Kas atsirado pirmas: višta ar kiaušinis??
65 pranešimai(ų)
• Puslapis 4 iš 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Skaičiau kažkokiam žurnale, kad žmonės atrado kažkokį kiaušinį, iš kurio išsirito višta... tipo pati prima iš tokio kiaušinio išsirito
![]() ![]() O višta ir gaidys taigi iš kiaušo atsirado ![]() ![]() Bet aš už KIAUŠINĮ. Na, nežinau, gal kažkas tai jau rašė, beeeet aš tiesiog turiu tai parašyti
![]() Jeigu kalba eina apie 'šiuolaikinę' vištą ir jos kiaušinį, tuomet pirmasis atsirado kiaušinis. Bent jau aš taip manau. Dauguma mokslininkų mano kad visa gyvybė žemėje evoliucionavo. Visi puikiai žinom kas yra evoliucija. Tai yra laipsniškas kitimas, tam, kad prisitaikytum prie aplinkos sąlygų. Tarkim kad ir koksai po žeme gyvenantis aklas gyvis. Galbūt jo protėviai turėjo puikiausią regą, tačiau jos po žeme nereikia, ir evoliucija jas panaikino. Manau kad kažkas tokio nutiko ir vištai. Jeigu netyčia laiko mašina ( : D ) grįžtume atgal į istorijos pradžią, vištos greičiausiai būtų visai kitokios nei dabar. Galbūt jos turėjo plėvėtas kojas, su kuriomis joms buvo sunku vaikščioti. Ir tada, kai viena višta padėjo kiaušinį - iš jos išsirito viščiukas, kuris nebeturėjo plėvėtų kojelių, ir buvo panašus į vištą kurią matome dabar. Tačiau - viskas prasidėjo nuo kiaušinio. Taigi, mano manymu - jis ir buvo pirmas. (: Šimtmečius žmones jaudinusią mįslę: kas atsirado pirmiau – višta ar kiaušinis, išsprendė britų mokslininkas Džonas Brukfildas.
Remdamasis naujausiomis genų inžinerijos žiniomis jis padarė išvadą, kad pirmiausiai atsirado kiaušinis, o po to – višta. D. Brukfildo teigimu, suaugusiame organizme genetinė medžiaga nepasiduoda revoliuciniams pakitimams. Būtent todėl tam, kad atsirastų pirmoji višta, buvo būtina, kad kiaušinyje atsirastų jos embrionas. Apie šią mokslininko hipotezę karštai diskutavo britų mokslininkai, kol galiausiai pripažino ją teisinga. Pasak Londono profesoriaus Devido Papino, kiaušinį, iš kurios atsirado pirmoji višta, padėjo kitos zoologinės rūšies gyvūnas. Tačiau jame embrionas buvo jau tikros vištos.
65 pranešimai(ų)
• Puslapis 4 iš 5 • 1, 2, 3, 4, 5
‹ Šis bei tas ‹ Pašnekesiai |