Diskusijos Sportas

Žirgų sportas

Vartotojo avataras

~Dream~

Aktyvus dalyvis

Kaunas

9,304.21 Lt

Standartinė » 2009 Rgs 15, 20:11

--------------------------------------

Vartotojo avataras

MuOn

®espect

Vilnius

21,478.95 Lt

Standartinė » 2009 Rgs 15, 22:03

Bet šituos kuriuos čia dedi visus iš fotkių mačius. :D

Croupade.

Lankytojas

115.48 Lt

Standartinė » 2009 Rgs 16, 13:46

Geriausias sportas, jis man pirmoje vietoje. Žinoma, turi tam turėtį potraukį mylėti arklius :love:
Šiame sporte taip pat dirba visi raumenys ir belekaip atpalaiduoja :clap:

Vartotojo avataras

gabriux

Apšilinėjantis

Siauliai

1,946.50 Lt

Standartinė » 2009 Spa 09, 16:41

Joju beveik 1 metus Siauliuose :D :love:

Vartotojo avataras

erness.

Įsijaučiantis

Klaipėda.

1,770.34 Lt

Standartinė » 2009 Gru 06, 18:14

Lietuvoj šis sportas laaabai mažai paplitęs, todėl kai kuriais atvejais, jojantį žmogų palaiko už (atsiprašau už išsireiškimą) nevispotį. :roll:

apolla741

Apšilinėjantis

554.88 Lt

Standartinė » 2009 Gru 07, 15:00

Manau kad tai fainai :lol:

Vartotojo avataras

Gretulencija

Lankytojas

530.00 Lt

Standartinė » 2010 Geg 02, 20:14

Joju 3 metus, bet sporto nesiekiu ir nė neketinu ;DD Man tiesiog atrodo šiek tiek žiauru kai žirgus be perstojo varo per kilometrines kliūtis ar jie turi bėgti su našta ant nugaros dar trankomas. nors ką galiu pasakyt. Žiūrėti man gražu, tikrai gražu, bet pati negalėčiau, mat ne man siekti rezultatų jėga, aš mėgstu eiti tiek kiek žirgas gali ir kol nereikia jo ten stumti prievarta. žinau, požiūris labai nesportiškas, bet ką jau padarysi, aš jodama visad bandau tik kad ir man ir žirgui būtų gerai, mat mūsų lievam žirgynėly ir taip žirgai būna labai nutampomi. Nors kai reikia šokti per kliūtis gauna ir nuo manęs, neneigiu, trenerė žino, kad nesiekiu sporto, bet vistiek treniruoja kaip visus, tad kartais jau suku į kliūtis ir raginu gana žiauriai, todėl ir nemėgstu pačio tokio jojimo o.O
o šiaip jai mėgstamiausia sporto rūšis... Tai mano mėgstamiausia yra pati žiauriausia :oops: nieko negaliu padaryt, dievinu rodeo. DIEVINU.Žinau kaip žirgai ir visi tie jaučiai būna kankinami, kad ožius skaldytų, kad jų kiaušiai, atsiprašant, būna suveržiami, bet man tai patinka, velniškai patinka. Pati joju ant jaunos kumelės, kuri buvo net neprajoja, ant jos atsisėdo ir jojo, bet, kaip visad, mūsų žirgyne ji buvo sugadinta, su ja buvo šiurkščiai elgiamasi ir kažkur 3 metų ji buvo jau šokdinama per kliūtis kurios aukštesnės nei metras. Vien todėl, kad ji mėgsta šokti. Tad dabar kai atsisėdi tai ir lauk. Net prasivaikius lėkiu sau per aikštę ožiais, visi aplink krenta nuo žirgų o aš, tuos kritimus sukeldama, paslapčia dar džiūgauju, kad ji nešiojas, nors ir stabdau, kad maži vaikai nesusižeistų. Kad ir kaip būtų, kaip žirgas ji vistiek nuostabi. Žemoka, veislė nežinoma, bet tikrai su žemaituku maišyta. Būtų aukšta - imtu prizines vietas varžybose, na kai paaugėtų, jai gal 4 metai dabar, bet šokti ji mėgsta. Kaip sakiau, gerai nejoju ir tą pripažįstu, tad nė nevaidinsiu kažką išmanančios ar mandros, nesidomiu normaliai nei žirgais nei sportu, man tai hobis, tad jei laisvai gali būt, kad dėl ko nors apsišaunu, bet kad mėgstu sakyt ką žinau :D Taigi atvedu ją į kliūti. Kreivai šleivai, po kažkokio serialo filmavimo ji grįžo visa nusilpusi ir dar užkandusi. Tik atminkština žandus tuoj vėl maži vaikai nutampo, mat po manęs ožių nebebūna, atsėdžiu ir tada ji vėl miela kaip visad. Taigi kai užkandus nesugebu atsukti normaliai į kliūtį, turiu didžiulę problemą, niekaip neišeina man išmokt sukti 2 pavadžiais, trenerė dejuoja už galvos susiėmus o man niekaip, nors tu ką, tai gi atvedu į stulpą. Grynai į stulpą ir matau, kad būtų kvaila šokti, žirgas gali susižeist, taigi jau ketinu nusukt ją į šalį, žinau, kad blogai darau, mokau nusikinėt bet... , ir ji pati, jau grynai sustojusi prieš tą sulpą, neraginama pasisuka į kliūtį kiek tai įmanoma ir peršoka iš vietos. Visiškai neparaginta, o ir kliūtis nežema. tada nekliudžius dar peršoka 2 kliūtį mat sistema.
na gerai gerai, ką tik ne į temą šnekėjau, bet aš negaliu apie ją nešnekėti, nuostabi kumelė ir kiti gal ir varo kad be veikslės, bla bla bla, bet kai žirgas taip gelbėja raitelį tai pagalvokit kiek jis per varžybas gali laimėti. Aš ją pusę metų gal joju ir ji manniekad nėra nei stojus nei nusukus, net neraginama normaliai o į kliūtį irgi nelekia. kitiaip sakant paimtų ją gerai jojantis ir ne žirgas o auksas būtų, na tik keleto + centimetrų reikėtų ;DDDD

Užsišnekėjau bet mačiau akd apie kainas rašėtės.
Joju Šiaulių Jaunųjų Gamtininkų Centre. JGC. Žinau, pagarsėjęs labai blogai ir to neneigiu. Geriau išvežtų iš čia visus žirgus, jie kartais ant pliko cemento stovi o mes tik dejuojam. Tad čia joti tikrai niekam nepatarčiau, nebent šiaip sau, sporto čia nieeekaip nepasieksit ir nebandykit, pagailėkit žirgų, jiems ir tiap nekas.
Taigi 8 treniruotės 120 litų. Bet čia tik vasarą. Labai pigu, žinau, bet kad ir inventoriaus nėra, ir žirgai normaliai valgyt negauna, o kai būna parduoti patys geriausia žirgai pinigai kažkur "pradingsta", bet mes tai iš jų tikrai nieko negaunam, tik direktorius iš kažko nusiperką naują mašiną ar fotoaparatą. O burelis praeitais metais buvo 6,50. Mėnesiui. O taip pigu. 2 kartai į savaitę, trenerė dosni nors ir pačios geriausios klavifikacijos, kad geriau joja gauna jot ir valandą, aš, kad ir keista, tarp stipresnių, todėl kad nekrentu ir kai liepia aukštas kliūtis šokt. Na, tokios ir aukštos. Man 1,15 aukščiausiai kol kas, aukščiau ir nenoriu, ne mano jėgoms ir tą žinau, ten žirgas pats šoko, o aš tik laikiausi, nuo 1,20 jau pati nusukau.
O nuo šių metų jau 25 litai. Gerokai pabrango, bet vistiek beviltiškai pigu. Per pigu, vinema žirgui kliūva gal 3 vaikai. 3 valandas dirbti, neemiškas krūvis, dar kai žirgelis jauans o joja visokie nieko nemokantys kaip aš, bet pasitaiko ir daaaug blogsnių.
Tad, jei norit šiaip sau pajoti galit atlėkti, bet įspėju- nusivilsit, o jei norit sporto ar kažko normalaus - eikit į normalų žirgyną ;D

Va čia bus metų postas, bet kad labai mėgstu šnekėti, dar it x3 tiek prikalbėčiau, bet užteks. kas netingit paksaitykit, bent žinosit, kad į JGC važiuoti joti - neverta, nieko gero nerasit :|

Vartotojo avataras

Pukuse

®espect

Vilnius

-5.00 Lt

Standartinė » 2010 Geg 18, 23:36

Na, ne sportą galiu pakomentuoti, bet tik vieną pasijodinėjimą.. ; D Tai su Laisvalaikio dovanom buvom jodinėjimo pamokoj Niūronyse, Anykščiuose. Labai patiko, aišku ant to anklio tai sėdėjau kaip stabas ir net nesijudinau praktiškai, nu tik kai nuo medžių pasilenkt reikėjo. : DD Nu mes ten ne jodinėjom, gal tik ėjom greičiau jau, bet nežinojau daugiau kur pasireikšt. Tai šiaip tikrai labai fainai, kai joji kartu joja ir viena patyrus, tai mama paklausinėjo kažko, bet aš negirdėjau nes mano arklys buvo flegma. Nu labai lėtas, bet nenorėjau spardyt kad greičiau bėgtų, nes labai užsispyręs, tai galvoju numes paskui žemėn. :D Ne, dabar tai galvoju galėjau ir paskubint truputį, bet gi viskas kitaip atrodo sėdint ant neramaus arklio ir čia, namie tvirtai susisukus ant kėdės. Gi arklys - gyvas padaras, ką aš žinu kas jam gali susirodyt. :p Tai va mano arklys buvo flegma ir užsispyrėlis, nes niekaip nesuvaldžiau. Tai dar ačiū Dievui kad nesugalvojo smėly pasivartyt, sakė kad vieną kartą taip buvo. : D Sako ta profė, visi žirgai išmokyti vienas paskui kitą sekti. Aha, šias, visi tvarkingai eina, maniškis per metrą kairėj. Aš jo tą dešinį pavadį tempiu, o tas nė nesiteikia paeit dešinėt - ir toliau eina tiesiai, galva užsukta, įstrižas visas, bet tiesiai. Tai truputį užkniso, bet paskui atsibodo mėgint jį ''vairuot'' tai vos ne paleidau tą pavadį ir sėdėjau, uodus baidžiau nuo savęs ir nuo arklio. Ai, ir dar kai stipriau suimdavau pavadį tai jis purtytis pradėdavo, tai pasakiau profei ta sako tai tegu purtosi. Aha aš galvoju, jis čia maskatuojasi visas, o aš tai išsilaikyt kažkaip turiu, visgi pirmąkart ant arklio sėdžiu apskritai. Nu žodžiu, tai vos vos aš ji prilaikiau, vistiek ''nesivairavo''. : D Tada dar jis kaip sugalvodavo uodus baidytis - sustoja, ir koją kurią nors pakelia. Tai aš taip pasvyru į vieną pusę, nu ir einam toliau. 2 minutės praeina - ir vėl tas pats. : D Nu žodžiu, su nuotykiais, bet patiko. : D O šiaip, tai vieną valandą už 30 litų jodinėjom. Nu vienam žmogui 30 Lt. O čia dar šiaip paminėsiu, kad mano arkliukas buvo pilks, vardas - Grantas. :up: :-)
Taigi, priešingai nei į JGC, kas norit šiaip pajodinėti tikrai rekomenduoju, liuks. : )
Paskutinį kartą redagavo Pukuse 2010 Geg 18, 23:39. Iš viso redaguota 1 kartą.

Vartotojo avataras

Dusk

®espect

Portadown

7,344.96 Lt

Standartinė » 2010 Geg 21, 12:36

O man gaila tu arkliu, tad niekada neziuriu

Vartotojo avataras

Gretulencija

Lankytojas

530.00 Lt

Standartinė » 2010 Geg 21, 22:30

Pukuse rašė:Na, ne sportą galiu pakomentuoti, bet tik vieną pasijodinėjimą.. ; D Tai su Laisvalaikio dovanom buvom jodinėjimo pamokoj Niūronyse, Anykščiuose. Labai patiko, aišku ant to anklio tai sėdėjau kaip stabas ir net nesijudinau praktiškai, nu tik kai nuo medžių pasilenkt reikėjo. : DD Nu mes ten ne jodinėjom, gal tik ėjom greičiau jau, bet nežinojau daugiau kur pasireikšt. Tai šiaip tikrai labai fainai, kai joji kartu joja ir viena patyrus, tai mama paklausinėjo kažko, bet aš negirdėjau nes mano arklys buvo flegma. Nu labai lėtas, bet nenorėjau spardyt kad greičiau bėgtų, nes labai užsispyręs, tai galvoju numes paskui žemėn. :D Ne, dabar tai galvoju galėjau ir paskubint truputį, bet gi viskas kitaip atrodo sėdint ant neramaus arklio ir čia, namie tvirtai susisukus ant kėdės. Gi arklys - gyvas padaras, ką aš žinu kas jam gali susirodyt. :p Tai va mano arklys buvo flegma ir užsispyrėlis, nes niekaip nesuvaldžiau. Tai dar ačiū Dievui kad nesugalvojo smėly pasivartyt, sakė kad vieną kartą taip buvo. : D Sako ta profė, visi žirgai išmokyti vienas paskui kitą sekti. Aha, šias, visi tvarkingai eina, maniškis per metrą kairėj. Aš jo tą dešinį pavadį tempiu, o tas nė nesiteikia paeit dešinėt - ir toliau eina tiesiai, galva užsukta, įstrižas visas, bet tiesiai. Tai truputį užkniso, bet paskui atsibodo mėgint jį ''vairuot'' tai vos ne paleidau tą pavadį ir sėdėjau, uodus baidžiau nuo savęs ir nuo arklio. Ai, ir dar kai stipriau suimdavau pavadį tai jis purtytis pradėdavo, tai pasakiau profei ta sako tai tegu purtosi. Aha aš galvoju, jis čia maskatuojasi visas, o aš tai išsilaikyt kažkaip turiu, visgi pirmąkart ant arklio sėdžiu apskritai. Nu žodžiu, tai vos vos aš ji prilaikiau, vistiek ''nesivairavo''. : D Tada dar jis kaip sugalvodavo uodus baidytis - sustoja, ir koją kurią nors pakelia. Tai aš taip pasvyru į vieną pusę, nu ir einam toliau. 2 minutės praeina - ir vėl tas pats. : D Nu žodžiu, su nuotykiais, bet patiko. : D O šiaip, tai vieną valandą už 30 litų jodinėjom. Nu vienam žmogui 30 Lt. O čia dar šiaip paminėsiu, kad mano arkliukas buvo pilks, vardas - Grantas. :up: :-)
Taigi, priešingai nei į JGC, kas norit šiaip pajodinėti tikrai rekomenduoju, liuks. : )

Na šiaip pajodinėt galima,geri tie žirgai, visi labai nuoširdūs, na bet ne sportuoti =D

o ne spardyti reikia o blauzdom paspausti, nors suprantama, nemoki ir tikrai baisu kad bandys numesti kai dar joti nepratęs, dabar jau net noris kokio ekstremalumo, mintyse galvoji "oi mesk man oži, mesk' jei netyčia tuo atveju šiukščiau timpteli pavadžius - gauni xDD

O kad užsispyręs tai bent su charakteriu, mėgstu tokius keitasprandžius, kai būna nuolankūs mane migdo, viską daaaro, o man kartais norisi parodyt kas bosas jei neklauso, stumtelėt, ragint iki mėšlungio, bet tik tada kai tikrai neklauso xDD

O galvas daug kas krato. Maniškę įpratino, negaliu atpratint, mat ne į viršų mėto o žemyn, ir nežinau kč daryt, trenerei nelabai rūpi, tik mane erzina =DD Nors paprastai tai reiškia kad per daug laikai įtemptus pavadžius, bent tik pradėjus joti, žirgui žandus pjauni, tai ir bando pasiilginti pavadį, bet čia visaip gali būt ;DD

O kur jojai? Man Grantas kažkur girdėtas.. ;D

Vartotojo avataras

~Dream~

Aktyvus dalyvis

Kaunas

9,304.21 Lt

Standartinė » 2010 Geg 24, 16:56

Dažniausiai arklys tamposi iš nuobodulio, o kai kurie taip bando pavadį raiteliui iš rankų išlupt.
Nu, bet aišku viskas sutvarkoma. Tiesiog nereik arkliui duot tingyniaut. Jeigu tamposi žiauriai vadinasi blauzdos trūksta, tai ir reik varyt nuo blauzdos, bandyt galvą palankstyt. Kai nusiramina tai galima jau ir normalų darbą pradėt.

Staugūnas.

Lankytojas

210.00 Lt

Standartinė » 2010 Bir 07, 15:09

Gretulencija rašė:
Na šiaip pajodinėt galima,geri tie žirgai, visi labai nuoširdūs, na bet ne sportuoti =D

o ne spardyti reikia o blauzdom paspausti, nors suprantama, nemoki ir tikrai baisu kad bandys numesti kai dar joti nepratęs, dabar jau net noris kokio ekstremalumo, mintyse galvoji "oi mesk man oži, mesk' jei netyčia tuo atveju šiukščiau timpteli pavadžius - gauni xDD

O kad užsispyręs tai bent su charakteriu, mėgstu tokius keitasprandžius, kai būna nuolankūs mane migdo, viską daaaro, o man kartais norisi parodyt kas bosas jei neklauso, stumtelėt, ragint iki mėšlungio, bet tik tada kai tikrai neklauso xDD

O galvas daug kas krato. Maniškę įpratino, negaliu atpratint, mat ne į viršų mėto o žemyn, ir nežinau kč daryt, trenerei nelabai rūpi, tik mane erzina =DD Nors paprastai tai reiškia kad per daug laikai įtemptus pavadžius, bent tik pradėjus joti, žirgui žandus pjauni, tai ir bando pasiilginti pavadį, bet čia visaip gali būt ;DD

O kur jojai? Man Grantas kažkur girdėtas.. ;D

Ne, nu tai ne spardyt, o man sakė su kulnais suduoti, bet ar taip ar taip nieko aš ndariau s jais. : DD Nu, tai gal kai tu moki jot tai tau norisi tokio maištautojo, man tai kai pirmą kart jojau tai ramesnio norėjosi. ; D Anykščiuose, Niūronyse ten kažkur.

Vartotojo avataras

Pukuse

®espect

Vilnius

-5.00 Lt

Standartinė » 2010 Bir 07, 15:21

*čia aš (Pukuse) rašiau, nes pirma neleido prie maniškio prisijungti*

Vartotojo avataras

Deisiukia

Dalyvis

Skuodas

543.00 Lt

Standartinė » 2010 Rgp 06, 20:10

Uh Yeah! Praeitą treniruotę kavaletes prabėgau :boogie:
O šiaip joju jau 3 metus, bet nėra sąlygų sportu užsiimt, nes artimiausias žirgynas - nuo mano namų ~40 km :( . O gaila. Netgi labai. Bet dabar joju pas vieną žmogų, kuris nelabai toli nuo manęs gyvena, 7 arklyčius laiko. Pas jį ir kavaletes pirmąsias išbėgau. Šiaip norėčiau išmokt šokt, bet ne tiek varžyboms, kiek savo malonumui. Pvz.: jojant mišku, kai reik kokį rąstą ar griovį peršokt. Šiaip, nelabai tas žirgelis, kurį joju (beje, jo vardas Vėjas (nors ant jo kaktos yra raidė "S")) manęs mėgsta klausyt, bet ką, dar jaunas, išmoks (tikiuosi) ;)

Vartotojo avataras

~Dream~

Aktyvus dalyvis

Kaunas

9,304.21 Lt

Standartinė » 2010 Rgp 08, 21:58

Pas kokį žmogų joji?

Diskusijos Sportas

Linksmas.net on Facebook  Tapk gerbėju

Šiandien:

Imagination.lt

Dabar prisijungę