Papūgų agresija ir kitos problemos
27 pranešimai(ų)
• Puslapis 2 iš 2 • 1, 2
Aš taip pat auginu nimfą.
Iš tiesų ir manoji agresyviai reaguoja į pirštus, rankas.. Tiesa, ją mum atidavė kažkokie močiutės kaimynai, nes vaikas alergiškas ar ten kas.. Manėm iš pradžių, gal jį "kankino" su tom rankom, tai todėl ir bijo. Dėl maisto. Manoji mėgsta pagraužti kokią morką, obuolį ar batono. Taip pat valgo ir tą savo įprastą maistelį (grūdai kažkokie ir saulėgrąžos), kartais kokį skanėstą nuperkam. Tad valgo ji labai daug ką, nesenai su manim vištieną iš vienos lėkštės valgė ir nesvarbu, kad po to viską užgėrė alum. :D Narvelį mes uždarome tik nakčiai arba kai išvykstam kur nors, nes turim ir katiną, kuris naktim išalksta. Tad panorėjęs skraido po butą. tiesa, prijaukinom mes jį. jis pačių delnų, pirštų bijo, bet pakviestas atsitupia ant peties ir jau mokosi atkartoti garsus (telefono čirškėjimą, savo vardą šnabžda, šiaip daineles čirškia). O va tarkim tėčio rankų nebebijo, tiesiog gal šioks toks pasitikėjimas atsirado... Papūgai labai svarbus dėmesys. Pati auginu dvi nimfas apie 3 metus.
Iš pradžių buvo tik viena, patėlė, kiek vėliau patinėlį parsivežėm. Patelė buvo iš prigimties tokia pasikėlus, nelabai mėgo mumis (mane, sesę, mamą) tik tetį prisileisdavo, ir šiaip, labiau vyriškąją giminę mėgo, mums kirsdavo, bet būdavo, užeidavo, meilindavosi. Tai va, parsivežėm patinėli, maždaug po metų, ir užvirė karas tikrąja ta žodžio prasme. Patelė buvo pasipiktinus. Na kaip čia gali būti, kad ji gausi dėmesiu dalintis su kažkuo kitu... Buvo papūgos kraujuotos kiek laiko, bet pamažu apsiprato, tik patelė labiau žmones pamėgo, 'sukalbamesnė' patapo. O patinėlis... Jis skrenda visur iš paskos patelės, todėl labai lengvai priprato prie rankų, imdamas pavyzdžiu dėmesio įvairiausiais būdais siekiančią patelę. Dėl maisto - tiesa, papūgos iš proto kraustosi dėl 'sėmkių'. Bet atmink - jos nuo jų tunka (: . Nepersistenk, nes maistas kuriuo maitini (na tik ne tas 'parduotuvinis') gali atsibosti, jei pernelyg piknaudžiausi. Salotos ir kiti žalumynai, gerai, bet papūgos, o ypač nimfos nemėgsta šlapio asr drėgno maisto, pvz. obuoliai, bananai, pomidorai... Nimfos dievina ir fermentinį sūrį, būtinai įdėk i narvelį, ar prie 'parduotuvinio' maisto, jei neliečia kitur padėtų. Būtų šaunu, jei papūga gautų 'pagriaužti', kad ir kokią šakelę iš lauko (žiūrėk, kad nebūtų iš tetitorijos, kur važinėja mašinos). Nuo streso po kiek laiko papūgos atsigauna, bet gali būti, kad Tavo papūga iš laukinių vietų, na tiesiai iš gimtųjų džiunglių parvežta, nepratusi prie narvo. Laukinę papūgą tikrai sudėtinga prijaukinti, galgi net neimanoma... Bet siūlau nenuleisti rankų, vieną dieną vistiek nusileis (; Wow, sunku patikėti, kad kita papūga taip gali pakeisti charakterį
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
man tai išmetė Lietuviška erotika. Vartotojų atsiunčiamos ir Nimfos.lt organizuotų fotosesijų erotinės nuotraukos. Lietuvaičių erotinės nuotraukos. Nauja geismo vizija. Žinai Monna, jei nori įsiūlyti papūgai tas salotas, mėgink jas palėpti tarp gėlių.
Gal atras, o gal netyčia paragaus. (: Be to, tas šakeles (gali net su lapeliais) tarsi lakteles (nu tuos pagaliukus kur jie tupi ant jų) įkišk, tą žievę manau neatsisakys apkramtyti, bent jau maniškiai tai labai mėgsta. As turiu papuga nimfa, ir noreciau suzinot kodel jis piktas, ta prasme daznai garsiai rekauja, ko jam truksta, demesio turi, pasikalbam, labai muzikalus, visus garsus atkartoja, tupia ant galvos ir ciauska, megsta kai jam galva kasai, pats ateina ir papraso, pirstus snapu kerta, tada kasai jam...taip paklusnus vakare kai pasakai eik namo skrenda i savo narva, diena skraido laisvai, pabandyk neisleisti rekia blaskosi po narva dureles judina, valgo viska, is lekstes mums irgi padeda...Tik nesuprantu to jo garsaus rekimo net ausyse spengia.
Na ismokinti galima tik kantrybes reikia daug, o su bausmem jo tikrai isizeidzia, bet greit atsileidzia, as tik subaru kad negeras, tai idemiai klausos kuoduka kelia galvyte kraipo, ir kaip maniskis ciaksi... Uzduosiu kelis man labai rupimus klausimus. Ir labai tikiuosi kad padesite ir atsakysite man.
1. Kaip galima prijaukinti banguotaja papugele? Ka reikia daryti? Nes ji dabar liko viena,patinelis mire. Ji kandziojasi, skraido po narveli, neina paimti. Bijau ja suzeisti? 2. Ar gali ir ji numirti nuo vienatves? Nes man jos neina prisijaukinti.. Sakoma kad kai vienas is poreles mirsta ir kitas mirsta.. Ar kaip? Aciu labai uz atsakymus jei kas atsakys. Man labai svarbus jusu atsakymai, nes kitąkart jau gali buti per velu..... :/
27 pranešimai(ų)
• Puslapis 2 iš 2 • 1, 2
‹ Įvairūs ‹ Gyvūnai |