Šis testas parodys kaip veikia dešinysis ir kairysis smegenų pusrutulis. Dešinioji smegenų pusrutulio dalis kontroliuoja kairiąją kūno pusę, ir atvirkščiai. Veiklos asimetrija lemia žmogaus charakterį.
1. Sunerkite rankų pirštus. Kurios rankos nykštys viršuje? Pažymėkite sau raide D – dešinys, arba K – kairys. Tą patį darykite atlikę ir kitas užduotis.
2. Nustatykite vedančiąją akį. Tam paimkite lapą popieriaus ir padarykite jo viduryje maždaug vieno cento dydžio skylutę. Tada pažiūrėkite į kokį nors daiktą per tą skylutę laikydami lapą ištiestomis rankomis prieš akis. Žiūrėkite pradžioje abiem akimis. Po to išlikdami tokioje pat padėtyje, užmerkite paeiliui po vieną akį. Jūs daiktą matysite tik vedančiąja akimi.
3. "Napoleono poza". Sunerkite rankas ant krūtinės. Jeigu viršuje atsidurs kairė ranka- jūs mėgstate maivytis, o jei dešinė- esate paprastas, nuoširdus.
4. Paplokite. Kuri ranka viršuje?
Turėjote gauti 4 raidžių kombinaciją. Šiame teste išskiriama 16 tipų:
1. 4-D - Pastovus, tvirtas, koncervatyvus charakterio tipas. Toks žmogus paiso visų priimtos nuomonės, nemėgsta pyktis, ginčytis.
2. DDDK- Neužtikrintas konservatyvumas, silpnas temperamentas.Esant vieno veiksmo rezultatui, kai likusieji priešingi, atitinkamas bruožas pasireiškia ypač ryškiai. Šiuo atveju tas bruožas – neryžtingumas.
3. DDKD- Tokiam žmogui būdingas sugebėjimas koketuoti, ryžtingumas, humoro jausmas, aktyvumas, energingumas, temperamentingumas, artistiškumas. Stiprus polinkis bendrauti, draugauti.
4. DDKK- Retas charakterio tipas.Artimas prieš tai aprašytam tipui, bet mažiau ryžtingas ir energingas, kiek minkštesnis. Prieštaravimas tarp neryžtingumo(ploja kaire ranka) ir charakterio tvirtumo( stipresnė dešinė akis). Didelis polinkis kontaktams, bet lėtas pripratimas.
5. DKDD- Dalykiškas charakteris. Polinkis protauti dera su švelnumu. Charakterio bruožai: veiklumas, kantrumas, delsimas vystant santykius, tam tikras šaltumas.
6. DKDK- Pats rečiausias charakterio tipas.Silpnas. Tokie žmonės lengvai pasiduoda įtakai, yra bejėgiai, nesugeba konfliktuoti.
7. KDDD- Labai dažnas. Geba puikiai adaptuotis, kontaktuoti su kitais. Vyrauja emocionalumas, stokojama ryžtingumo. Pasiduodama svetimai įtakai, tai padeda prisitaikyti prie gyvenimo sąlygų. Toks žmogus lengvai susidraugauja ir palaiko draugystę.
8. KDDK- "Mažosios karalienės" tipas. Švelnesnis už anksčiau minėtąjį. Tokie žmonės reikalauja sau ypač didelio dėmesio.
9. KKDD- Tokie žmonės draugiški ir paprasti. Truputį nepastovūs, labai daug kuo domisi, linkę knaisiotis savyje.
10. KKDK- Labai retas tipas, vyrų tarpe beveik nesutinkamas. Tokie žmonės atviraširdžiai, švelnūs, pasitikintys.
11. KKKD- Emocionalumas derinamas su ryžtingumu (pagrindinis bruožas).Energingumas ir tam tikras išsiblaškymas veda prie to, kad šio tipo asmenys gali priimti greitus, emociškai įtakotus ir neapgalvotus sprendimus.
12. KKKK- Geba į senas tiesas pažvelgti naujai. Labai emocionalūs, individualūs, egoistiški, užsispyrę, kartais net uždari.
13. KDKD- Stipriausio charakterio tipas. Sunkiai pasiduoda įtikinimui, sunkiai keičia nuomonę. Kartais užsiciklina ties antraeiliais tikslais.Stiprus individualumas. Tam tikras konservatyvumas dėl nepakankamo dėmesio kitokiems požiūriams. Tokie žmonės turi daug energijos, atkakliai siekia tikslo.
14. KDKK- Stiprus, bet neįkyrus charakteris, praktiškai nepasiduodantis įtikinimui. Pagrindinis bruožas – vidinis agresyvumas, pridengtas išoriniu minkštumu ir emocionalumu. Toks žmogus linkęs save nagrinėti, sunkiai susiranda draugą.
15. DKKD- Moka išvengti konfliktų, mėgsta permainas. Tokiems asmenims būdingas neskubus emocinis reagavimas, paprastumas, reta drąsa bendravime, sugebėjimas keisti elgsenos būdą.
16. DKKK- Būdingas nepastovumas, noras viską daryti pačiam. Dėl gebėjimo analizuoti, puikiai sprendžia sunkius uždavinius. Tokie žmonės atrodo malonūs,bet prireikus atkaklūs,reiklūs,net negailestingi.
.....................................................................................................................
Mano charakterio tipas- KKKK
Charakteris
13 pranešimai(ų)
• Puslapis 1 iš 1
DKDD- Dalykiškas charakteris. Polinkis protauti dera su švelnumu. Charakterio bruožai: veiklumas, kantrumas, delsimas vystant santykius, tam tikras šaltumas.
FAIL, kaip tik esu nekantrus daugiausia atveju, nemėgstu delst ir tikrai nesu šaltakraujis : D vnž : D Nuo to ar tu kairiarankis ar dešiniarankis nepriklausys atsakymas, nes pavyzdžiui aš dešiniarankė, bet charakterio tipas iš 4K. Nežinau, kaip jums taip neatitinka šis testas charakterio
![]() ![]() 11. KKKD- Emocionalumas derinamas su ryžtingumu (pagrindinis bruožas).Energingumas ir tam tikras išsiblaškymas veda prie to, kad šio tipo asmenys gali priimti greitus, emociškai įtakotus ir neapgalvotus sprendimus.
nu, kad aš kaip tik iš pradžių šimtą kartų permąstau, tik po to padarau. :/ 7. KDDD- Labai dažnas. Geba puikiai adaptuotis, kontaktuoti su kitais. Vyrauja emocionalumas, stokojama ryžtingumo. Pasiduodama svetimai įtakai, tai padeda prisitaikyti prie gyvenimo sąlygų. Toks žmogus lengvai susidraugauja ir palaiko draugystę.
Na, aš mieliau dirbu ir kontaktuoju viena, o ne su kitais. Ir tikrai esu ryžtinga. Ir nesitaikau prie kitų, tai jie turi prie manęs taikytis. Hm... šitą atsakymą apverskit aukštyn kojom ir tada gausit mane. ![]()
13 pranešimai(ų)
• Puslapis 1 iš 1
‹ Diskusijos ‹ Įdomios nuorodos ‹ Įvairūs testukai |