'Veronika ryžtasi mirti', 'Prie Piedros upės - ten aš sėdėjau verkdama', 'Alchemikas', 'Piligrimas',...
Kokios jūsų nuomonės apie šį rašytoją?
Paulo Coelho
12 pranešimai(ų)
• Puslapis 1 iš 1
Skaičiau 'Portobelo ragana'. Gana įdomi knyga, savitas rašytojo rašymo stilius. Bet nepasakyčiau, kad kažkas laaabai įspūdingo. Aišku, perskaičius vieną knygą apie visas knygas spręst negaliu, bet manęs kažkaip netraukia skaityt kitas jo knygas. Tiesiog 'neužkabino'.
Namie guli lentynoj ,,Alchemikas", ,,Veronika ryžtasi mirti", ,,Zahiras" ir ,,11 minučių". Veltui išleisti pinigai, pirktos labai seniai, gal buvo toks laikas? O dabar atrodo, kad yra daug vertingesnių kūrinių. Tuo labiau, kad jo knygos labai jau atsiduoda populistika, visos labai panašios. Kitaip sakant, perskaitai vieną, kad žinotum, kad per rašytojas ir gana - iš kitų mažai ką gero pasiimsi.
Ai nu šiaip aš visai tau pritariu. Kžn, kai kokią 'Veronika ryžtas mirti' paskaičiau, tai labai patiko, o vėl tas pats rašymo stilius knygoje 'Prie Piedros upės - ten aš sėdėjau verkdama' - jau ne tas. Kažkaip, gal jis ir protingai rašo, bet...
Man kokią Jodi Picoult žymiai smagiau paskaitinėt. Skaičiau tik Alchemiką. Na, kad knyga nereali tai nepasakyčiau, bet patiko. Labai sužavėjo autoriaus gebėjimas neįdomius dalykus, paprastą kelionę kupranugariais ar vieną dieną krištolo parduotuvėlėje aprašyti kaip nuotykių kupiną, užburiantį ir įtraukiantį veiksmą. šiaip man labiau patinka šaudo-gaudo knygos, kur vienas veiksmas keičia kitą, kuo mažiau minčių ir kuo daugiau nuotykių, įvykių. Bet šita knyga tikrai neprailgo, buvo netgi labai įdomu. Vat kiti rašytojai kažkaip nelabai sugeba perteikinėt žmogaus minčių, nes būna vis tas pats per tą patį, beprasmiškos nesąmonės kurias ne tik nuobodu skaityt, bet ir perverst norisi. Kaip jau rašiau, su šia knyga buvo visai kitaip, bet, vistiek neįtikino, kad egzistuoja Pasaulio Siela ir kad kiekvienas turim ieškot savos Asmeninės legendos. Jūs jeigu norit ieškokit, bet aš gyvenimo tokiom nesąmonėm nepaleisiu. Jei bus lemta, ir taip surasiu ;DD
Neseniai perskaičiau 'Veronika ryžtasi mirti'. Visai patiko. Anksčiau kažkaip apie tą knygą buvau susidarius neigiamą įspūdį, nežinau net iš kur, atrodė tokia banali, neįdomi knyga, bet perskaičius nuomonę pakeičiau, aišku.
Pats autorius gerų minčių kartais mesteli, bet tas jo rašymo stilius daugmaž vienodas, ypač kiek paskutines knygas pervečiau, tai net nesinori skaityt viena po kitos, kad neįgristų ;s Iš šio autoriaus kūrinių skaičiau tik "Veronika ryžtasi mirti", nes turėjau mokykloje rašyti recenziją ir iš sąrašo išsirinkau šią. Šiaip vargu ar būčiau susidomėjus, tarkim, atsitiktinai radusi bibliotekos lentynoj.
Persiskaitė ji man gan lengvai, lyg per tris vakarus perskaičiau. Šiaip kai kurios knygos mintys man tikrai patiko ir pagrindinė mintis taipogi.. Labai sužavėta ta knyga nesu, bet, kad patiko tai tikrai taip. Norėčiau perskaityti dar kokią šio autoriaus knygą, nes dabar konkrečios nuomonės apie jį neturiu.
12 pranešimai(ų)
• Puslapis 1 iš 1
‹ Įvairūs ‹ Filmai, TV, knygos ‹ Knygos, žurnalai |