Derekas mirė nuo reto susirgimo - neuroblastomos.

Bayer užfiksavo didvyrišką vienišos motinos kovą su liga, aplinkybėmis ir pačiu Dereku, kuris kartais nebenorėjo gydytis...

Dereką bando nuraminti jo brolis Micah ir mama Cyndie, kol jam daro tatuiruotę rengiantis vėžio spindulinei terapijai. Micah dažnai lydi Dereką į ligoninę, nepaisant to, kad tai kenkia jo mokslams.

Derekas bando pralinksminti savo motiną, kuri pasislėpė savo kambaryje, kad galėtų išsiverkti po to, kai gydytojai jai rekomendavo susisiekti su hospiso (slaugos ligoninė žmonėms, sergantiems paskutine vėžio stadija ir neturintiems jokių vilčių pasveikti) darbuotojais.

Suvokdama, kad Derekas niekada neturės galimybės gauti vairuotojo pažymėjimo, kurio jis taip troško, Cyndie nusižengė taisyklėms ir leido jam šiek tiek pavairuoti šalia namų Sakramente. Tą pačią dieną Cyndie pirmą kartą susitiko su hospiso darbuotojais ir sužinojo, kad Derekui liko mažai laiko.

Derekas verkia, sužinojęs, kad jam reikės atlikti dar keletą spindulinio gydymo procedūrų: "Aš nebegaliu, mama, vežk mane namo. Aš nebegaliu"

Cindie visada stengėsi, kad vizitas pas gydytoją būtų linksmas.

Cindie guodžia jos geriausia draugė. Visi baiminasi, kad Derekui liko nedaug laiko.

Cindie padeda Derekui užsimauti kelnes, auglys tapo toks didelis, kad Derekui nebetinka nei vienos jo kelnės

Derekas kaltina savo motina, dėl to, kad jo sveikata prastėja

Cindie verkia, leisdama Derekui stiprius migdomuosius, kurie padės jam lengvai numirti.

Dereko laidotuvės