|
‹ Įvairūs ‹ Filmai, TV, knygos
-

laisva siela
- Forumo gyventojas
-
- Kažkuris iš tūkstančio.
- 4,069.52 Lt
» 2010 Lie 27, 18:08
kinas.infoIMDbŽanras: Drama, MistinisŠalis: France, Poland, USARežisavo: David Lynch
 "Mes esame panašūs į vorą. Mes piname savo gyvenimą ir po to vis judame tolyn. Mes esame panašūs į svajotoją, kuris sapnuoja, o po to gyvena tame sapne. Ši tiesa galioja visai visatai"
Talentinga Holivudo aktorė Nikki sėkmingai sudalyvavo bandomajame filmavime ir dabar yra priklausoma tik nuo režisieriaus Kingslio Stiuarto sprendimo. Ji labai norėtų vaidinti naujoje dramoje ir tikisi sulaukti teigiamo atsakymo. Moterį netrukus aplanko naujoji kaimynė, kuri neseniai emigravo į Ameriką iš Lenkijos. Nepažįstamoji paslaptingoji išpranašauja, kad Nikki tikrai gaus pageidaujamą vaidmenį, bet rimtai įspėja, kad šis filmas yra prakeiktas... Sprendžiant iš nuolat pasikartojančių situacijų ir dažnai naudojamų identiškų frazių, turiningą filmo siužetą galima suskirstyti į keturias dalis, t.y. keturis paralelinius pasaulius, kuriuose besivystantys įvykiai yra susiję. Tai šiurkšti realybė, išgalvotas kinas, pranašingas sapnas ir vaizdingos haliucinacijos.Netyčia užtikau šitą filmą ir pagalvojau, jog gali būti užkabinantis( Ypač kai paskaičiau kinas.info). Atsiras mačiusių?
Paskutinį kartą redagavo laisva siela 2010 Lie 27, 18:24. Iš viso redaguota 2 kartus.
--------------------------------------
-

Artes
- ®espect
-
- ...netoli
- 30,325.57 Lt
» 2010 Lie 27, 18:50
Matyt nemačiau, bet labai sudomino. Pirmiausia - žanras (drama, mistinis). Antra - režisierius (David Lynch ). Ir trečia, va šita eilutė: filmo siužetą galima suskirstyti į keturias dalis, t.y. keturis paralelinius pasaulius, kuriuose besivystantys įvykiai yra susiję. Tai šiurkšti realybė, išgalvotas kinas, pranašingas sapnas ir vaizdingos haliucinacijos.
Mmm, patinka man "maišytis" po paralelinius pasaulius...
-

laisva siela
- Forumo gyventojas
-
- 4,069.52 Lt
» 2010 Lie 27, 19:07
Hm, mane irgi panašūs privalumai šiame filme sudomino. Ypač tie pasauliai;o Ir ant tiek sudomino, kad visgi ir pati ryšiuos trijų valandų eksperimentui.
-

Artes
- ®espect
-
- ...netoli
- 30,325.57 Lt
» 2010 Rgp 15, 13:08
Nenormalus filmas (gerąja prasme). Ir pritariu laisvai sielai - tai tikrų tikriausias eksperimentas. Bet eksperimentas ne kantrybei (turint omeny filmo trukmę), o psichikai ir suvokimo riboms. Filmas iš tokių, kai jau po keletos minučių nori žiūrėti iš naujo, kadangi supranti – kiekviena smulkmena čia be galo svarbi ir praleidus nors vieną jų, visas filmas praeis veltui. Taip, šis filmas iš tų, kai smegenis turi pilnai pajungti tam, kas vyksta ekrane ir visiškai pamiršti aplinkinį pasaulį. Prisipažinsiu – išlaikyti tokį susikaupimą beveik tris valandas nebuvo lengva (juo labiau – kad filmas einant link pabaigos vis labiau sudėtingėjo). Ir pabaigai parašysiu - kas mano, kad matė sudėtingų filmų, bet nematė šio David Lynch darbo - vadinasi nematė nieko. Vertinu kaip vieną geriausių kada nors matytų filmų.
-

laisva siela
- Forumo gyventojas
-
- 4,069.52 Lt
» 2010 Rgp 15, 22:50
Nu nors vienas žmogus(iš kurio to ir tikėjaus) pasižiūrėjo ;o Patiko man tavo reakcija, panašiai ir man šis filmas susižiūrėjo. Tik keikiu laiką, dėl kurio negaliu smulkiai aprašyt jo. O, kaip žinai, geram filmui aprašyti reikia dėmesio.kas mano, kad matė sudėtingų filmų, bet nematė šio David Lynch darbo - vadinasi nematė nieko. Sutinkuuu. Va šitą filmą primygtinai patarčiau pažiūrėti tokio žanro gerbėjams. Stipru. Painu. Ir kas labai patiko - tas netradicinis filmavimo būdas. Viskas kažkaip įtaigiau net man suėjo dėl tos "buitinės kameros". Senai bemačiau tokį filmą. Kaip vaikas šokinėjau iš laimės, kai jį susiradau ir džiaugiuosi jį pažiūrėjusi. Negaila 3 valandų gyvenimo, ne , ne, ne. Ir kai bus laiko, žiūrėsiu jį dar sykį - vien dėl to, kad įsigilinti į visas smulkmenas, kurių galbūt nepastebėjau.
-

Artes
- ®espect
-
- ...netoli
- 30,325.57 Lt
» 2010 Rgp 16, 12:34
Nors filmas trunka tikrai nemažai, tačiau vos jam pasibaigus norėjau jungtis iš naujo... Tiesiog... manau tai gana natūrali reakcija, kai po filmo turi daugiau klausimų nei atsakymų į juos. Beje, man labai patiko vieno kritiko komentaras, kuris bent iš dalies atspindi šį filmą: "Lynchas sutinka mus, žiūrovus, ir karštai pabučiuoja į lūpas: štai toks turi būti filmas. Riba tarp žiūrovų salės ir balto ekrano ištrinama. Mes jau ten, VIDAUS IMPERIJOJE. " (G. Kukta) Iš tiesų... filmas taip "pabučiuoja", kad negali atsigauti dar kurį laiką...
-

NeverAgain
- Patyręs forumietis
-
- Kažkur toli
- 724.87 Lt
» 2010 Rgp 16, 23:00
Sudomino
Paskutinį kartą redagavo NeverAgain 2011 Spa 11, 15:00. Iš viso redaguota 1 kartą.
-

Alejandro
- Apšilinėjantis
-
- 652.67 Lt
» 2010 Spa 21, 15:30
Lyncho bajeriai... Mačiau aš šį filmą prieš kelerius metus, bet laabai ilgas ir sudėtingas. Kai kurie niuansai patiko, bet šiaip tai toks keistas, nelabai ką ir supratau. Malholando kelias ir twin peaksas daug geresni...
-

Gabe7
- Forumo gyventojas
-
- 33,236.51 Lt
» 2010 Lap 12, 19:45
man tai juokingiausi tie Lyncho fanai,kurie žiūri ir dievina jo filmus,neesmė,kad nesuprato tame filme nieko.  :D
-

maggie.
- Patyręs forumietis
-
- 22,391.17 Lt
» 2010 Lap 13, 15:06
aš prieš porą sav kažkur žiūrėjau, pusę peržiūrėjau ir pusę atidėjau vėliau, bent nusprendžiau kad nebežiūrėsiu, vistiek nifiga nesuprantu ten
‹ Įvairūs ‹ Filmai, TV, knygos
|
|
|