Jo, man irgi, bandau pasukt o jinai pradeda striginėt

. Ir pasukt į kitą pusę nelabai sekasi, o kai atsuku nebeatsisuka atgal Va dar šita man labai faina
Užtemimas Marse
Sukoncentruokite dėmesį į baltą tašką raudono skritulio centre.
Kuo ilgiau žiūrėsite - tuo geriau (2 minutės ir jūs gausite labai stiprų efektą). Stenkitės neatitraukti žvilgsnio nuo nuo balto taško, nors bus sunku. Netrukus pradėsite matyti ploną šviesų žiedą aplink skritulį. Vis dar išlaikykite žvilgsnį į baltą tašką! Ir stenkitės visiškai nejudinti galvos (geriausia - pasiremkite rankomis priešais monitorių). Kai taip išbūsite bent minutę, lėtai pradėkite atitraukti savo galvą atgal - vis dar stengdamiesi koncentruoti žvilgsnį į baltą tašką. Skritulio žiedas nušvis skaisčia TIKRA ŽYDRA spalva! Toliau lėtai traukite savo galvą atgal - viskas nušvis dar labiau...
(Mėlynai/žydra spalvų gama dešinėje nėra šios iliuzijos dalis. Tai tik skirta demonstracijai, jog ultra-žydra spalva, kurią kątik matėte, nėra monitorių spalvų paletėje! Ji turėtų būti, bet jos nėra. Šis efektas buvo sukurtas tyrinėjant priežastis, kodėl monitoriai negali pavaizduoti tikros žydros spalvos.)
Ir šiaip
http://ik.su.lt/~grazvis/komp_sistemos/?Linksmyb%C4%97s:Optin%C4%97s_iliuzijos - bent jau man labai fainos iliuzijos.