Įvairūs Studijos, mokykla

Nuotolinis mokymasis

Vartotojo avataras

ThaiPrincess

Įsijaučiantis

Pattaya

1,416.16 Lt

Standartinė » 2009 Kov 24, 21:09

Turbūt niekada net negirdėjote apie tokį mokslą, kaip "nuotolinis" arba internetu.
Kadangi pati mokausi taip, tai manau reikėtų ir brangiuosius tautiečius apšviesti ^^
Sausą info, galite rasti: http://ozomokykla.eu/nuotolinioskelbimas.htm [mokyklos, kuri tuo užsiima interneto svetainė]

Bet manau bus jums įdomiau išgirsti pasakojimą, o ne info.
Tai va,
Viskas prasidėjo nuo to, kad teko man su tėvais išvažiuoti gyventi į Tailandą. Ir kadangi esu dar mokinukė, tai buvo didelė dilema apie mokyklas:
Čia yra kelios international [arba angliškos] mokyklos, bet jų mokymo lygis labai prastas plius vieno mėnesio kaina ~2000-3000 Lt [Priklausomai nuo klasės ir pns.] Tai gi ir pinigai nemaži ir mokslo kokybė nekokia.
Kitas variantas, tai vietinė Thai kalba mokykla. Čia ir taip aišku, kad ne, nes neturiu jokio noro mokytis kalbos, kuri man ateityje nei kiek nepadės [Kam dabar reikalingi žmonės, mokantys Tailandietiškai???]
Tai gi teko pasirinkti vienintėlį dar normalų būdą: internetu.

Kas mokosi taip? Dažniausiai vaikai gyvenantys ne Lietuvoje, žmonės su negalia arba merginos, kurios tapo mamos anksti ir teko joms palikti mokyklą.

Čia pamokos vyksta truputuką kitaip, nei realioje mokykloje. Čia tau duoda temą ir 3-10 klausymų. Tada tu perskaitai temą ir turi atsakyti į klausymus [dažnai informacijos tenka ieškoti internete]. Tada atsakymus siunti mokytojai, o ji per dieną, dvi pataiso ir atsiunčia pažymį.
Kontroliniai taip pat yra. tada per 45 minutes tu turi atsakyti į 10[dažniausiai] klausymų. BET kontrolinio failą tu gali atidaryti TIK vieną kartą!
Taip pat semestro gale tu per skype arba [jei turi galimybių] mokykloje pačioje ateini ir parašai kontrolinius.

Pats mokymasis bent jau man yra lengvesnis, nei mokykloje, nes čia gali pamokas daryti kada nori [tik yra data iki kurios galima siųsti užduotis], tad daugiau laisvo laiko, plius ieškodama info internete aš dar daugiau sužinau įvairiais klausymais.^^

Tai tiek, laukiu jūsų nuomonės apie tokį mokslą.

P.S. Tik nepradėk sakyti "nesąmonė" "debilizmas" ir pns. Tai tik parodo Jūsų [atsiprašau] kaimietiškumą ir negalėjimą prisitaikyti prie aplinkos. Tad laukiu pagrįstų nuomonių....

--------------------------------------

Vartotojo avataras

berta96

Dalyvis

Dusetos

1,876.91 Lt

Standartinė » 2009 Kov 25, 17:48

Manau, kad tai puikus būdas žmonėms kurie nori mokytis, bet pvz. negali mokytis mokykloje dėl aukščiau paminėtų problemų :up:

Vartotojo avataras

And_me

®espect

Vilnius

667.38 Lt

Standartinė » 2009 Kov 25, 20:04

Ne žinok, mes tokie durni ir negirdėję apie tokį daiktą. ^^
Nu gerai gerai. Žinau apie šitokį jau seniai, vienas buvęs klasiokas dabar taip mokosi.
Šiaip tai nėra labai gerai, reik mokėti su žmonėmis bendrauti normaliai, ne tik netu susirašinėjant. Mokykloj ne tik ką nors naudingo/nenaudingo (priklauso nuo jūsų požiūrio ir mokslo rezultatų) išmokstat, bet dar ir bendrauti.
Nors išvažiavus į užsienį tikrai vienintelis geras variantas.

Vartotojo avataras

illuminated

®espect

-13,073.73 Lt

Standartinė » 2009 Kov 25, 21:29

O aš rimtai negirdėjau.
Ir visai gerai tokiem vaikam, kurie ne Lietuvoj gyvena.

dovee

Dalyvis

6,018.11 Lt

Standartinė » 2009 Bal 24, 17:37

Ir tu ,ThaiPrincess , taip ka nors ismoksti? :whata: Nes nemanau, kad as taip ka nors ismokciau, jugi ir pamokos ir kontroliniai labai jau netikri...I klausimus atsakyti - susirandi tau reikiama puslapi ir nukopijuoji, o konrolini rasant irgi, gali naudotis bet kokia literatura ar kitokia pagalba...Zinau yra uzsieni viena tokia muzikos mokykla kur labai zymus asmenys moko vaikus, bet ten ir per kameras viska matai ir girdi ir specialus instrumentai yra pvz. kai mokytojas paspaudzia to instrumento klavisa mokinys ir mato,girdi ir faksus siuncia ir pan.... Nors siaip pati ideja, kad bent jau domiesi kazkuo ir tai gerai...Ir dar idomu kaip su bandymais, ekspremantais ir labaratoriniais darbais? Tokiu is viso buna? :m:

Vartotojo avataras

Etcetera

Moderatorė

Vilnius.

8,985.19 Lt

Standartinė » 2009 Rgs 29, 18:06

Praverstų mano broliui, kadangi tas dundalas nebaigė (ir nepradėjo) 8 klasės.Bet kur čia jį priversi eksternu mokytis..

Vartotojo avataras

chilly

Forumo gyventojas

Kaunas

2,481.00 Lt

Standartinė » 2009 Rgs 29, 19:21

Dž, tai kur jis pasidėjo?
Šiaip žinau apie tokį dalyką, draugas mano mokos

Vartotojo avataras

Etcetera

Moderatorė

Vilnius.

8,985.19 Lt

Standartinė » 2009 Rgs 29, 19:28

Nu kur kur.
Susirado 'gerų' draugų, nusirito taip sakant į bedugnę.
Ir toliau gyvena ant tėvų sprando.

Vartotojo avataras

Magly

®espect

Vilnius

36.00 Lt

Standartinė » 2009 Rgs 30, 15:58

draugė mokosi šitaip.
sakė labai sunku...
o šiaip gal ir geras dalykas, bet vistiek, dauguma sėdi tuo metu šūlėj, tai, nelabai kas būtų veikt, tuo laiku..tai geriau jau su kompanija šūlėj pabūt, :up:

Vartotojo avataras

chilly

Forumo gyventojas

Kaunas

2,481.00 Lt

Standartinė » 2009 Rgs 30, 18:20

Pritariu. O po to iš viso, jaučiu ir bendraut užmiršta viską, nei su žmonėm būna,tik prie pc sėdi.

vaida096

Apšilinėjantis

Kėdainiai

1,040.54 Lt

Standartinė » 2009 Rgs 30, 19:20

Mano buvusi draugė mokėsi pernai, nes į užsienį išvažiavo dirbti. O šiemet tai nežinau.

Vartotojo avataras

Rox*

Patyręs forumietis

Klaipėda

630.00 Lt

Standartinė » 2009 Rgs 30, 21:21

na uzsienyje tikrai gerai, ir jei sudraugais bendrauja, nepraras tu bendravimo igudziu, juk nebutinaii visa laika sedes namie, paprasciau man atrodo jog realiai yra lengviau, nes mokytoja paaiskina ir pan, o cia pats turi mokytis..

vaida096

Apšilinėjantis

Kėdainiai

1,040.54 Lt

Standartinė » 2009 Rgs 30, 21:26

Man namų mokymas kai buvo tris mėnesius tai sunku buvo.

Vartotojo avataras

Aurimas.

Forumo gyventojas

987.00 Lt

Standartinė » 2009 Spa 01, 12:57

nesamonė taip. nors geriau nei nieko :)

Vartotojo avataras

Pauzė.

Aktyvus dalyvis

Klaipėda

1,577.48 Lt

Standartinė » 2009 Spa 02, 21:22

Manau, reikia labai didelio užsispyrimo, kad toks mokymasis būtų efektyvus...
Juk suradus atsakymą užtenka jį nukopijuoti, išmokti neprivers niekas.
Ir įsivaizduoju, kad taip mokytis laaabai nuobodu...
Šilioj bent su žmonėmis pabendrauji...

Įvairūs Studijos, mokykla

Linksmas.net on Facebook  Tapk gerbėju

Šiandien:

Imagination.lt

Dabar prisijungę

Šiuo metu prisijungę 0 narių :: 0 registruotų, 0 slaptų ir 0 svečių
Daugiausia vartotojų (795) buvo 2025 Gru 08, 09:28

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių