Įvairūs Filmai, TV, knygos

Lėlės / Dolls

Vartotojo avataras

Artes

®espect

...netoli

30,325.57 Lt

Standartinė » 2009 Lap 13, 00:07

Lėlės / Dolls

Žanras: Drama, romantinis
Aktoriai: Miho Kanno, Hidetoshi Nishijima, Tatsuya Mihashi, Chieko Matsubara, Kyoko Fukada, Tsutomu Takeshige, Kayoko Kishimoto, Kanji Tsuda, Yuuko Daike, Ren Osugi.
Režisierius: Takeshi Kitano
IMDB įvertinimas: 7.8

Paveikslėlis

Aprašymas:

Trys tragiškos istorijos apie nužudytą meilę.

Pirma – apie liūdną jaunuolio Matsumoto sprendimą paklusti tėvams, mesti savo mylimą merginą ir vesti kitą iš turtingos šeimos..
Antra - apie vienatvės iškamuotą jakudzos bosą Chiro, staiga prisiminusį merginą iš savo seniai praėjusios jaunystės, kurią tada paliko dėl valdžios ir turto troškimo...
Trečia - apie subjaurotą gražuolę televizijos žvaigždę. Ji buvo garsi ir visas pasaulis buvo po jos kojomis. Tačiau įvyko nelaimingas atsitikimas. Ir dabar merginos likimas - dienų dienas sėdėti nuošaliame pajūryje ir žiūrėti į jūrą...

"Lėlėse" daug tylos. Išskirtinai daug tylos. Kai tik žolės šlamėjimas, drugelių sparnų plazdėjimas, krintančių žiedlapių, gelstančių lapų, garsai objektyvo horizonte. Vos pastebimi niuansai supa lyg kažkokia svarbi ceremonija jo veikėjus. Išlaikyta proporcija ir harmonija su tyla, nuolat kintančios nenusakomos filmo spalvos sukuria visą pasakojimo nuotaikų gamą.

Tyla - kameriškumo, vienatvės, nuošalumo atspindys. Viso filmo metu dominuojanti raudona spalva - dramos, meilės ir mirties spalva. Iš visų šių nuotrupų Kitano surenka tris viena į kitą pereinančias atviras šekspyriškas istorijas, supindamas europietiškos dramos tradicijas su japoniška estetika, būdinga senovės graikų teatrui.

Kitano "Lėlės" - tai filmas-įvykis. Naivaus savamokslio režisieriaus Kitano stilius šiame filme pasiekia tobulumą. Be abejo, tai geriausias šio žymaus japonų režisieriaus filmas, ir tuo pat metu tai įspūdingas šiuolaikinio kino pasiekimas, tikra odė jo didenybei kinui. Draskanti sielą ir kartu subtili. Sukrečianti ir užburianti.

“Iš tiesų po to ką tu išvysti, tave ištinka tylus Kitano šokas.“

--------------------------------------

Vartotojo avataras

illuminated

®espect

-13,073.73 Lt

Standartinė » 2009 Lap 13, 17:49

Čia korėjiečių filmas kiek žinau? Norėtųsi pažiūrėti, bet dabar ir taip susikaupęs toks gan nemenkas sąrašiukas filmų, kuriuos privalau pažiūrėt. :D Bet šitą kada nors būtinai pažiūrėsiu.

Vartotojo avataras

Kvaksia

®espect

7,334.39 Lt

Standartinė » 2009 Lap 13, 19:09

Nei Linkomanijoj nei Torrent.LT neradau tarp filmų sąrašo. ;/

Vartotojo avataras

And_me

®espect

Vilnius

667.38 Lt

Standartinė » 2009 Lap 13, 19:37

Aš ir neradau. O iš aprašymo pasirodė įdomus.

Vartotojo avataras

Artes

®espect

...netoli

30,325.57 Lt

Standartinė » 2009 Lap 13, 21:32

Jei esat užsiregistravę filmai.in, tai ten yra (įgarsinta lietuviškai).
http://www.filmai.in/online-filmai/liet ... -2002.html
Arba galima atsisiųst filmą Japonų kalba su angliškais titrais (kaip dariau aš). Suprast lengva, nes nėr daug teksto.
____
O jei apie patį filmą, tai jame daug tylos [bet čia ji prasminga], daug smulkmenų, į kurias svarbu atkreipti dėmesį, ir šiaip - filmas skirtas rimtam žiūrėjimui.
Man - jis vienas geriausių. O kas mane nors kiek pažįsta, žino - kuo labiau filmas paveikia psichologiškai, tuo jį vertinu geriau. Tai mano reziumė apie šį filmą turėtų būti aiški.

Vartotojo avataras

Lyju.

Patyręs forumietis

17,403.93 Lt

Standartinė » 2010 Sau 06, 10:52

Vienas geriausių mano matytų filmų. Tyla,labai tinkama jame. Apskritai ir gerai,kad jos daug. Dialogai-nebūtini. Man žiauriai patiko.

Vartotojo avataras

Delilah

Įsijaučiantis

1,846.80 Lt

Standartinė » 2010 Sau 06, 16:07

Labai savotiškas filmas. Mačiau gal pernai. Bet kai kurias scenas iki šiol atsimenu (scena prie mašinos, kai ta mergina užstrigo su virve arba tas vaikinas, kai išsidūrė akis vien tam, kad galėtų susitikt su savo heroje). Ir visas filmas toks labai keistas, bet geras. :clap:
Dar filmas Zatoiči labai patiko.

Vartotojo avataras

PureLife

Įsijaučiantis

Aii

1,964.38 Lt

Standartinė » 2010 Sau 08, 16:59

Reikės parsisiusti,visai nieko atrodo.

Įvairūs Filmai, TV, knygos

Linksmas.net on Facebook  Tapk gerbėju

Šiandien:

Imagination.lt