Mergina, kuri buvo vadinama „storiausia Didžiosios Britanijos paaugle“, sako, kad ji gailisi pasidariusi skrandžio sumažinimo operaciją, kuri jai padėjo numesti 140 kg, praneša Dailymail.co.uk.
Malissa Jones buvo vos 17 metų ir svėrė 216 kg. Ji tapo jauniausia brite, kuriai buvo atlikta skrandžio mažinimo operacija. Praėjus dvejiems metams, Malissa teigia, kad svorio numetimas ją padarė nelaimingą ir kad ji gailisi dėl atliktos operacijos, kuri Didžiosios Britanijos mokesčių mokėtojams kainavo 10 tūkst. svarų.
„Žinau, kad galiu atrodyti nedėkinga, tačiau man labiau patiko mano kūnas, kai buvau stora, – sako devyniolikmetė mergina. – Tada jis turėjo linijas, nebuvo suglebęs ir nudribęs. Anksčiau turėjau gražias rankas, o dabar turiu jas slėpti, nes jos atrodo siaubingai.“
Malissa, kurios drabužių dydis sumažėjo nuo 30-to iki 16-to, slepia suglebusį kūną po plačiais, nepriglundančiais drabužiais.
„NHS ( Nacionalinė sveikatos apsaugos tarnyba) man nepašalins odos pertekliaus. Turiu susitaupyti 20 tūkst. svarų ir pasidaryti operaciją privačiai, – sakė Malissa. – Suprantu, kad operacija man išgelbėjo gyvybę, bet geriau niekada nebūčiau jos pasidariusi.“
Malissos situacija prieš operaciją buvo pavojinga: jau penkiolikos ją ištiko pirmasis širdies smūgis. Nors ji išbandė įvairias dietas, specialias liesėjimo piliules, vistiek negalėjo sustoti valgiusi. Per dieną Malissa suvartodavo 15 tūkst. kalorijų. „Buvau laiminga tik tada, kai valgydavau“, – pasakojo mergina. Per dieną ji suvalgydavo dešimt „Mars“ šokoladinių batonėlių, dešimt bulvių traškučių pakelių, keletą sumuštinių ir greito maisto komplektų. „Visus kišenpinigius išleisdavau maistui.“
Malissa augo šeimoje, kurios visi nariai turi problemų su svoriu. Jos mamos, 46 metų Dawn, dydis yra 16-tas, tačiau prieš skrandžio sumažinimo operaciją buvo 26-tas.
Malissa pasiryžo skrandžio operacijai po to, kai gydytojai jai pasakė, kad jos antsvoris tiesiogine to žodžio prasme traiško jos vidaus organus. Po operacijos ji per mėnesį numetė daugiau nei 12 kg svorio. Iš pradžių merginai pokyčiai patiko. Ji pradėjo labiau pasitikėti savimi, gavo gerą darbą ir galėjo dėvėti madingus drabužius, tačiau toliau tirpstantis svoris tapo merginos nelaime. Malissa sako, kad ji bijo nusirenginėti prieš vaikinus, nes turi daugiau raukšlių nei 90-metė močiutė. „Tikėjausi, kad numetusi svorio galėsiu dėvėti maudymosi kostiumėlį ir eiti į paplūdimį, tačiau dabar negaliu to daryti, nes gėdijuosi savo kūno. Mintis, kad turėsiu gyventi su tokiu kūnu visą savo gyvenimą, mane gąsdina.“
Malissai buvo išrašyti antidepresantai, jai teko atsisakyti darbo, nes mergina nuolatos jaučia skrandžio skausmus ir kenčia nuo viduriavimo.
„Nors dabar nebeturiu problemų su širdimi, tačiau kartais jaučiuosi taip blogai, kad negaliu pakilti iš lovos“, – prisipažįsta mergina.
Neseniai Malissa prarado 15 savaičių kūdikį ir gydytojai jai pasakė, kad ir ateityje ji negalės išnešioti vaiko, nes jos skrandis negali išlaikyti augančio vaisiaus spaudimo.
„Tikiuosi, kad visa tai perskaitę žmonės nustos galvoti, kad skrandžio operacija gali stebuklus. Gailiuosi, kad pasirinkau operaciją vietoje treniruočių ir sveikos mitybos. Tiesa ta, kad dabar jaučiuosi daug blogiau nei prieš operaciją“, – sako Malissa.