Diskusijos Grožis ir sveikata

Aromaterapija

Vartotojo avataras

Rimantė.

Dalyvis

7,843.10 Lt

Standartinė » 2007 Gru 22, 14:34

Beveik 90% informacijos apie supantį pasaulį mes gauname akimis, dar 8% – ausimis. Nosiai tenka vos 2%. Taigi mes skiriamės nuo likusių gyvybės formų – nuo bakterijų iki augalų, nuo vabzdžių iki gyvūnų, – kurios didžiulę informacijos apie pasaulį ir apie vienas kitą dalį gauna būtent cheminių signalų – kvapų – forma.
Kai kurie aromatai suaktyvina galvos smegenų veiklą, paaštrina pojūčius. Pavyzdžiui, citralis – kvepiančių citrinų aliejaus komponentų kompleksas – padidina regėjimo aštrumą. Levandos kvapas darbingumą padidina 20%, jazmino – 34%, citrinos, melisos, snapučio – 54%. Šviežiai keptos duonos, vanilės kvapas sužadina apetitą. Eukalipto, kėnio, pušies kvapas stiprina imunitetą. Ramunėlių kvapas užmuša kenksmingus mikrobus, esančius ore. Didelėse parduotuvėse paskleidžiami šviežių kepinių, kavos, kvepalų, cigarų, odos ir t.t. kvapai, sužadinantys pirkėjus pirkti šias prekes.
Kvapai ne tik skatina pojučius ar galvos smegenų veiklą, bet yra naudingi ir gyvenime. Pavyzdžiui seni gydytojai mokėjo diagnozuoti ligas pagal joms charakteringus kvapus. Šiuolaikinėje medicinoje šiomis žiniomis nebesinaudojama. Vietoj to bandoma išsiaiškinti kvapų reikšmę kai kurių ligų vystymuisi ir, atvirkščiai, kvapų panaudojimą gydymui. Kvapai gali ir nuraminti minią, sukurti gerą, džiaugsmingą atmosferą.
O ar jus žavi aromaterapija? Ar namuose naudojate kažkokius kvapus atmosferai pagyvinti? Gal būt esate ištikimi smilkalams, gal būt naudojate plačiai išreklamuotus automatinius oro gaiviklius, o gal tiesiog paviršutiniškai apkeliaujate namus nuspaudę aerozolio flokonėlio mygtuką?

Paveikslėlis

--------------------------------------

Vartotojo avataras

MuTaBoR

Apšilinėjantis

538.40 Lt

Standartinė » 2008 Sau 25, 23:08

Naudoju eukalipto arba levandu eterinius aliejus, pagal nuotaiką pakaitalioju :D

Vartotojo avataras

PunkyAngel

Patyręs forumietis

Klaipėda

28,787.00 Lt

Standartinė » 2008 Sau 26, 21:22

Turiu kažkur čiobrelių, mėtos aliejus :lol: Man smilkalai patinka. O jūs žinot, kad smilkalai (tie tikrieji) daromi iš karvės šūdo?

Vartotojo avataras

Imagee

Apšilinėjantis

Vilnius

872.80 Lt

Standartinė » 2008 Vas 02, 13:08

As tai perku aromateripinius muiliukus ir pan is parduotuves SPALVOTI KVAPAI, dar THE BODY SHOP. Man svarbu, kad butu kuo daugiau naturaliu komponentu sudety ir kuo maziau sintetiniu priedu.

Vartotojo avataras

Kristuse

Aktyvus dalyvis

12,637.40 Lt

Standartinė » 2008 Vas 02, 13:52

Nemėgstu tokių dalykų, o smilkalų tai išvis negaliu pakęsti... :cry: :D

Vartotojo avataras

Canderella

Aktyvus dalyvis

Kaunas.

15,666.23 Lt

Standartinė » 2008 Vas 02, 19:52

O man patinka :)
Jei skanūs smilkalai..MMM..
Bet jei smilkalai neskanūs tai tada geriau tyras oras :D

Vartotojo avataras

Kristuse

Aktyvus dalyvis

12,637.40 Lt

Standartinė » 2008 Vas 02, 20:55

Geriausiai tyras oras. Nueini į mišką ir pakvepuoji žolės... :D :lol: :haha:

Vartotojo avataras

Kerry.

®espect

948.17 Lt

Standartinė » 2008 Rgp 31, 20:31

Įdomus straipsnis.Reikės kada pabandyti aromoterapiją...Smilkalai visai kartais nieko...Jei kvepia skaniai...Nors kas per daug,tas negerai,nes kartais nuo smilkalų pradeda galvą skaudėti...Bet,kad grynas oras taip pat labai gerai ir taip sakant "pravedina" smegenis. :)

Vartotojo avataras

Lumina

Patyręs forumietis

kretinga

434.00 Lt

Standartinė » 2008 Spa 25, 20:21

Nenaudoju,nes nesu nieko apie tai girdėjus :oops:

Vartotojo avataras

murd.

Įsijaučiantis

3,383.30 Lt

Standartinė » 2008 Spa 27, 12:24

Turiu vanilės ir eukalipto aliejus. Baigiasi vanilinis reiks su kokosu nusipirkt, kai mama nežinos. :D Mama nekenčia kokoso kvapo.
Smilkalus tiesiog dievinu. Labiausia gal patinka vanilinis arba cinamoninis. :)

Vartotojo avataras

Sinjorita

Aktyvus dalyvis

Panevezys

16,299.78 Lt

Standartinė » 2008 Spa 27, 14:02

as turiu levandu ir kedru eterinius aliejus...dar mano mama labai megsta smilkalus :D

Vartotojo avataras

ievuzia

®espect

Vilnius

3.00 Lt

Standartinė » 2008 Lap 05, 21:51

Patinka man smilkalai. Nors gal tiksliau - pradeda patikti. Anksčiau pakęst negalėjau, o dabar aš dažnas svečias prie smilkalų lentynėlės Akropolyje. :sweet:

Vartotojo avataras

Aistė

Moderatorė

33,526.76 Lt

Standartinė » 2008 Lap 05, 21:55

Nenaudoju aliejukų,man labiau patinka vonios druskos :roll: O smilkalai,tai nepatinka,išskyrus vanilinius :lick: Gal kada atrasiu skanesnių

Vartotojo avataras

Meibė

Dalyvis

Future Avia City

4,576.28 Lt

Standartinė » 2008 Lap 06, 15:52

O man patinka aromatinės žvakės :sweet:

Vartotojo avataras

meowolf

Patyręs forumietis

Kaunas

6,503.72 Lt

Standartinė » 2008 Lap 06, 16:07

Vonios druskos, smilkalai, aromatinės žvakutės yra nepaprastai paprasti mano draugai :drink: :ahoi:

Diskusijos Grožis ir sveikata

Linksmas.net on Facebook  Tapk gerbėju

Šiandien:

Imagination.lt

Dabar prisijungę

Šiuo metu prisijungę 3 nariai :: 0 registruotų, 0 slaptų ir 3 svečių(iai)
Daugiausia vartotojų (555) buvo 2010 Bir 02, 09:13

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 3 svečių