"Game of Thrones / Sostų žaidimas" - amerikiečių HBO televizijos serialas, sukurtas remiantis George'o R.R. Martin'o "Ledo ir ugnies daina" epu. Veiksmas vyksta išgalvotame Vesteroso žemyne (angl. Westeros – aliuzija į Vakarų pasaulį), kitaip vadinamame "Septyniomis karalystėmis", kur galingos 7 šeimos kaunasi visais įmanomais ir neįmanomais būdais dėl geležinio sosto.
Pirmasis serialo sezonas pasirodė 2011-ųjų balandį ir jau spėjo tapti vienu iš geriausių (o gal ir pačiu geriausiu) serialu 2011-aisiais ir turi 9.4 IMDb įvertinimą ir daug daug kritikų bei susižavėjusių žmonių liaupsių. Antrasis sezonas planuojamas 2012-aisiais taip pat balandį.
Taigi,gal žiūrit kas nors? Aš pati jau senokai tai šen, tai ten buvau girdėjus puikius atsiliepimus apie šį serialą, norėdavau pažiūrėt, bet tai laiko nerasdavau, tai dar ko. Galvodavau - kuo kažkoks serialas apie "viduramžius" gali būt toks ypatingas, kad jau taip mėgiamas yra. Bet kai pažiūrėjau pagaliau VISKĄ, tai O JĖTUS. Nenoriu čia labai lietis pernelyg, bet žiauriai nustebino ir įtraukė į tą "mylėtojų" ratelį. Jei atsirastų žiūrinčių, tai galėčiau daugiau papliurpt, nes dabar tooookia sėdžiu visa, nežinau kokiam kampe pasislėpt, kad nusiraminčiau. Nu labai jau paveikia viskas ten. : D
P.S. Sklajoja gandas, kad kitais metais apie Kalėdas planuojama lietuviškai išleist pirmąją knygą. Visos 5 parašytos knygos (nors jų žada 7) yr labai storos, tai jaučiu milijonus kainuos, tai turbūt teks sielą parduot, kad susipirkčiau. : D
Kątik baigiau 3-ią seriją žiūrėt. pakankamai ilgos serijos - 1h, tai įvykių nemažai :)
Jau keli veikėjai tapo mano favoritais, o keli - nefavoritais xDD Patinka: Baltaplaukė, Kalisė berods. Iš silpnos, pakankamai greit tapo stipria ir valdinga ;D, dar aktorė graži xD Jos brolis (?) kažkoks pamišėlis, nors jis manau labiau neigiamas veikėjas. Ta mergaitė kuri elgiasi kaip berniukas. Ir Snou (?), kuris pagal lietuviškus titrus pavainiukiu yra vadinamas.
Nepatinka: Karalienė. Na ir sukta lapė. Princas. Bailys, melagis. Ir iš išvaiždos nelabai jis man žiūrisi ;D Ryža mergaitė. Ot negalėjo apgint savo sesės. Dabar pati kalta, kad Ledi nebeturi.
Jau pati pradžia, pats pirmas serijos epizodas sudomino. Idomu kas per vieni tie "baltieji vaikščiotojai". Galėjo senutė visą istoriją užbaigt.. ;D Po pirmos serijos taip užsinorėjau vilkiuko, tokie mieli jie ;D
O ta gentis, kur kalba kita kalba, ten ta kalba išgalvota ar tikra kažkokios valstybės kalba?
Antra serija mane sunervino. Kokia neteisybė! Eh... Kodėl žmonės tokie žiaurūs? Kur išvis teisybė? Žiūriu, žmogus nesikeičia... Turbūt ir nepasikeis...
Dar 4 serijas pažiūrėjau. Nežinau, kaip čia išsireikšt nespoilerinant ;D
Pradžiai pasakysiu, kad šitam sriale bloody scenos mane truputi trigdo, negaliu aš jų žiūrėt ;D kai išvirsta žarnos ar tai kaklas "atsidaro" xD Dar ta vieta kai briedžiui(?) kailį nudirinėjo, subtitrai tai apačioj, bet ir briedis tas apačioj guli ;DD
Tai va, jau sisipažinau ir su Catelynos sese. kol kas inai man nei bloga, nei gera atrodo. Patiko kokios kameros kaliniams jos karalystei padarytos, labai gražus vaizdas iš jų atsiveria ;D
Nustebino, kaip Baltaplaukis gavo savo karūna ;DD
Ai dar kai Karalienė gavo slap'ą nuo karaliau, tai nustebino mane šis jo veiksmas, bet kartu ir tokio malonumo suteikė xD taip jei ir reikia ;D
Patiko viena fechtavimo(?) moktyojo ištarta frazė: There is only one God and it is Death. And the only thing we say to her is "Not today". Dar jis su tokiu akcentu kalba, tai linksma klausyt ;D
Ai, ir kai vyko tų sienos karių įšventinimas ir veliau Snou pokalbis su storuliu: - I just wanted to be reindžer. - And I just wanted to be a wizard. Baha, juokiausi čia ;DD
Dar Littlefinger'is toks fainas pasirodė. Bet labai šokiravo 7 serijos pabaiga. nežinau ką daryt, laukt dvi dienas ir žiūrėt su lt titrais ar dabar žiūrėt angliškai ir rizikuoti pamesti mintį ir nieko nesuprasti...
Dar čia mano toks spėjimas, kad Kalise kažkaip sugebės drakonus prikelt. Juk kitaip nebūyų rodę tų kiaušinių kelis kartus :)
Paskutinį kartą redagavo Ginc. 2011 Lap 30, 21:30. Iš viso redaguota 1 kartą.
Baigiau 10 ep'ą žiūrėt ir puoliau 11'o ieškot. Tik paskui supratau, kad 10-a serija buvo paskutinė ;DD Žinojau, žinojau, žinojau, kad pačioj pabaigoj taip turėjo įvykt ;DD Patiko man Drogo ir Kalisės meilės istorija. Drogas išvaizda į mano pusbrolį panašus, ypač tas jo rūstusis žvilgsnis ;DD
Kai tas "nykštukas" papasakojo apie savo vestuves, tai tokia prijaučianti jam pasidariau ;D
Ryža pradėjo patikti po jos paskutinės frazės Princui. Tik gaila, kad jos žodžiai neišsipildys (žinau, nes perskaičiau illuminated spoilerį. Nebent.. xDD)
Gaila kad apie night walker'ius tiek mažai buvo parodyta. Tai jie tokie mistic ir liko.
Man toks fail'as, kad serialas pasibaigė, bet vienintelis vardas kurį prisimenu yra Arija ;DD xDD
Kaip dabar norėčiau knygas paskaityt, bet norėti nieks nedraudžia xD
Žodžiu, osum serialas. Labai laukiu 2sezono :) Reik dabar pasistengti ir draugų rate jį išpopuliarint ;DD
Myliu šitą serialą! žiūrėjau vasarą, jis jėginis. Dar per BTV turi rodyt greitai, tai žiūrėsiu ir nebus per daug :) Sesė nupirko man kalėdoms pirmą knygą, tai jau laukiu kol gausiu. Bet tik pirmą, nes nenoriu spoiler'ių. Net neskaičiau paskutinių žinučių šitoj temoj kai išgirdau kas Joffrey ištiks
O aš negaliu gyvent tiesiog, tai prarysiu tas knygas ir vistiek žiūrėsiu serialus, nes man jie belekaip įdomūs, net ir tada, kai žinau, kas bus. : D 3 knyga, kiek žinau, pati pati liūdniausia kol kas. jaučiu skaitydama ne tai, kad nubrauksiu ašarą, bet bliausiu kaip mažvaikė : D