie patys kvaili lietuviški serialai (privalumas tik tas, kad vardai lietuviški), tada žinios, per kurias nieko daugiau nepasako, apart to, kad kažkas kažką nužudė/sumušė arba šiaip kažkas blogai. Ir galiausiai prasideda lietuviškos laidos, kuriose tik ir 'narstomi' "žvaigždžių" 'triusikai'. Vėlesnės programos vaikai nelabai mato ir dėl to aš, vėlgi, labai džiaugiuosi. O dar žinant tai, kad žmonės (o tuo labiau vaikai) geriau pasisavina tai, kas bloga (ir greičiau į tai sureaguoja)... Tai ir ką gi jaunoji karta mato per televiziją? Ogi visišką šlamštą. :}

Man įdomu, ką TV žiūrintis jaunimas ten randa? :}

Vartotojo avataras

Gabe7

Forumo gyventojas

33,236.51 Lt

Standartinė » 2011 Spa 14, 14:37

kas blogai su animacija?

Vartotojo avataras

candella.

Forumo gyventojas

empty streets.

23,956.77 Lt

Standartinė » 2011 Spa 14, 23:34

Man su animacija pasidarė blogai tada, kai sesuo susilaužė koją (velniai žino, ką ji darė) ir paskui sakė, kad taip darė per filmuką. O nėra kvaila tikrai, bet va eilinė įtaka. Ir aplamai pagalvok ką per tuos pačius simpsonus šneka, rodo? Kalbos tikrai nevaikiškos. Retas kuris filmukas būna gražus, nuotaikingas, daugiau visuose kažkokios kovos/karai ir panašios nesąmonės. Va kokia rusų animacija tai taip, graži, nieko blogo prieš ją neturiu, bet kad rodo ją retai ir per tokį kanalą, kuris rečiau žiūrimas.

Vartotojo avataras

Gabe7

Forumo gyventojas

33,236.51 Lt

Standartinė » 2011 Spa 15, 10:42

Simpsonai ir yra ne vaikams,bet paaugliams tai manau jau tinka.Bet kad ir vaikai žiūrėdami gaus neigiamos įtakos ttai ikrai abejoju,ten gi tipiškos šeimos satyra ir tiek.
be to aš manau,jog šitam forume daugyyybė iš jūsų žiūrėjome tiek Simpsonus,tiek ir Drakonų kovas,bet filmukai netaip paveikia,kaip paveikia realūs žmonės(ar jaučiate filmukų įtaką?) - tėvai,laidos,pop grupės,realybės šou ir kita.Manau ir nuo auklėjimo priklauso,kaip vaikas reaguos į animaciją.Aš dešimties ar 11 metų jau buvau mačius filmą Kill Bill,bet nejaučiu jo įtakos,nebent tik tai,jog mažiau laiko likdavo visokiom barbėm ir romantiniams filmams,kuo aš šiaip džiaugiuosi.

Vartotojo avataras

Citrinute

Patyręs forumietis

22,825.21 Lt

Standartinė » 2011 Spa 15, 14:33

Dalykas tas, kad taip tik atrodo, kad neturi itakos, simpsonai butent, kad yra paugliams, bet kai nera ka ziureti tai ziuri ir mazi vaikai, o ka jie mato? Ne neseimynines dramas o nepagarba, neklausyma ir t.t tad zodziu tai tikrai nieko nemoko, o vaikai yra labai imlus, tarkim, kadzkada vaikas ikrito i suliny nes galvojo, kad ten tabiu nama ras. Dabar kai mes esame suauge suprantame tuose filmukuose ta humora, vaikai to nesupranta, jie dar nesupranta tu zodiniu joku ar esmes kas jame vyksta, s filmuku jie ima tokius dalykus kaip skykim tiusis baksis nusipiesia mygtuka ir iskoka is masinos vaikai taip priima kaip tikra situacija. Pvz kaip mano broliukas norejo kalbanciu flamasteriu nes mate tokius filmuke. Jie taip pat imlus ir elgesiui, ismoksta legesio manieru pagal personazus. Jie tiki viskuom ka mato. jeigu jie mano, kad taip ir yra ka mato ir tai jiems atrodo logiska [pagal ju maza suvokima aisku] jie neis pas tevu ir neklaus ar taip galima zinau is savo patirties xD. O visas mano paragrafas yra esme, kad filmukais labai lengva itakoti vaikus. Nes ten rodo belenkokias nesamones kurios iš tikrųjų nera maziems vaikams ziureti.

Vartotojo avataras

Gabe7

Forumo gyventojas

33,236.51 Lt

Standartinė » 2011 Spa 15, 14:58

pati pamniėjai teletabus,kurie iš tikrųjų yra absoliučiai tyras filmukas.Įdomu,kieno čia kaltė,kad vaikas sugebėjo į šulinį įkrist,kur buvo to vaiko globėjai?Jo,nebūtų teletabių,nebūtų šokęs,bet ir toj pačioj Senonoj animacijoj matyt galima rast įvarių tokių detalių,kaip kad šulinys ir pan.Man įdomu apskritai ką tu siūlai žiūrėti vaikams?Ir ar pati žiūrėjai filmukus?Kaip jie tave paveikė?

Vartotojo avataras

Intec

Aktyvus dalyvis

Plungė

7,908.12 Lt

Standartinė » 2011 Spa 15, 16:27

Ką jūs kalbat, kad televizija iškreipia protą ir t.t
Jei durnai vaikai išauklėti, tai kaip neiškreips. Yra du dalykai, jei paaugliui televizija paveikia, tai vadinasi paveiks viskas, vadinasi jis silpnas, jei nesugeba atsirinkt informacijos. Daugelis dalykų priklauso nuo tėvų auklėjimo o ne nuo televizijos. Jei leidžia tėvai dieną naktį jį žiūrėt, tai kur ten neiškreips to proto. Mano nuomone tokia, jei žmogus nesugeba net televizijai atsispirt, vadinasi, jis neatsispirs gyvenime niekam.

Įvairūs Filmai, TV, knygos

Linksmas.net on Facebook  Tapk gerbėju

Šiandien:

Imagination.lt

Dabar prisijungę

Šiuo metu prisijungę 0 narių :: 0 registruotų, 0 slaptų ir 0 svečių
Daugiausia vartotojų (555) buvo 2010 Bir 02, 09:13

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių