Įvairūs Mistika

Penktadienis - 13

pinigėlis :)

Įsijaučiantis

5,028.10 Lt

Standartinė » 2007 Bal 15, 14:35

Realybė, o ne prasimanymai. Skaityti - nebūtina. Tik pasidalinkit patirtim

Skaičius 13 laikomas juodųjų jėgų skaičiumi, kai kuriose šalyse (pvz., JAV) net vengiama šiuo skaičiumi numeruoti viešbučių numerius, nuo 12-ojo iš karto peršokama prie 14-ojo. Kartais praleidžiamas ir 13-tas aukštas. O kai numeris 13 dar sutampa su penktadieniu, ši diena iš viso laikoma nesėkmių diena.

Skaičius 12-ka laikomas tobulu deriniu, dar vienas vienetas, kurį pridėjus išeitų 13-ka – tarsi trukdo. Galbūt dėl to 13 laikomas blogu ženklu?
Tarp teologų egzistuoja teorija, kad būtent penktadienį, 13-ąją dieną, Ieva ir Adomas nusikalto ir buvo išvaryti iš rojaus. Be to, penktadienį jie abu pasimirė. Manoma, kad ir Abelis savo brolį Kainą nužudė penktadienį, 13-ąją dieną. Taigi 13-ka tarsi velnio, kuris sugundė žmones blogiems darbams, skaičius.

Jėzus Kristus buvo prikaltas prie kryžiaus penktadienį (dabar ši diena minima kaip didysis penktadienis). Per paskutinę vakarienę prie stalo sėdėjo 12-ka Jėzaus mokinių – tobulas skaičius. Kristus buvo 13-asis, tarsi nereikalingas, pasmerktas mirti.

Sakoma, kad pasaulyje 13-ąją dieną, yra nutikę daugybė nelaimių. Lietuviai, ko gero, visų pirma prisimins sausio 13-ąją ir 13-ka aukų (vėliau pasirodė, kad 14). Na, iš tiesų tai, jei patikrintume kokį kitą skaičių, gal irgi paaiškėtų, kad ir tą dieną nelaimių yra pasitaikę nemažai. Juk pasaulyje gyvena daugybė žmonių, ir kasdien kuriame nors pasaulio kampelyje vis kas nors nutinka.

Galbūt žmogus, baimindamasis, kad 13-ąją dieną jam nesiseks, iš tos baimės nepasitikėti savimi ir jam iš tiesų nesiseka? Juk neveltui sakoma, kad žmogus pats įsikalba sau ligą; kad, jei bijosi, tai ir nepasiseks.
Daugybė žmonių gyvena 13 numeriu pažymėtuose butuose ir yra laimingi. Daugybė žmonių kas vakarą eina į kiną ir sėdi 13-oje eilėje, 13-oje vietoje (beje, tai dažniausiai geriausia vieta, nes yra per patį vidurį).

Prisiminkime, kad ir Šarūną Marčiulionį, kuris išgarsėjo dėvėdamas 13-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius. Tad geriau pažiūrėkim į šią dieną su šypsena, atšvęskim ją kaip Helovino naktį. Beje, tokių siaubo vakarėlių turėtų padaugėti ir kino teatruose, ir klubuose.

Ką tik ir mes turėjom penktadienį-13. Ar jus paveikė? Čia visas nelaimes galit suversti būtent šiai dienai.

--------------------------------------

Vartotojo avataras

Area51

Patyręs forumietis

7,571.61 Lt

Standartinė » 2007 Bal 15, 15:32

is tikro neblogas straipsnis,ne visa perskaiciau,o puse :)

Įsijaučiantis

5,028.10 Lt

Standartinė » 2007 Bal 15, 18:18

dėkui, kad nepatingėjai, bet galėjai ir tu pasakyti ką apie tą dieną manai :roll:

Vartotojo avataras

Klaipediete

Įsijaučiantis

Klaipeda

14,160.65 Lt

Standartinė » 2007 Bal 15, 18:40

Man skaicius 13 asmeniskai kartais ir laime nesa... :roll: :clap:

Vartotojo avataras

DJ Ezopas

Aktyvus dalyvis

Kur šventieji galą gauna.Kaunas:)

7,109.23 Lt

Standartinė » 2007 Bal 15, 19:35

na tasiprašau kad neskaičiau :oops: bet esu įsitikinęs kad ta 13 diena ir penktadienis,kai tipo kažkas blogo turi būtinai nutikt,tai tikra nesąmonė. Man pavyzdžiui nieko nenutiko,nes aš apie tą dieną nieko negalvojau kad ji bloga ar pan.
Šitas prasimanymas tai tik to žmogaus,kuriam tą dieną atsitiktinai neisekė ir jis iš neturėjimo ką veikt prisigalvojo visokio mėšlo. Prietarai ir kitas mėšlas yra nesąmonė!!!Netikėkit!! :clap: :clap:

Įsijaučiantis

5,028.10 Lt

Standartinė » 2007 Bal 15, 19:41

DJ Ezopai, o tu pagalvok gal tą dieną kas nors labai gero nutiko? Tiksliai nežinau kas sugalvojo, kad ta diena turi būt bloga, bet paskui daug įvykių tą "blogį" patvirtino. Pvz.: sausio 13. Žmonės tą dieną tikrai turėjo ką veikt ir iš neturėjimo ką veikt negalėjo to patvirtinti.

Vartotojo avataras

Area51

Patyręs forumietis

7,571.61 Lt

Standartinė » 2007 Bal 15, 20:54

Man niekados pvz nesiseka 13 dienomis,tai susitrenkiu koja ar pan..Bet ziauriausiai kad buna musu mieste daug avariju,pvz eijau namo is mokyklos,ziuriu prie mokyklos ta 13 diena dege cia neseniai konteirinis,arba dar buvo ta pacia 13 diena,dege netoli mano namu namas...Nu tai ziauru!!!

Vartotojo avataras

Foggy.

Aktyvus dalyvis

Lietuva.

17,275.50 Lt

Standartinė » 2007 Bal 15, 21:30

O man 13 diena visada labai gera 8) Jokių nelaimingų atsitikimų :)

Vartotojo avataras

Wile

Apšilinėjantis

plunge

2,686.50 Lt

Standartinė » 2007 Bal 16, 18:24

man taip pat kartais 13 sk nesa laime :roll:

Vartotojo avataras

DJ Ezopas

Aktyvus dalyvis

Kur šventieji galą gauna.Kaunas:)

7,109.23 Lt

Standartinė » 2007 Bal 18, 18:22

Būna tai tik todėl,kad žmonės patys nesąmoningai pasidaro bloga nuo tos minties kad 13 tai jau kažkas bloga. Netikėk ir nieko nebus.

Ignas M.

Savininkas

Kaunas

0.00 Lt

Standartinė » 2007 Bal 20, 16:24

Man 13 laimingas skaičius. 8)

sToRUm

Lankytojas

21.30 Lt

Standartinė » 2007 Bal 20, 18:47

kol kas dar nieko blogo nebuvo manau ir nebus ;)

Vartotojo avataras

guste992

Patyręs forumietis

kaunas

32,504.00 Lt

Standartinė » 2007 Bal 21, 13:52

man irgi 13 nelaimiu neatnesa... o va pamenu kazkuria vasara... penktadieny... 13ta diena... buvo dar ir pilnatis... dangus buvo nuostabus... daug zvaigzdiu... menulis... sedejau ir spoksojau i dangu puse nakties... nuo tada 13ka man sukelia tik gerus prisiminimus ir niekada neatnesa nelaimes...

Vartotojo avataras

[Opheliac]

Aktyvus dalyvis

Telšiai

22,119.66 Lt

Standartinė » 2007 Bal 21, 16:02

mano draugė gimė 13, penktadienį, ir dar pilnatį :D

Vartotojo avataras

gėlė

Aktyvus dalyvis

18,874.90 Lt

Standartinė » 2007 Bal 22, 14:32

netikiu as tokiais prasimanymais.. tik bobuciu pasakos. tikesi ir tau tikrai taip atstiks. as netikiu ir man tai eiline diena :piktas:

Įvairūs Mistika

Linksmas.net on Facebook  Tapk gerbėju

Šiandien:

Imagination.lt

Dabar prisijungę

Šiuo metu prisijungę 2 nariai :: 0 registruotų, 0 slaptų ir 2 svečių(iai)
Daugiausia vartotojų (555) buvo 2010 Bir 02, 09:13

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 2 svečių