Posakiai, patarlėsJei savo Baimę pakeisi Meile, pabudus išvysi rojų, bet jei ilgai stenėsi savo Baimėje įklimpus - gausi ne daugiau kaip hemorojų. [senderio patarlė]
Paskutinį kartą redagavo Paulius 2006 Gru 20, 22:28. Iš viso redaguota 1 kartą.
-------------------------------------- Lenk medį, kol jaunas.
Ant kito ir šiaudą pastebi, o ant savęs ir vežimo nemato. Neskubėk ir būsi pirmas. Norėjau, kaip geriau, išėjo, kaip visada (dažnas mano posakis). Kvailas, kad biednas, o biednas, kad kvailas. Pasakyk, kas tavo draugas, pasakysiu, kas tu. Išmano, kaip kiaulė apie debesis. Nekišk savo nosies, kur uodas "snapo" nekiša. Bijai vilko, neik į mišką. Ružava dramblio svajonė. Aš galiu bet ką bet kaip. Nenori aš galiu kitaip.
Aš gerbiu kiekvieną įsitikinimą, ir visų pirma tuos, kurie nesiderina su mano. Aš nesu piktą menanti: atkeršysiu ir pamiršiu. .. ne diagnoze, o gyvenimo stilius. Esame tas, kas stengiamės atrodyti, todėl labai svarbu, kuo vis dėlto nusprendžiam apsimesti. Jeigu dviejų žmonių nuomonės sutampa, vadinasi, mąsto tik vienas iš jų. Klajokliai gimsta tam, kad kelio galo neprieitų niekada ..... Man yra gerai. Nes aš taip nusprendžiau. Mūsų didžiausias triumfas – ne tai, kad niekada nekrentame, o tai, kad kiekvieną kartą atsistojame iš naujo. Ir dar daug Daug žinosi, greit pasensi.
Draugą nelaimėje pažinsi. Kas skaito, rašo, duonos neprašo. Bijai vilko, neik į mišką. Ką darai, daryk gerai. Jeigu tu svetimas namuose, ar tapsi savas tarp svetimų. Galima atvesti kupranugarį prie vandens, bet negalima priversti jo gerti. Vargas tam, kurio niekas nemyli, bet saugokitės to, kuris visus myli. Su didžiausiu vargu nešame akmenį į kalną, o į apačią jis nusirita akimirksniu; taip pat į priekį mus veda gerieji, o atgal - prakeiktieji. Daugelis skundžiasi savo išvaizda, bet niekas - protu. Yra dvi priemonės prieš kūniškus ir dvasinius susirgimus: arba gydytis, arba negalvoti apie tai. Gėda gyventi ne nepritekliuje, o purve. Pergalė rodo, ką žmogus gali, o pralaimėjimas - ko jis vertas. Ne darbų turite bijoti, bet savo minčių. Būk atsargus svajodamas, nes kartais svajonės išsipildo. Geriau atviras priekaištas, negu paslaptingas pyktis. Pinigai - geras tarnas, bet blogas šeimininkas. Tikėkis geriausio, bet ruoškis blogiausiam. Ne tas išmintingas, kuris moka atskirti gėrį nuo blogio, bet tas, kuris iš dviejų blogybių moka išsirinkti mažesnę. Man labai patinka viena P. Bomaršė frazė:
Gamta pasakė moteriai: „Būk graži, jei gali. Būk išmintinga, jei nori. Bet būti protinga Tu privalai“
Dar keletas: „Nebūk avis: ją pjauna, o ji nebliauna.“ „Pastebėk, kai smilksta, nematyk, kai dega“ „Nors ir atbulas, bet eik į priekį“ „Duok durniui kelią—vistiek neras“ „Nori paslėpti veidą? Išeik į gatvę nuoga“
„Jokia problema nėra tokia rimta, kad negalėtum nuo jos pabėgti“
„Jei gerai jautiesi, nesijaudink — praeis“ „Šypsokitės! Tai nervina visus lietuvius“ ![]() man dauguma patinka,bet va sita tokia idomesne ''Kuo pats kvepi tuo ir kita tepi'' '' Aukstai skrenda,zemai krenta'' '' Kas tyli,ta visi myli
'' na ir kelios šiaip sau ''nepersokes griovio nesakyk op'' ''Kaip pasiklosi taip ir miegosi'' '' Nera padeties be iseities'' ''Obuolys nuo obels netoli rieda''
Patinka si fraze '' Kiek sparnuotu netikrais sparnais,krintanciu zemyn Kiek besparniu,kylanciu aukstym'' labai prasmingas... ‹ Diskusijos ‹ Gyvenimas |