Britų kareivis, tarnaujantis Afganistane apgavo mirtį – snaiperio kulka pervėrė jo nugarą, kaklą, šalmą ir jis liko gyvas, praneša Dailymail.co.uk.
Leitenantas Paddys Rices gali drąsiai būti pavadintas „laimingiausiu Afganistano kareiviu“. Praėjus dviems savaitėms po to, kai snaiperio kulka pervėrė jo kūną, nekliudžiusi nei vieno gyvybiškai svarbaus organo, jis vėl sugrįžo į tarnybą.
Leitenantas Rices iš 1-ojo grenadierių bataliono klūpojo ant britų belaisvių stovyklos stogo Helmande, kai talibų snaiperis ėmė į jį šaudyti.
25 metų karininkas pasakojo: „Užlipau ant stogo, kur manęs laukė mano kareiviai, bandžiau perkelti radiją į gynybinį bunkerį. Buvau su šalmu, nes mano pozicija buvo gana atvira. Staiga pajaučiau stiprų smūgį į nugarą. Supratau, kad esu pašautas.
Leitenantas Rices tuo metu, kai kulka jį kliudė, klūpėjo. Ji perėjo jo nugarą, kaklą ir išėjo pro šalmą per kairę ausį.
„Aš pridėjau ranką sau prie ausies ir pamačiau kraują. Pasakiau būrio seržantui: „Mane pašovė. Nepanikavau. Jaučiau, kad viskas bus gerai“. Rice šūvis kainavo 29 siūles.
Pašautas Rices paskambino savo merginai į Londoną, kuri tuo metu apsipirkinėjo. „Ji išsigando išgirdusi, kad esu pašautas, tačiau aš ją užtikrinau, kad jaučiuosi gerai ir ji nusiramino.“
Kapitono Jameso Swanstono jis buvo pavadintas „laimingiausiu Afganistano kareiviu“. Jis sakė, jei kulka būtų kliudžiusi jį bent keliais milimetrais labiau į vieną ar į kitą pusę, Rices būtų arba miręs arba stipriai sužeistas.