Šiuo metu skaitoma knygaA. Vilkaitės "Nojus ir Ema". Ypatinga knyga. Pirmi du sakiniai: "Visada yra laikas, kai viskas buvo KITAIP. Visada yra dienų, neturinčių ryto, kai saulė taip ir nepateka, tik saulėlydis veja saulėlydį."
Nerasdavau apibūdinimo Tiems rytams, tokiems niūriems, kuomet norisi pykti, kada iš to pykčio išauga veik neviltis. O čia - prašom. Pirmieji sakiniai. Kažkas artimo. O ir visa knyga kitokia. Žemė, ugnis, vanduo, oras ir siela. Laikas - beprasmis. Nuostabu. Skaitau Terakowskos knygą "Lėliukė". Jau įpusėjau ir esu sukrėsta ir susižavėjusi. Man patinka tai, kaip autorė viską aprašo. Taip tikroviškai ir ypatingai.
Ši knyga apie mergaitę sergančią sunkiausia dauno sindromo forma. Knygoje kalbama vaaikučio akimis, taip pat labai realiai vaizduojama tėvų būsena. Mergaitė gyvena stebėdama kaip Dievas iš naujo kuria pasaulį jos palėpėje. Knyga keista, savotiška, bet man įkrito ir patinka. ![]() Dabar skaitau tiek ilgai lauktą ir pagaliau nusipirktą J.Irving'o knygą - "Sidro namų taisyklės." Na nežinau,knyga man gan lengvai skaitosi,gvildenama gan įdomi ir sukrečianti tema.O visumoje knygą galėčiau apibūdinti,kaip kūrinį,kurį skaityti tinka tada kai norisi didelio 'pailsėjimo'.Nėra ji 'sunki',greičiau - lengvokai įkandama,bet tuo pačiu ir įdomi.Žodžiu - patinka.Vienaip ar kitaip - iš Irving'o norėjau perskaityti tik dvi knygas,viena dar liko,o ši viena iš jų.O kaip rašytojas..hm Irving'as gan paprastokas,kaip minėjau,lengvas jo rašymo stilius.Net gal sakyčiau labai.
Jack Kerouac - Kelyje.
Šią vasarą parsivežiau iš Nidos ir iki šiol neperskaičiau. Tiesa, dabar jau taisiau šią klaidą. Skaitydama pirmus.. Na, perskaičius, maždaug 100 puslapių, buvau ryškiai nusivylus knyga, pasirodė kažkokia šiek tiek nupopsinta, kitaip tariant puikiausias "skaitau, nes visi skaito" knygos egzempliorius. Dabar nuomonė kardinaliai keičias. Galbūt man reikėjo prisijaukint tą knygą, įaugt į ją.. Bala žino. Bet ją tikrai verta perskaityt. Ir kaip tau šji knyga? Aš tai sakyčjau fajna tokia,nea? Bliam,tokios šūstros temos,tikraai įdomjos..nu žnj vistiek įdomu apie ten nų..suprantat
![]() ![]() ‹ Įvairūs ‹ Filmai, TV, knygos ‹ Knygos, žurnalai |