Įvairūs Studijos, mokykla

Biochemija ar chemija?

Vartotojo avataras

otrich

Įsijaučiantis

Vilnius

2,243.93 Lt

Standartinė » 2014 Bir 19, 00:26

Sveiki. Labai esu pasimetus tarp biochemijos ar chemijos... Kuri perspektyvesne? Ar baigus biochemija as pvz galesiu dirbti kokiu nors dalyku gamyboje ar pan, labaratorijos irgi patinka, bet man gamyba manau idomiau, bet biochemija kartu ir idomiau man atrodo, placiau... Kokia jusu nuomone?

--------------------------------------

Vartotojo avataras

And_me

®espect

Vilnius

667.38 Lt

Standartinė » 2014 Bir 29, 10:30

Labas :) pati studijuoju chemija, taip kad nuomonė gali būti šiek tiek šališka...
Mokytojai (na, ypač biologijos) visąlaik kartodavo, kad biochemija yra perspektyviau, nei chemija. Beeet, galima baigti chemijos bakalaurą ir toliau tęsti biochemijos magistrą (nesu tikra, bet galbūt reikia išsilaikyti vieną-du papildomus dalykus). O baigus biochemijos bakalaurą galima studijuoti chemijos, bei kai kurių gamtos mokslų magistrus, jei gerai prisimenu, mikrobiologiją, genetiką ir pan. Taigi, plačiau, taip.
Dėl darbų tai nelabai galiu dar ką pasakyt, dar tik pirmą kursą pabaigiau. :D
O šiaip tai labai žiūrėk kaip "draugauji" su biologija, jei patinka, tai biochemiją manau ir rinkis, nes jau pirmam semestre skrostumėt varles, žiurkes ar dar ką, vėliau žudysit ir skaičiuosit muses... :D Na, mums, chemikams, tai biochemija atrodo purvinas darbas, kai chemijoj daug daugiau švaros, sterilumo. :D
Taip pat biochemikų didesnis krūvis nei chemikų, jiems tikrai mokytis tenka daugiau. :D
Ir dar vienas dalykas, kad po pirmo semestro be jokių problemų galima pereit ir iš chemijos į biochemiją, ir iš biochemijos į chemiją, buvo žmonių pereinančių ir taip, ir taip.
Tai tiek bendrai, jei dar kas domina, klausk :)

Įvairūs Studijos, mokykla

Linksmas.net on Facebook  Tapk gerbėju

Šiandien:

Imagination.lt

Dabar prisijungę

Šiuo metu prisijungę 2 nariai :: 0 registruotų, 0 slaptų ir 2 svečių(iai)
Daugiausia vartotojų (555) buvo 2010 Bir 02, 09:13

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių