AA - Anoniminiai alkocholikai vyrų ir moterų draugija, kurioje dalijamasi savo patirtimi, jėgomis ir viltimi, norint padėti sau ir kitiems pasveikti nuo alkoholizmo. Draugijos įkūrimo data laikoma 1935 m.
Šiuo metu Anoniminių alkoholikų draugijos veikia 180 šalių, oficialiai įregistruota daugiau nei 100 tūkstančių grupių. Vien Lietuvoje yra 121 Anoniminių alkoholikų grupių bei lietuvių grupės užsienyje – po keturias Airijoje ir Anglijoje, viena JAV. Per savaitę skirtinguose Lietuvos miestuose vyksta apie 600 susirinkimų.
Vienintelė sąlyga būti draugijos nariu - noras mesti gerti. Anoniminiai alkoholikai nemoka nei stojamojo, nei nario mokesčio. Mes išsilaikome iš savo pačių įnašų.
Anoniminių alkoholikų draugija nesusijusi su jokiomis sektomis, tikybomis, politika, organizacijomis ar įstaigomis, vengia bet kokių ginčų, neremia jokių judėjimų ir jiems neprieštarauja.
Mūsų pagrindinis tikslas - būti blaiviems ir padėti kitiems alkoholikams pasiekti blaivybę.
Tai žmonės tapę alkoholikais bet norintys sustoti gerti. Pirmieji AA įkūrėjai yra Bilas ir Bobas kurie gyveno Amerikoje. AA narių pagrindinė knyga yra 12 žingsnių ir 12tradicijų. Kiekvienas mėnuo turi savo žingsnį ir savą tradicija.
Ar jūs pritariate šiai veiklai?
AŠ taip. Giminėje yra 2 žmonės. Ir jie tikrai pasikeitė į gerają pusę. Na žodžiu diskutuokite viską jei kas neaišku klauskite.
AA
16 pranešimai(ų)
• Puslapis 1 iš 2 • 1, 2
-------------------------------------- tokios organiz labai reikalingos nes pvz paistu zmoniu kurie NEGALI NEGERTI jiems tai tarsi koks narkotikas, butina doze nors pusbonkis an galvos ir tai cia labai mazai ir cia kasdien o ne kas savaite, tai jau vietoj kraujo spiritas teka.
Mano tėtis metė gert ir dar pats įkūrė AA grupę Utenoje.
Kai metė visi draugai durneliu išvadino, o vėliau prisidėjo vienas, kitas.... Vadinasi lygtai "Ąžuolija" .Tik kas nervina, tai kad jis kaip kontaktinį telefoną davė mūsų namų (mobilus darbo, tai negali jo nr. duot) tai užknisa atsiliepinėt, o jeigu dar darbe, nėra jo namie, tai aiškint "nėra dabar atsakingo žmogaus ir t.t." Šitos bendrijos tuo geros, kad jos nekoduoja kaip kai kurie. Man tėtė pasakojo, kad kai žmogų užkoduoja jis nemeta gert, tik tą laiką negeria, o vėliau vėl pradeda, būna dar blogiau... Aš už ![]() ![]() ![]()
Ačiū. Jis nusprendė ne dėl savęs, bet dėl mūsų, kad mes nematytu jo tokio. O dėl renginių tai žinau, kartą pas mus namie buvo. Susimetė po 20Lt nusipirko torto, pan. Tai ir mane pavaišino ![]() Dauguma iš to klubo yra geri mano pažįstami , geri žmonės. Negalvokit kad ten apie 100 narių ir pan. juk yra ir kitų grupių, be to ne su visais vienodai sutaria, ne visi draugiški, tai ir prie renginių neprisideda. Gintare pas mane panašiai
![]() ![]() ![]()
16 pranešimai(ų)
• Puslapis 1 iš 2 • 1, 2
‹ Įvairūs ‹ Straipsniukai |