Privaloma literatūra
52 pranešimai(ų)
• Puslapis 3 iš 4 • 1, 2, 3, 4
Nuo 6 klasės atsirado. Perskaitau tik kai kurias iš sąrašo, dažniausiai klasiką. Kokią "Romeo ir Džuljetą" O šiaip dažnai pradėdavau skaityt ir taip ir nepabaigdavau, nes jau labai man neįdomios knygos būdavo. :D Šiaip praeitais metais,kad jei neperskaitysim, tai bus sunku, nagrinėt ir nieko net neskaičius daugumos knygų viskas normaliai buvo. :D
Pačią pirmą šiaip metais lietuvių kalbos pamoką, mokytoja sudiktavo kokių 15 privalomos literatūros knygų sąrašą. Pusę iš jų leido skaityti tik ištraukas. Tos knygos sutampa su nagrinėjamomis vadovėlyje, tai kai rašom teksto suvokimo užduotis, tos perskaitytos knygos praverčia.
Dar be to sąrašo, privalom skaityti knygas, pasirinktas savo nuožiūra. Joms turime užsivedę sąsiuvinį, reikia aprašinėti... Žinoma, žymiai mieliau skaitau knygas, kurias pati pasirenku, tik nekenčiu kai jas aprašinėti reikia... O iš privalomos retai, bet pasitaiko neblogų knygų... Mes irgi turim užklasinio sąsiuvinius, kiekvieno trimestro gale reikia atsiskaityt, nors tris knygas. Seniai jau taip, kartais kai nesinori skaityt pažiūriu filmą ir aprašau, nors šiaip taip tik dvi knygas gal aprašinėjau. Dažniausiai spėju perskaityt tas tris knygas ar daugiau.
![]() Neseniai skaitėm Rolando giesmę, man tai ji patiko.
Daug kas sako, kad ten labai labai daug kartų tą patį pakartoja, tas tikrai yra minusas, bet man patiko siužetas ir kaip viskas aprašoma. ![]() Dar Tėvas Gorijo toks visai nieko, bet žiauriai lėtai skaitėsi, atsibodo. Cia galite atsisiusti kaikurias knygas is privalomos literaturos saraso, eknygos (ebook), pdf formatas.
http://skirgaila.blogspot.com/p/eknygos.html Keista, dar nesireiškiau šitoj temoj.
Na, kai buvau jaunesnė, man privaloma literatūra atrodė tokia kančia, kad aš jos nesirinkdavau. Turėdavau knygas, kurios patikdavo man. Kai pradėjo bręsti protas, pabandžiau skaityti kažką iš privalomos literatūros, kol man tai tapo labai įdomu. Nenusivyliau ir aš V.M.Putino romanu ,,Altorių šešėly“, K.Borutos „Baltaragio malūnas“, Maironio „Pavasario balsai“, V.Krėvės „Raganius“ ir dar daug kitų. : >
52 pranešimai(ų)
• Puslapis 3 iš 4 • 1, 2, 3, 4
‹ Įvairūs ‹ Filmai, TV, knygos ‹ Knygos, žurnalai |