|
‹ Įvairūs ‹ Filmai, TV, knygos ‹ Knygos, žurnalai
-

DripDrop
- Patyręs forumietis
-
- Kaunas
- 2,859.86 Lt
» 2011 Geg 02, 22:03
rausvas.katinėlis rašė:o jeigu pasakyčiau, kad skaitymas nėra madingas, ypač tarp bendraamžių?  Protingi žmonės neturėtų jausti to bandos jausmo ir elgtis taip, kaip madinga tarp bendraamžių : ) Be to, tas "madingumas" dar ir nuo aplinkos, kurioje būni, priklauso.
--------------------------------------
-

rausvas.katinėlis
- Aktyvus dalyvis
-
- 9,634.98 Lt
» 2011 Geg 03, 21:50
nori nenori tai paveikia : ) pvz. tarkim tavo draugai žiūri daug filmų ir pastoviai aptarinėja įspūdžius. Tau irgi pasidaro įdomu, kodėl jiems tai įdomu... taip ir įsitrauki  o skaitymas lieka antroj vietoje, paskui trečioje, ketvirtoje ir pan. čia tik pvz., bet tikrai taip pasitaiko.
-

Acid Rain
- Dalyvis
-
- 2,284.00 Lt
» 2011 Geg 03, 23:45
Skaitau retai, bet jeigu skaitau -- tai skaitau ilgai, pasineriu į tą istoriją, pamirštu kas aplinkui, išnyksta visi rūpesčiai, nebegirdžiu šeimos pokalbių. Bet... Jeigu knygos neturiu galimybės skaityti laikant rankose ir skaitau kompiuterio ekrane - jausmas nebe tas, bet visdar mielas. Skaityt ir malonu, ir įdomu. Puikus laiko praleidimas. Ypatingai žiemą. Svetainėj, ant fotelio, po geltona lempute kurią visi tingi pakeisti ^^
-

rausvas.katinėlis
- Aktyvus dalyvis
-
- 9,634.98 Lt
» 2011 Geg 04, 00:23
o be to, kaip su privalomuoju skaitymu mokykloje?
aš, atsimenu, kad nemėgau vien to žodžio PRIVALOMA. Gal knyga ir yra visai nieko, bet kai žinai, kad tai yra privaloma, jokio malonumo su žiburiu nerasi.
-

Acid Rain
- Dalyvis
-
- 2,284.00 Lt
» 2011 Geg 04, 00:28
Aš šiaip niekada neturėjau to malonumo skaityti knygą kurią liepė perskaityti mokytojas. Tik pradinėje. Ir taip - persakaičiau tik kažkokią vieną pasakų (mat tik tokias tada mėgau) ir net nepažiūrėjau į kitas.
Nors, kaip ir sakiau, neturėjau tos garbės - tikiu kad ir aš nejausčiau malonumo. Nors knyga ir gera būtų. Nebent pamirščiau jog ji privaloma.
-

Gabe7
- Forumo gyventojas
-
- 33,236.51 Lt
» 2011 Geg 04, 14:04
šiaip iš vienos pusės žiūrint, privaloma mokyklinė literatūra yra nesąmonė.Juk jaunuolis skaitydamas tai,kas yra liepiama, neįsigilina į tekstą ir skaito net ne kūrinį,o tiesiog "žodžius".To pasekoje,kūrinys neįsisavintas,laiko sugaištas,skaitymas ima atstumti.
-

rausvas.katinėlis
- Aktyvus dalyvis
-
- 9,634.98 Lt
» 2011 Geg 04, 22:39
šiaip, ta problemiška literatūra yra gan populiari jaunimo tarpe, taip kad mokytojai turbūt tikisi, kad tai bent jau sudomins paauglius skaityti knygas. Nors, kaip mano dėstytoja sakė, kam ta problemiška literatūra, kai galima paskaityti ką nors gražaus ir įkvepiančio? 
-

illuminated
- ®espect
-
- -13,073.73 Lt
» 2011 Geg 05, 11:11
Būtent :} Paaugliška literatūra, manęs niekada beveik nedomino. Perskaičius keletą knygų, supratau kame tai reikalas ir nustūmiau į šoną.
-

rausvas.katinėlis
- Aktyvus dalyvis
-
- 9,634.98 Lt
» 2011 Geg 08, 18:49
aš esu irgi porą knygelių paskaičiusi, gal šiek tiek jaunesniems paaugliams - „Tegul baltieji lokiai šoka“, „Berniukas mergaičių tuolete“, „Busterio pasaulis“, „Ištižėliai ir pramuštgalviai“, „Smarkuolė Gilė Hopkins“... bet jos labai lengvo turinio, neįpareigojančios, neturinčios akivaizdžios didaktikos, tai man labai patiko 
-

DripDrop
- Patyręs forumietis
-
- Kaunas
- 2,859.86 Lt
» 2011 Geg 08, 18:53
Aš tas paaugliškas knygas skaičiau, kai buvau maždaug 9-12 (gal dar 13 metų...). Vėliau kažkaip jau per lengvos man jos pasirodė, norėjosi kažko rimtesnio.
-

rausvas.katinėlis
- Aktyvus dalyvis
-
- 9,634.98 Lt
» 2011 Geg 08, 22:52
taip, su neatitinkančiomis knygomis ilgai neišbūsi  vieną kartą, kitą kartą... trečio karto jau nebūna 
-
cry.me.a.river
- Įsijaučiantis
-
- 2,460.00 Lt
» 2011 Geg 08, 22:57
illuminated rašė:Be to, pažvelgus privalomos literatūros sąrašus, juose yra per daug brukama tos grynos paaugliškos literatūros. Ant kiek graudus dalykas, jog mokykloj bruka visokius "Heroinus", buvau užmačius ir "Darant Tai". PHEW. Nors įmanoma aptikt ir neblogų knygų tuose sąrašuose, bet ne per daugiausiai ir tai, tos knygos dažniausiai būna jau ir taip puikiai žinomos, o galbūt net ir skaitytos.
Ta prasme čia pas jus tokios privalomos knygos??? Geeeras.. : D Pas mus turbūt kelis dešimtmečius neatnaujintas sąrašas, nes ten toookio seno leidimo knygos, niekas net neskaito. O į temą. Kodėl skaitau? Nežinau. Atvirai niekada nesusimąsčiau apie tai. Pradėjau skaityt dėl tėvų, nes nuolat prikišdavo, kad nieko neskaitau. : D Paskui užėjo ta knygų ėmimo ir skaitymo manija. : ) Labai mėgstu susikurt erdvę, ką perskaitau sukurti savo vaizdus. : )
-

rausvas.katinėlis
- Aktyvus dalyvis
-
- 9,634.98 Lt
» 2011 Geg 11, 01:11
tau įpiršto įprotį skaityti... 
-

Pukuse
- ®espect
-
- Vilnius
- -5.00 Lt
» 2011 Geg 20, 19:44
Visų pirma, tai skaitau, nes reikia mokyklai. Dažniausiai skaitau kaime, kur nėra kompo ir internto, ir belieka tik knyga, kad būtų įdomiau. ;D Vilniuj niekada beveik neskaitau, visada būna ''gal reik paskaityt knygą.. ai nu tiek tos, ką čia jau tuoj miegot eisiu, tai va dešimčiai minučių geriau prie kompo nueisiu'' ;D Ir taip visada. O, kartais, aišku labai retai bet kartais tai ir tiesiog, savaime atsirabda noras paskaityt. Tai būna gal kokius 2-3 kartus per metus, beet.. ;DD
-

Arbatinuke.
- Aktyvus dalyvis
-
- Tralialia sala
- 7,322.65 Lt
» 2011 Lie 02, 10:07
Pagrindinis motyvas yra tas, kad gali atsiribot nuo to, kas vyksta, leidi pailsėt mintims. Fantaziją lavini, atmintį, pleti žodyną,akiratį, bet aš skaitau, nes man tai teikia malonumą. Nuo mažens skaitydavau dėl savęs, ne todėl, kad kažkas vertė, dabar tas pats.
‹ Įvairūs ‹ Filmai, TV, knygos ‹ Knygos, žurnalai
|
|
|