Įvairūs Straipsniukai

5 pasaulio vietos, kurių nenorėtumėte aplankyti

Standartinė SoOf.^ » 2010 Bal 23, 15:11

5. Asbesto kasykla

Asbestas yra vertinamas dėl jo atsparumo ugniai ir garso absorbavimo ypatybių. Deja jis turi ir neigiamų savybių – tokių, kaip vėžio sukėlimas ir kitos kenkėjiškos ligos. Europoje yra uždrausta asbesto kasyba bei naudojimas, nors daugelyje Lietuvos kaimų asbestas yra viena iš sudedamųjų stogo dangos dalių. Kanadoje, “Thetford Mines” galite aplankyti asbesto kasyklą, kuri veikia pilnu pajėgumu. Darbuotojams neprivaloma dėvėti jokių kvėpavimo takų apsaugų. Kasykla taip pat siūlo mirtiną pasivažinėjimą po kasyklą nemokamai!

Paveikslėlis

4. “Alnwick Poison” Sodai

Įkvėptas Botanikos sodo Italijoje (pirmo botanikos sodo, kuris buvo sukurtas auginti nuodingiems, vaistiniams augalams 1500 metais), Alnwick Poison sodas skirtas augalams, kurie gali stipriai paveikti sveikatą ar net nužudyti. Sodas pasižymi turintis daugybę įprastų bei pavojingų gėliu rūšių. Alnwick sodas turi vidaus reikalų ministerijos leidimą auginti neįprastus augalus įskaitant “belladonna” (mirtinas augalas), coca, cannabis… kurie yra auginami specialiuose įrenginiuose, narvuose dėl savaime suprantamu priežasčių.

Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis

3. Vartai į pragarą Derweze’as, Turkmėnistanas

Geologai atsitiktinai atrado šį urvą Turkmėnistane pripildytą gamtinių dujų. 1971 metais urvas buvo kasamas, kol neįgriuvo, palikdamas didelę 50-100 metrų skersmens skylę. Siekiant išvengti nuodingų dujų išlydžio, mokslininkai nusprendė urvą padegti. Geologai tikėjosi, jog dujos stos degti per keletą dienų, bet jos neišdegė iki šiol.

Paveikslėlis
Paveikslėlis

2. Idzu salos

Idzu salos – tai grupė salų Japonijoje, du miesteliai ir šeši kaimai kurie priklauso Tokijui. Dėl savo specifinės sudėties, salos yra pripildytos sieros kuri išskiria dujas (kvapu primenančias žmogaus gamtines dujas). 1953 ir 2000 metais žmonės iš salų buvo evakuoti dėl dažno vulkanų aktyvumo bei išsiskyrusių ypač smirdančių dujų. 2005 metais dauguma žmonių sugrįžo, dabar yra reikalaujama su savim turėti dujokaukę jei netikėtai padidėtų vulkanų aktyvumas.

Paveikslėlis

1. Šiukšlių kelias

Didysis Ramiojo vandenyno šiukšlių kelias dar vadinamas “Pacific Trash Vortex” (Ramiojo vandenyno šiukšlių sūkurys). Šiukšlynas ant vandens yra Ramiojo vandenyno šiaurinėje dalyje. Teigiama, kad šiukšlyno plotis gali būti didesnis nei Teksaso valstija JAV. Tikslus dydis nežinomas.

Šiukšlynas susidarė dėl vandens srovių, kurios ir subūrė didelį kiekį šiukšlių į vieną vietą. Šiukšlynas sudarytas iš chemikalų, dumblų, plastiko, šiukšlių bei kito šlamšto, todėl nemanau, kad norėtumėte aplankyti šią vietą :)

Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis

--------------------------------------

Vartotojo avataras

Pukuse

®espect

Vilnius

-5.00 Lt

Standartinė » 2010 Bal 23, 15:57

Aš tai pvz visur beveik norėčiau, o ypač į tą pragarą. Taip kietai turėtų būt pamatyt.. :sweet: Nu tos šiukšlės tai nelabai vilioja, ir Lietuvoj galiu tokių prisižiūrėt, o visur kitur tai norėčiau. :up:

Vartotojo avataras

Hoshi No Suna

Patyręs forumietis

11,212.82 Lt

Standartinė » 2010 Bal 23, 17:06

Aš irgi noriu į pragarą Derweze, Turkmėnistane ^^

Vartotojo avataras

Baniuka.

®espect

2,680.63 Lt

Standartinė » 2010 Bal 23, 18:14

šiukšlės tai žiaurios,ir pačiam vandenyne.. :kill:

Vartotojo avataras

Lumina

Patyręs forumietis

kretinga

434.00 Lt

Standartinė » 2010 Bal 23, 19:54

Aš norėčiau ten į tuos idzu sodus tokijuje :D

Vartotojo avataras

Lumina

Patyręs forumietis

kretinga

434.00 Lt

Standartinė » 2010 Bal 23, 19:55

Aš norėčiau ten į tuos idzu sodus tokijuje :D

Vartotojo avataras

Sneaky^

Forumo gyventojas

Vilnius

1,930.57 Lt

Standartinė » 2010 Bal 23, 19:58

Aš norėčiau į asbesto kasyklą, nuodingųjų augalų sodą ir į vartus į pragarą. :boogie:
Į tas salas tai nelabai norėčiau, nes abejoju ar ten be tų dujų būtų kas nors įdomaus. O šiukšlių kelias - nieko įspūdingo. :]

Vartotojo avataras

devilish

®espect

17.00 Lt

Standartinė » 2010 Bal 24, 08:27

Aš norėčiau į nuodingus sodus, tada dar į tą pragarą. Pragaras atrodo labai gražiai, o kaip naktį jis atrodytų (mm)

Vartotojo avataras

Kyberiz

Patyręs forumietis

Molėtai

7,044.50 Lt

Standartinė » 2010 Bal 24, 09:48

Norėčiau į tuos sodus ir prie vartų į pragarą :D

Vartotojo avataras

Draco'a

Forumo gyventojas

1,004.53 Lt

Standartinė » 2010 Bal 24, 21:48

Tas ,,šiukšlių kelias" kooks žiaurus... ;/

Vartotojo avataras

monstraZz

Aktyvus dalyvis

Vilnius

6,181.42 Lt

Standartinė » 2010 Bal 25, 21:23

kodel nenoreti i nuodingu augalu soda jei neketini ju valgyti? man atrodo idomu butu :hoorey:

Vartotojo avataras

Thea

Forumo gyventojas

Ibiza

4,054.95 Lt

Standartinė » 2010 Bal 27, 16:26

Baisiai atrodo, ta nuotrauka su tom kaukėm : D

Vartotojo avataras

Estera2121

Aktyvus dalyvis

1,040.00 Lt

Standartinė » 2010 Lap 25, 18:30

Aš visur norėčiau išskyrus tą kelia,ir kur su dujokaukėm reikia būti :shock:

Vartotojo avataras

Requwilld

Dalyvis

400.00 Lt

Standartinė » 2010 Lap 25, 23:00

Geras, nuodingų augalų sodas, eini ir saugais kad kokia gėlė neprarytų :D
Arba dujų duobė :D uždegė ir negali sulaukt kol sudegs...

Vartotojo avataras

molikas10

Įsijaučiantis

18.00 Lt

Standartinė » 2010 Gru 06, 08:47

as tai visai noreciau aplankyti visas vietas isskyrus siukliu kelie ko jau ko bet siukslese pasymaudyt nelabai noreciau

Įvairūs Straipsniukai

Linksmas.net on Facebook  Tapk gerbėju

Šiandien:

Imagination.lt

Dabar prisijungę

Šiuo metu prisijungęs 1 narys :: 0 registruotų, 0 slaptų ir 1 svečias
Daugiausia vartotojų (555) buvo 2010 Bir 02, 09:13

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias