Infliacija
25 pranešimai(ų)
• Puslapis 2 iš 2 • 1, 2
Ne nu jūs juokingi
![]() Kažkas ten rašė:
Linksmukas kalbėjo apie bendrą Lietuvos vartojimą, žmonės beatodairiškai išlaidauja, taip suteikdami pretekstą gamintojams kelti kainas. Gal kas asmeniškai iš jūsų ir perka tik tiek, kiek reikia pragyvenimui, pagirtina. O pusė Lietuvos perka daugiau nei jiems reikia, nes įsivaizduoja, kad infliacija tokia didelė, kad neapsimoka taupyt. Būtent dėl to ir egzistuoja tokia infliacija. Niekas ir nesako, kad reikia taupyt kiekvieną centą, vaikščiot į turgų ir panašiai. Tiesiog pamąstyti, ar iš tikrųjų tam tikrų pirkinių jums reikia, ar negeriau kiekvieną mėnesį kelis šimtukus pasidėti į banką, ar investuoti. Palūkanos šiuo metu bankuose apie 7 proc. Aš dabar visada prieš pirkdama pagalvoju ar to daikto reikia. Infliacija kyla nuo pirma: kylančių benzino kainų, juk benzinas transportavimui visur reikalingas, tada brangsta viskas kas transportuojama, toliau keliami atlyginimai, bent jau žadama taip daryti, kas dar labiau kelią infliaciją, nes daugiau perkama ir taip gaunasi kad infliacija kyla nuo visko ką darysi.
![]() Parduotuvėj litras pieno jau virš trijų litų,o ūkininkai už grašius pardavinėja...Juk ten sakė kažkada per žinias,kad dauguma ūkininkų išvis atsisakė tiekti pieną į pienines,tai pirks dabar pieną iš kaiminynių šalių,o tai reiškia,kad pieno kaina vėl kils.Kiek pastebėjau daugelis žmonių perka kai akcija,pvz:mano senelė,tai aš jei sakau,kad nepirktų to ko nereikia,nors ir kaip pigiai tai būtų...Tiesiog dažnai išlaidaujama,nes tai kainuoja pigiai.Na aišku,jei daikto reikia tai gerai,bet jei ne...
![]() ![]()
25 pranešimai(ų)
• Puslapis 2 iš 2 • 1, 2
‹ Diskusijos ‹ Ekonomika, pinigai ir kt. |