Björk Guðmundsdóttir yra Islandijos dainininkė-dainų kūrėja, kompozitorė, aktorė ir muzikos prodiuserė. Ji buvo nominuota 13 Grammy apdovanojimų, Academy apdovanojimui ir dviem Auksinio gaublio apdovanojimams (įskaitant vieną už vaidinimą).
Ji geriausiai žinoma dėl savo išraiškingo vokalo ir domėjimosi daugybe muzikos stilių, įskaitant popsą,alternatyvų roką, džiazą, ambient, elektroninę ir liaudies muziką, įsidėmėtini ir jos ekscentriški sceniniai kostiumai. Björk yra laimėjusi daugybę apdovanojimų. Atlikėjos žinomiausios dainos yra jos debiutinis singlas, kelios dainos, kurioms pavyko įkopti į Didžiosios Britanijos top 10. Kelios iš jų susilaukė sėkmės ir Amerikos moderniojo roko radijo stotyse: "Human Behaviour", "It's Oh So Quiet", "Army of Me" ir "Hyper-ballad". Bjork per savo karjerą yra pardavusi virš 20 000 000 albumų kopijų. Jos paskutinis albumas Volta buvo išleistas pasauliniu mastu 2007 m. gegužės 8. Atlikėja buvo 36 vietoje VH1 "100 geriausių: moterys rokenrole" ir 8 vietoje MTV "22 geriausi balsai pasaulyje".
All Is Full of Love
Paskutinį kartą redagavo Artes 2010 Lap 21, 12:07. Iš viso redaguota 2 kartus.
Mane tai užkabino kaip reikalas. Balsas tikrai išskirtinis (tas islandiškas akcentas tiesiog nuostabus, rarrrr....). Šiaip visa ji išskirtinė: pradedant nuo sceninio įvaizdžio, baigiant šokio judesiais, kuriuos atlieka dainuodama (turbūt daugiau niekas nemoka labiau atsipalaiduoti scenoj, nei ji)...
Buvau Bjork koncerte, kai buvo atvažiavusi į Lietuvą. Įspūdis nepamirštamas. Ir nors ji tuo metu šiek tiek sirguliavo, to beveik nesijautė. Koncertas laaabai patiko. Ir dabar dar dažnai jos paklausau.
Va va va va dėl šio žmogaus (Bjork) muzikoj pagaliau radau kažką naujo ir, protingai sakant, išsilydžiau... All is full of love. Pagan Poetry Ir daug kitų.... Tiek daug, kad jau be skaičiaus. Kažkodėl manau, kad tai liks mano muzikiniu "susirgimu". Būsiu priklausoma nuo jos dainų. Tiek nuostabus balsas, tiek nepakartojama charizma. Nuostabu. (Įsijaučiau...)
.(Smile). rašė:Va va va va dėl šio žmogaus (Bjork) muzikoj pagaliau radau kažką naujo
Man panašiai. Iki tol buvo pavienės grupės, eksperimentavimas tarp skirtingų muzikos stilių ir pan..., kol nepradėjau klausytis Björk. Dabar manau pagaliau suradau būtent tą muziką ir būtent tą stilių, apie kurį galiu pasakyti: "Mano muzika". Ir apskritai, visa islandiška muzika man tapo labai artima (Bang Gang, mum, Sigur Ros).
Nežinau, kaip būtų, jei Jos muzika man nepatiktų, bet dabar man Ji labai graži. Gali būti, kad čia tas variantas, kaip minėjo Baigtė, bet galų gale - ne išvaizdoje esmė. Ne veidas, o darbai žmogų puošia!
Aš ir nesakau, kad Bjork negraži! Hm, ji tokia savotiška, išskirtinės išvaizdos, kas man labai patinka, ji tiesiog lieka savimi ir nesistengia kažkam įtikt... Jeigu tavo grožio etalonas, kokia nors pripompuota, peroksidinė blondinė, tai Bjork tau tikrai graži neatrodys...
Tas pats su Bang Gang vokalistu.. Tikrai jis nėra gražuolis. Bet... jo dainos, muzika ir kai žiūriu kaip jis dainuoja, viskas taip gražu, kad ir pats atrodo labai gražus!