Turbūt niekada net negirdėjote apie tokį mokslą, kaip "nuotolinis" arba internetu.
Kadangi pati mokausi taip, tai manau reikėtų ir brangiuosius tautiečius apšviesti ^^
Sausą info, galite rasti: http://ozomokykla.eu/nuotolinioskelbimas.htm [mokyklos, kuri tuo užsiima interneto svetainė]
Bet manau bus jums įdomiau išgirsti pasakojimą, o ne info.
Tai va,
Viskas prasidėjo nuo to, kad teko man su tėvais išvažiuoti gyventi į Tailandą. Ir kadangi esu dar mokinukė, tai buvo didelė dilema apie mokyklas:
Čia yra kelios international [arba angliškos] mokyklos, bet jų mokymo lygis labai prastas plius vieno mėnesio kaina ~2000-3000 Lt [Priklausomai nuo klasės ir pns.] Tai gi ir pinigai nemaži ir mokslo kokybė nekokia.
Kitas variantas, tai vietinė Thai kalba mokykla. Čia ir taip aišku, kad ne, nes neturiu jokio noro mokytis kalbos, kuri man ateityje nei kiek nepadės [Kam dabar reikalingi žmonės, mokantys Tailandietiškai???]
Tai gi teko pasirinkti vienintėlį dar normalų būdą: internetu.
Kas mokosi taip? Dažniausiai vaikai gyvenantys ne Lietuvoje, žmonės su negalia arba merginos, kurios tapo mamos anksti ir teko joms palikti mokyklą.
Čia pamokos vyksta truputuką kitaip, nei realioje mokykloje. Čia tau duoda temą ir 3-10 klausymų. Tada tu perskaitai temą ir turi atsakyti į klausymus [dažnai informacijos tenka ieškoti internete]. Tada atsakymus siunti mokytojai, o ji per dieną, dvi pataiso ir atsiunčia pažymį.
Kontroliniai taip pat yra. tada per 45 minutes tu turi atsakyti į 10[dažniausiai] klausymų. BET kontrolinio failą tu gali atidaryti TIK vieną kartą!
Taip pat semestro gale tu per skype arba [jei turi galimybių] mokykloje pačioje ateini ir parašai kontrolinius.
Pats mokymasis bent jau man yra lengvesnis, nei mokykloje, nes čia gali pamokas daryti kada nori [tik yra data iki kurios galima siųsti užduotis], tad daugiau laisvo laiko, plius ieškodama info internete aš dar daugiau sužinau įvairiais klausymais.^^
Tai tiek, laukiu jūsų nuomonės apie tokį mokslą.
P.S. Tik nepradėk sakyti "nesąmonė" "debilizmas" ir pns. Tai tik parodo Jūsų [atsiprašau] kaimietiškumą ir negalėjimą prisitaikyti prie aplinkos. Tad laukiu pagrįstų nuomonių....
Nuotolinis mokymasis
23 pranešimai(ų)
• Puslapis 1 iš 2 • 1, 2
Ne žinok, mes tokie durni ir negirdėję apie tokį daiktą. ^^
Nu gerai gerai. Žinau apie šitokį jau seniai, vienas buvęs klasiokas dabar taip mokosi. Šiaip tai nėra labai gerai, reik mokėti su žmonėmis bendrauti normaliai, ne tik netu susirašinėjant. Mokykloj ne tik ką nors naudingo/nenaudingo (priklauso nuo jūsų požiūrio ir mokslo rezultatų) išmokstat, bet dar ir bendrauti. Nors išvažiavus į užsienį tikrai vienintelis geras variantas. Ir tu ,ThaiPrincess , taip ka nors ismoksti?
![]()
23 pranešimai(ų)
• Puslapis 1 iš 2 • 1, 2
‹ Įvairūs ‹ Studijos, mokykla |